İslam'a Hakaret Suçundan Ceza Alan Raif Badawi'ye Af Gelebilir!

Yorum Yok
İslam'a hakaret suçlamasıyla 2012 yılından beri hapiste olan ve geçen yıl yargı süreci tamamlanıp toplamda 10 yıl hapis, 1000 kırbaç ve 266.000 dolar para cezası alan Raif Badawi'nin 1000 kırbaçlık cezası 20 hafta boyunca her Cuma günü cuma namazının ardından 50 kırbaç vurularak tamamlanacaktı. İlk 50 kırbaçlık ceza ise 9 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilmişti.

Ancak bu 50 kırbaçlık cezadan sonra, Badawi'nin geri kalan kırbaç cezaları hakkında bir haber gelmedi. Diğer bir deyişle, Badawi'nin kalan 950 kırbaçlık cezası yıl başından beri uygulanmamış gibi görünüyor. Bunun ise açıklanan bir sebebi yok.

İşte tam bu noktada iyi bir haber, daha doğrusu umut ışığı İsviçre Dış İşleri sekreteri Yves Rossier'in İsviçre'in Fribourg kentinde günlük olarak yayımlanan La Liberté gazetesine verdiği demeçte doğuyor. Yapılan açıklamaya göre, Badawi'nin kırbaç cezası askıya alınmış durumda.

Ancak Uluslararası Af Örgütü'nden bu durumu onaylayan bir haber henüz gelmiş değil.

CBC'nin haberine göre ise, Rossier şu şekilde umutlu haberi veriyor:
"Devletin başı Kral Salman bin Abdulaziz Al Saud'un isteği üzerine kraliyet affı için çalışmalar yapılıyor."
Elbette ki resmi herhangi bir duyum veya açıklama yok bu konu üzerine, ancak yine de Badawi ve politik sığınma talebiyle Kanada'da bulunan eşi Ensaf Haidar ile 3 çocuğu açısından yine de önemli bir umut ışığı.

Hayyam

0 yorum:

Yorum Gönder