İşte Benim Ayetlerim!

4 Yorum
YARATILIŞ BÖLÜMÜ:
Gözle göremediğiniz boyutta gezegenleri var eden ve onları evrene belirli bir düzen içinde serpiştiren biziz. Bunları bildiğiniz halde yüz mü çevirirsiniz!

Sana bunu nasıl yaptığımızı soruyorlar, de ki: "O yer ile gök henüz yok iken büyük bir patlama gerçekleştiren, ardından patlama içinde patlama var edip üzerinde yaşadığınız yeri dört buçuk milyar yıl evvelinde yere serendir." Şüphesiz ki bizim gücümüz her şeye yeter. 

Onlardan (insanlardan) kimileri bugünkü hallerine bakıp da kendilerini diğerlerinden (hayvanlardan) üstün görürler. Hâlbuki biz yeryüzündeki bütün canlıları aynı kökten var ettik. Hiç düşünmez misiniz!

Her canlıyı diğerinden üstün ve aşağı yanlarıyla bir kıldık. Kimi gökyüzünde uçarken kimi yerde sürünerek yaşar da ikisi de kendine yeter. Gören gözler için birer mucize değil mi de inkârcılardan olursunuz?  

Bazıları kabul etmez de sana karşı gelirler, görmezler mi ki şempanzelerle ne kadar benzerler. Sizi beş milyon yıl önce ayırmaya başladık da farklı özellikler ihsan ettik.

(Kabul etmezsiniz de bana karşı gelirsiniz, görmez misiniz ki şempanzelerle na kadar benzeriz. O bizi yakın zamanda ayıran ve bize farklı görevler verendir.)

Siz gökteki yıldızları gördüğünüz kadar mı sanırsınız? Onların sayısı yerdeki kum taneciklerinden bile fazladır. Biz sizin bilmediklerinizi biliriz.

Sana gelip: "Nasıl olur da kum taneciğinden fazla olurlar, hâlbuki biz onların az olduğunu görürüz." derler.  Kendilerini bizimle bir mi tutuyorlar. Onların bilgisi gördüğü kadardır. Biz her şeyi bilen, her şeyden haberdar edeniz.   

Orada (gökyüzünde) diğer yıldızları içine çekip alan delikler vardır. Onlar kendi kütlelerini taşıyamadıkları için çöktüler de bu hale geldiler. Biz kimilerinize bunu bilecek aklı verdik.

Biriniz diğerine muhtaç olacak şekilde var oldunuz. Tıpkı ağacın suya ve güneşe ihtiyaç duyduğu gibi canlılar birbirine bağlıdır da çoğu bunu bilmeden öylece yaşar.  

Sizin göremediğiniz nice türler, canlılar var ettik te bir zaman sonra ortadan kaldırdık. Onları ancak yer altındaki kemiklerden görürsünüz de hala ibret almaz mısınız?

Yeryüzünde sonsuz olan bir canlı yaratmadık, hiçbir şey de aynı kalmadan değişip gider. Hiç, bir yılınız diğer yılınızı tutar mı? Saçlarınızı nasıl da beyazlatır, yüzünüzü buruştururuz. Şüphesiz ki bunlarda düşünenler için ibret vardır.

Güneşi kürenizin (Dünya'nın) etrafında döner sanırsınız, hâlbuki Güneş kendi ekseni etrafında döner de Dünya onu çevreler; her ikisi arasında da Ay tavaf eder. O Ay ki onda sizin için bir sır koyduk, gidip bakasınız diye.   

Dağları merak edersiniz de çakılı birer kazık sanırsınız, onlar yerin birbirini itmesiyle yükselir de yükselir. Bazılarının içinden kızgın alevler çıkarırız ki yıllar sonra verimli toprağa dönüşsün de ekinler ekesiniz diye.

Bütün bu ayetleri okuyup da hala inkar ederseniz korkmayın bir şey olmaz, ben sizi affederim. Şüphesiz ki ben mağfireti geniş olanım. Zaten hepinizi alacak bir cehenneme de uğraşamam, bir sürü işim var benim.  En son bir karadelik çok sevdiğim gezegeni daha yuttu, moralim bozuk.

Hah! Son olarak: Yoksa onu (Muhammed kendisi) uydurdu mu diyorlar? De ki: "Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi siz de onun benzeri bir sûre getirin ve Allah'tan başka, çağırabileceğiniz kim varsa onları da yardıma çağırın." (YUNUS 38)

Bilgili ve kültürlü kalmamız, gerçeği aramamız temennisiyle esenlikler dilerim.

Demir

4 yorum:

  1. Aklımdakileri yazdığın için sevineyim mi üzeleyim mi (ben yazmak istiyordum) bilemedim.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar Sayın Adsız,
    Yorumunuzu görünce bu yazıyı yazdığıma sevineyim mi yoksa üzüleyim mi ben de bilemedim.
    Fakat müsterih olunuz, başka konularda da ayet yazabilirsiniz. Bakın ben sosyal konularla ilgili yazmaya başladım. Belki bu sefer elinizi çabuk tutarsınız da bu sefer sevinmek veya üzülmek konusunda kararsız kalmaktan kurtulursunuz.
    Esenlikler dilerim...

    YanıtlaSil
  3. Güzel yazmışsınız birgün Tanrı'nın huzurunda okuduğunuz zaman kimin büyük olduğunu görürsünüz.
    Tanrının rahmeti ve bereketi üzerinizde olsun, şeytanın kötülüklerinden Tanrı'ya sığınırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Oğuz Bey,

      Yanıtınız için teşekkür ederim. Ama hangi Tanrı' nın huzurunda okuyacağımı belirtmemeniz beniz üzdü. İpucu vereyim isterseniz:

      1)Hintli Şiva
      2)Antik Mısırlı Ra
      3)Çapkın Zeus
      4)Ahura Mazda
      ...
      Ve bir de ben tabi, ayet yazabildiğime göre Tanrı olmadığımı nerden bileceksiniz? Bana yönelik bu söyleminizden ötürü size büyük azaplar vermeyeceğimi, cezalandırmayacağımı nereden bilebilirsiniz! Korkmadınız değil mi, korkmayın yukarıda zaten kimseye azap vermeyeceğimi belirtmiştim.

      Şeytan, bir de şeytan demişsiniz. Masumdur Şeytan, bütün suçu onun üzerine atarsın çünkü Melek de Şeytan da içimizdedir, insan o kadar kendini bilmez ki kötülüğü bile kendinde değil; dışarıda arar. Halbuki evrimsel bir dürtüdür kötülük, tıpkı şeytan gibi. Fakat Şeytan' ın fikir olması ayırır onu kötülükten. Merak etmeyin, yakın zamanda İslam inancına sahip din adamlarından bazıları da Şeytan' ı gerçek hayattan soyutlayıp içimize hapsedecek Zerdüştler gibi. Akıl devrinde akıl dışı olduğu için. Evriliyor İslam, bilmem farkında mısınız?

      Bence sığınmayın Tanrı' ya, yapmayın cennet ya da sevap için bir şey. Sevin, bakın ne güzel de doğarken Güneş; açıyor çiçekler. Çocuklar gülümseyiveriyor nasıl da içtenlikle, masumiyet akarken bakışlarından. Sevgililer leyli bakışlarla birbirlerini sevmediklerini bilemeseler de acemice öpüşüyor. Kirletmeyin bu tutkuyu, cennet denen ikiyüzlülük abidesi ve cehennem denen korku tulumuyla.

      Hayat, kendimizi tanıyabildiğimiz ölçütte zevk verir, peki neyim de nasıl tanıyorum kendimi!Üstün değilim öyle kimseden ya da hiçbir canlıdan. Taşım, toprağım, yıldızım, ağacım, kuşum kısacası hiçim. Hiçim, tıpkı herkes ve her şey gibi. Hiçliğin zevkini çıkararak yaşayıp mutlu oluyorum. Size de tavsiye ederim.

      Saygılarımla, esenlikler dilerim.

      Sil