Twitter Duyurusu

6 Yorum
Merhabalar!

Ufak bir bilgilendirmede bulunmak istiyorum.

Blogun halihazırda kendi Twitter adresi bulunmaktadır. Bu adres, genel itibariyle, bloga eklenen son yazıları duyurmak şeklinde bir misyona sahiptir.

Ancak şahsım adına Hayyam olarak biraz daha kişisel bir amaçla, daha doğrusu, sadece blogun gönderileriyle sınırlı kalmayacak biçimde görüşlerimi ifade edeceğim bir Twitter hesabı açmış bulunmaktayım.

Bu duyurunun esas amacı, ilgim ve bilgim dahilinde olan dünyadaki nonteist aktivitelere, gelişmelere ve bilimsel bulgulara ilişkin görüşlerimi aktaracağım bu hesabı ilgililere bildirmektir.


Saygılarımla,
Hayyam.

6 yorum:

  1. Gereksiz olmuş.

    "Tanrı Var Mı?"da yazılması pek uygun olmayacak şeyler olamaz.

    Blog; facebook, twitter, instagram, whatsapp.... özelliği taşır. Tüm sosyal medyayı burada görebiliriz/uygulayabiliriz.

    Blogda;
    bir cümleyle konu açabilirsin.
    bir veya daha fazla resimle konu/post açabilirisn.
    bir video
    bir yazı
    bir link paylaşımı
    bir çiziminin, bir eserinin paylaşımı
    bir özdeyiş paylaşımı

    ….her şey olur.

    Kendini duyurmak istiyorsan, yine bu adresler gereksiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sayın adsız,

      Birilerinin "gereksiz olmuş" çıkışını yapacağını zaten az çok kestirebiliyordum. Buna karşı bir "savunma" zaten ileri süremem, zira savunulacak bir şey yok ortada. Böyle olmasını uygun gördüm ve yaptım.

      Ancak şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum: Blogda "teknik olarak" bir cümlelik başlık açılabilir elbette ki, ancak yazılı veya yazısız "yayın politikası" gereği böyle bir yola başvurmuyoruz. Unutmayın ki, bu blog sadece benim tekelimde olan bir yer değil. Farklı yazarların emekleri söz konusu. Bu sebeple, yıllar içerisinde gelişen bir yazı düzeni olan blogu "tamamen kişisel" amaçlarla kullanamam.

      Ayrı bir Twitter adresinin ilk ve önemli noktası budur. Bir diğer noktası da, orada blogdaki gibi belli bilgileri içeren şeyler yazmak yerine, zaman zaman farklı konular hakkındaki görüşlerimi de ifade edebilecek olmamdır. Dikkat ettiğiniz üzere, burada siyasi, ideolojik vb. hiçbir tartışma yaşanmıyor. Bunun başlıca sebebi, blogu bir "düzene" oturtmuş olmamızdır. Ancak bu, kimi zaman kimi şeyleri söyleyebilmemizi de engelliyor. En nihayetinde "tanrı, din, bilim" odaklı bir bloga bir kez popüler siyasi, ideolojik vb. söylemler girdi mi, o işin içinden çıkılmaz.

      Saygılarımla.

      Sil
  2. iyi düşünmüşsünüz sevgili hayyam. bir blog belirli bir tarzda geliştiğinde, insan konsept dışına çıkamadığı için bir süre sonra kendi evinde yadırgatıcı bir konukluk hissine kapılabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar sayın Piktobet,

      Destekleyici mesajınızdan ötürü teşekkür ederim. Oldukça geniş arşivli bir bloga sahip olduğunuz için hiç kuşkusuz siz de çok iyi anlıyorsunuzdur bazı sorunları ki, bundan bahsetmişsiniz zaten.

      Ayrıca daha bugün blogunuza ulaşmaya çalıştım, ancak sadece davetli okuyuculara açık olduğunu görünce üzüldüm, ama şu an görüyorum ki tekrar herkese açık hale gelmiş blog. Buradaki İslam ve Kitap adlı son gönderiyi de -epey evvel ilk gördüğümde- sizden almıştım, ama yazıyı kaydetmeme rağmen linki kaydetmemişim, bugün de bloga ulaşamadığım için "kaynak" ekleyememiştim, hemen onu da düzelttim.

      Esenlikler dilerim.

      Sil
  3. blogu, değerlendirmem gereken bir durum olduğunda geçici bir süreliğine kapatıyorum bazen. alıntılarda kaynak gösterimi konusunda gösterdiğiniz özen için de teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Önce kaos vardı?

    YanıtlaSil