The Root of All Evil?

2 Yorum
İngiliz uyruklu yazar, evrim kuramcısı ve Oxford Üniversitesi'nde zooloji profesörü olan Richard Dawkins, pek çok popüler bilim kitabı yazmış ve pek çok televizyon programına katılmış tutkulu bir ateizm savunucusu olarak ünlendi.

2006'da yayımladığı ve anında ateizmin resmi yayınlarından birine dönüşen The God Delusion (Tanrı Yanılgısı) adlı kitabında tanrının varlığı ve dinlerin gerekliliği için öne sürülen geleneksel savlara karşı çıkmış ve ateist bir dünya görüşünü savunmuştur.

Root of All Evil? (Tüm Kötülüklerin Kaynağı) belgeselinde ise Dawkins, tek tanrılı dinlerin temsilcileriyle söyleşiler yaparak, öncelikle dünyayı kasıp kavuran terör olaylarının ve savaşların arkasında dinsel inançların bulunduğunu göstermeye çalışıyor. Tek tanrılı dinlerin tüm kötülüklerin kaynağı olup olmadığını sorguladığı belgeselde Dawkins, dinsel bilgiyle bilimsel bilgi arasındaki yaşamsal farklara değiniyor. Ateizm ile dinin karşılaştırmasını yaparak, dinin psikolojik ve toplumsal etkilerinden bahsediyor.

İzlemek İçin Tıklayın...

2 yorum: