The Human Mind

7 Yorum
The Human Mind, 3 bölümlük bir belgesel. Adından da anlaşılacağı üzere insan beyninin nasıl çalıştığını anlatıyor. Bu çalışmanın içerisinde, nasıl hatırladığımız, duygularımızın nasıl oluştuğu, yeni bir fikre nasıl sahip olduğumuz, bir şey öğrendiğimizde beynimizde neler değiştiği, kişiliğimizin gelişimi ile beynimizin ilişkisi yer alıyor.

Bu belgeselin, bu blogda yayınlanmasının asıl sebebi, ikincil bir alt anlama sahip olmasındandır. Şöyle ki; bu belgesel kapsamında, özellikle dindarlar tarafından ileri sürülen ruh ve ruhun niteliklerine ilişkin iddiaların, aslında beyinin birer işlevinden ibaret olduğu işleniyor. Elbette bu belsegel serisinde böyle bir konuya asla değinilmiyor, ki zaten bilimsel bir belgesel olduğu için sadece bilim kapsamında konuyu ele alıyor, ama oldukça açıklayıcı bir şekilde insan davranışı ve kişiliğini beyinin çalışması ile açıklanabilir olduğu ortaya konuluyor. Böylece ruh vb. ek açıklamalara gerek duyulmadığı da ortaya çıkıyor.

Zaten Robert Winston'un elinden çıkmış bir belgesel olarak, ince bir anlamda dahi olsa, dini iddiaların geçersiz olduğunun bilimsel olarak dolaylı yoldan gösterilmesini beklemek yanlış olmaz. Robert Winston, daha sonra çektiği "The Story of God" adlı belgesel ile de tanrıların tarih içerisinde nasıl oluştuğunu ele almıştır.

Hayyam
İzlemek İçin Tıklayın...

7 yorum:

  1. Günlerdir bu videoyu torrentle indirmeye çalışıyordum. Türkçe alt yazısı da ayrı bir dertti, kara kara onu düşünüyordum. İLAÇ GİBİ GELDİ. Çok teşekkür ederim....

    YanıtlaSil
  2. Bir faydamın dokunmuş olması mutluluk verici; rica ederim.

    YanıtlaSil
  3. 1. ve 3. bölüm açılmıyor.

    YanıtlaSil
  4. İzlenebilir hale getirildi. İyi seyirler.

    YanıtlaSil
  5. sayın hayyam açılmıyor ..((

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar sayın adsız,

    Kontrol ettim, link açılıyor ve açılan sayfada videolar oynatılabiliyor. Tekrar deneyin isterseniz.

    YanıtlaSil