Eddie Izzard: Glorious (1997)

Yorum Yok
Eddie Izzard'ın 1999 yılında sergilediği Dress to Kill adlı gösteriye daha evvel blogda yer vermiştik. Şimdi ise 1997 tarihli Glorious'u sizlere sunuyoruz.

İngiliz komdesyen Izzard'ın Hammersmith Apollo'da sergilediği bu gösteri yine hem dini hem de tarihi birçok ögeyi konu ediyor, ancak aynı zamanda bireye, topluma ve hatta günlük ilişkilere dair pek çok mizahi yan da taşıyor.

Eski Ahit'e göre zamanın başlangıcı ele alan gösteri, Truva Kuşatması'nı, Nuh'un Gemisi'ni, İsa'nın doğumunu ve ülkelerin tarihsel bağlamda siyasi ve askeri ilerlemesini konu ediniyor.

Ses ve mimikleriyle canlılık kattığı performansıyla Izzard, sadece büyük tarihi gelişmeleri değil, hayvanlar alemini, tuvalet kullanımını, çocuk oyunlarını, baba olmanın ve hatta bilgisayar kullanmanın nüanslarını yine esprili bir dille aktarıyor bizlere.

Şahsi mizahi zevkime göre, Eddie Izzard'ın (izlediklerim arasındaki) en komik gösterisi budur. Elbette ki her gösterisi zekice mizahi ögelerle süslenmiştir, ancak bu gösteride günlük hayata dair esprilerin de olması izleyiciyinin çok daha kolaylıkla anlatıcı ve onun anlattıklarıyla özdeşleşmesini sağlıyor.

Zaman ilerledikçe bloga çok daha fazla stand up gösterisini kazandırmaya çalışacağız.

İyi seyirler!

Hayyam

0 yorum:

Yorum Gönder