Aforizmalar / 22

7 Yorum
Kadının gelişimi, bağımsızlığı özgürlüğü kendisinden gelmelidir. İlk olarak kendisini bir seks objesi değil, bir kişilik olarak ortaya koymalıdır. İkincisi, hayatını basit, fakat zengin ve derin kılarak; kendi bedeni üzerinde başkalarının iddia ettiği tüm haklara karşı koymalı, istemediği sürece çocuk yapmamalı, tanrının, devletin, kocasının, ailesinin bir kulu olmaya karşı çıkmalıdır. Bu da hayatın tüm karmaşıklığını ve özünü anlamaya çalışarak, yani kendini toplumun fikirlerinden ve yargılarından özgürleştirerek olur.
- Emma Goldman

Ebeveynler çocuklarına otoriteyi sorgulamayı asla öğretmezler, çünkü ebeveynlerin kendileri zaten otorite figürleridir. Ev içinde kendi zırvalarının kuyusunu kazmak istemezler. Böylece aileler çocukları, çocuklar aileleri boğar, herkes birbirini boğar ve bütün nesiller sik kafalı yetişir. Ve günümüzdeki toplumu oluştururlar.
- George Carlin

İşsiz ve aç bir insan özgür müdür? Kitap ve kültür dünyasının kapıları kendisine kapanmış okumaya yazma bilmeyen cahil bir insan özgür müdür? Yılın 52 haftasında çalışmak zorunda olan, dinlenme, tatil, gezmek için bir kaç günü biraraya getiremeyen bir insan özgür müdür? Gece gündüz iki yakasını biraraya getirme tasasında olan insan özgür müdür? Her an işini kaybetme korkusu içinde olan insan özgür müdür? Yetenekli ama yeteneklerini geliştirecek öğrenim olanaklarından yoksun bir insan özgür müdür?
- Leo Huberman

Özgür bir toplum, eski düzenin yerini 'yeni düzen'in alması olamaz. Özgür bir toplum, özgür eylem alanlarının toplumsal yaşamın çoğunu oluşturuncaya dek yayılmasıdır.
- Paul Goodman

Seni diğerlerinden farksız kılmaya bütün gücüyle gece gündüz çalışan bir dünyada kendin olarak kalabilmek dünyanın en zor savaşını vermek demektir. Bu savaş başladı mı artık hiç bitmez.
- E. E. Cummings

Devlet, bütün soğuk canavarların en soğuk olanıdır. Yalan söyleyişi de buz gibidir ve şu yalan dökülür dudaklarından: "Ben devletim, halkın ta kendisiyim."
- Friedrich Nietzsche

Devlet, bir sürünün, benzer bir biçimde örgütlenen diğer bir sürüye karşı, saldırmaya veya savunmaya yönelik harekete geçmek üzere örgütlenmesidir.
- Randolph Bourne

7 yorum:

  1. Duaya karşılık ancak filmlerde olur.

    YanıtlaSil
  2. Devlet ekonomiyi düzeltmek için değil, bozmak için gelir.

    YanıtlaSil
  3. 1)

    Doğa üstü olaylar ancak filmlerde olur.

    Rüyalarda Muhammed görmek ancak filmlerde olur.

    Hep böyle herhalde, herşey flmlerde oluyor.

    2)

    Emniyet, emniyet sağlamak için değil, kargaşa çıkarmak için gelir.

    Doktor tedavi etmek için değil, hasta etmek için gelir.

    Din huzur vermek için değil, sıkıntı vermek için gelir.

    Bu da hep böyle herhalde, herşey tersine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İslam, islam sağlamak için değil, kargaşa çıkarmak için gelir.

      İslamcı (sağlıkçı/doktor) tedavi etmek için değil, hasta etmek için gelir.

      İslam islam vermek için değil, kafirlik (sıkıntı) vermek için gelir.

      Sil
  4. ya konuştuğun gibi yaz, ya da yazdığın gibi konuş.

    YanıtlaSil
  5. kula kul olmayana şeytan derler.

    YanıtlaSil
  6. ateist şeytana, teist tanrıya benzemiyor
    bir ateist bin teisti, bir teist bin ateisti birbirine düşürür
    ateistin riyası çıkarsa, teistin rüyası çıkmaz / teistin rüyası çıkarsa ateistin riyası çıkmaz “rüya=rüya, düş, hayal, beklenti, ümit….”
    teist cinlikle ateisti, ateist dinlikle teisti kafaya alır
    saygı, modern kula kulluktur

    YanıtlaSil