Religulous

8 Yorum
Politik komedyen Bill Maher ve Seinfeld, Curb Your Enthusiasm gibi dizilerin efsane yaratıcısı Larry Charles birlikte kolları sıvamış ve ortaya uzun zamandır gördüğünüz en komik, en zeki ve en sorgulayıcı belgesel çıkmış. İlahi Komedi'de Maher, Kudüs'ten Vatikan'a, Hollanda'ya ve Salt Lake City'e geçerek karşılaştığı insanlarla Tanrı ve inanç üzerine sohbet ediyor.

Keskin yorumlama kabiliyeti ve sınır tanımayan espri anlayışı ile tanınan Maher bu ilginç ruhani yolculuğa her zamanki açık sözlülüğünü ve kendine özgü mantığını getiriyor. Sorduğu sorular beklenmedik her türlü tepkiyi yaratırken, her biri basit bir soru-cevaptan çıkıp eğlenceli diyaloglar halini alıyor.

İşin başında Maher ve Charles olunca, ortaya konan sosyal eleştiri din adına her türlü şiddet ve hoşgörüsüzlüğün estirildiği bir dünyaya güçlü bir alternatif sunuyor.

8 yorum:

  1. öncelikle merhabalar..çok güzel bir site..filmler de çok kaliteli..
    ama bunu izleyemiyorum...hata veriyor...şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. http://www.agnostik.org/video/51-religulous-ilahi-komedi.html


    türkçe dublajlı...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim. Diğer arkadaşın verdiği linkten yeniledim filmi. Bunun gibi görüntülenemeyen videoları bildirirseniz, olabilecek en kısa sürede yenilemeye çalışırım.

    YanıtlaSil
  4. Bizim oğlan bağlantı geberik giden habarın ola =)

    YanıtlaSil
  5. İzleyince neden dindar insanlardan "iğrendiğimi" birkez daha anladım.

    YanıtlaSil
  6. Dindar insanlardan iğrenmek te bir inanç biçimi değil mi...

    YanıtlaSil
  7. Film güzel de, söylemek zorundayım çevirisi çok kötü...

    YanıtlaSil