God, the Universe and Everything Else

1 Yorum
God, the Universe and Everything Else, yani Tanrı, Evren ve Geri Kalan Her Şey, teorik fizikçi Stephen Hawking, gökbilimci Carl Sagan ve bilimkurgu yazarı Arthur C. Clarke'ın katılımı ve Magnus Magnusson'un sunumuyla gerçekleştirilen 50 dakikalık bir televizyon programıdır.

Konukların bilimle ilişkisi ve programın heybetli adı hesaba katıldığında, keyifli bir sohbetin izleyiciyi beklediği kuşkusuzdur. Konuklar Big Bang ile konuşmaya başlarlar ve oradan Zaman kavramı ve kara deliklere yönelen bir sohbet görülür. Evrenin büyüklüğü ve evrensel bir yasanın olup olmayacağı tartışmalarının ardından, dünya-dışı zeki yaşam formları üzerine bir sohbet başlar. Ve bunun üzerine de Tanrı üzerine fikirlerini söyler üç konuk da.

Seçilen konular, hemen her bilim ve sorgulama sevdalısı kimsenin ilgilendiği konulardır, ancak program süresinin çok az olması bakımından, konularda bir derinliğe gidilememiştir. En azından birkaç bölümlük bir oturum veya belgesel şeklinde olsaydı çok daha yer edici bir yapım olabilecekti, ama hem önemli isimleri barındırması hem de ele aldığı konuları bağnazlıktan çok uzak bir biçimde ve tamamen bilimsel paradigmalar ile irdeliyor oluşları, en azından izlenmeye değerdir.

Hayyam
İzlemek İçin Tıklayın...

1 yorum:

  1. God, the Universe & Everything Else

    From the time of the very auspicious inception of the civilization, mankind is continuing to find out the correct answer to the question about universe creation or creator. Aborigines have taking up the considerations of the causes by religious thoughts in different ways as consolations as there was no practical answer or solutions to the questions.

    As a result of the present situation, it became possible to find out the correct solutions to the questions about Universe creation or creator through that 21st century of discovered fundamental Universal Rule and evolution revolution of physics. Possibility, swiftly finds out most important answering of the questions to help people find a place and their role of the Universe.

    God, the Universe & Everything Else- See Vision- The Universe & Our Place in its Midst- Universal Rule- www.universalrule.info
    See into- My Blogs- https://shahidurrahmansikder.wordpress.com/
    New Discovery of the Universe: can be found at http://lnkd.in/Sn6wPK
    See How is our Universe, Final https://www.youtube.com/watch?v=wYcnbwUKUEM

    Shahidur Rahman Sikder
    Digital Universe, 42/2 Mosque Goli, East Shah Ali Bag, Mirpur-1, Dhaka-1216, BD

    YanıtlaSil