Creation

10 Yorum
Başrolleri Paul Bettany ile Jennifer Connelly'nin paylaştığı, Jon Amiel tarafından yönetilen film, Darwin'in 1859'da yayımlanan başyapıtı Türlerin Kökeni Üzerine adlı kitabını hazırlama sürecinde inanç ile bilimsel gerçeklik arasında ‘Tanrı mı, evrim mi? sorusu içinde yaşadığı ikilemleri ve 10 yaşındaki kızını kaybetmesinin öyküsünü konu ediyor.


Bu yılki Toronto Film Festivali'nin açılış filmi olarak gösterilen Creation, halen ABD hariç dünyanın tüm büyük pazarlarına satılmış durumda. Filmin yapımcısı, Oscar ödüllü Jeremy Thomas, ABD'li dağıtımcıların filmi 'dindar Amerikan izleyici için fazla tartışmalı' bulduğunu ve reddettiğini açıkladı.

Hıristiyan bakış açısının hâkim olduğu Amerika’da etkili movieguide.org adlı internet sitesinde, ‘öjenik’in (Fizik ve moral bakımlardan ileri nesiller yetiştirme bilimi) babası olarak adlandırılan Darwin’in ‘Irkçı, geri kafalı ve kitle katliamını meşru kılan 1800’lerin natüralistlerinden’ olduğu, ‘çiğ teorisi’nin doğrudan Hitler’i etkilediği ve ‘barbarlığın’ sorumlusu haline geldiği yazıyor.

“2009'da Amerika'da durumun hala bu şekilde olmasına inanamıyorum” diye konuşan yapımcı Jeremy Thomas, Türlerin Kökeni’nin yayımlanmasından 150 yıl sonra bunların konuşulmasını ve Amerika'da pek çok kişinin hala Dünya'nın altı günde yaratıldığına inanmasını şaşırtıcı bulduğunu söyledi.

İzlemek İçin Tıklayın

10 yorum:

  1. Bu çok ilginç ve önemli belgesel maalesef izlenemiyor sayın Tanrı Var mı..Umarım linkler en yakın zamanda düzenlenir ve bu videoları izleme imkanı bulabiliriz. Selamlar ve iyi çalışmalar..

    YanıtlaSil
  2. Uyarınız için teşekkür ederim. Böylece izlenemeyen bağlantıyı değiştirme fırsatı buldum. Buyurun, keyifle izleyin.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. link ölmüş değişirse çok sevinirim

    YanıtlaSil
  4. Bağlantı geberik giden bizim oğlan bi bakırver lütfen =)

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkür ederim daha dün uyarmıştım ve hemen yenilediniz.çok güzel bir blog oluşturmuşsunuz bir süredir takip ediyorum ve açıkca söylemek gerekirse memnun kaldığım ve tavsiye ettiğim bir blog. umarım bu şekilde devam edersiniz güncelliğinizi koruyarak tabi ki.

    YanıtlaSil
  6. Rica ederim. Keşke daha çok zaman ayırabilsem. Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  7. Hayyam herif adamsın tebrik ederim =) Hemen yenilemişsin hemen izliyoruz :) Sağolasın =)

    YanıtlaSil
  8. Bu tür projeler yem arkadaşlar. İnsanlığın beklediği altın çağ . Kurtarıcı Mesih İsa geldi geliyor...
    Uzaylılar gelip kurtaracak ...
    Ağarta yeryüzüne çıkacak.
    Zulkarneyn gelecek...
    Bunlara benzeş yeni bir ütopya daha işte...Son on yıldır insanlar nelerle sınanıyor yüzlerce, hatta inancım o ki, binlerce yıldır pişirilip pişirilip insanların önüne atılan yem bunlar.Hepsininde kaynağı din kitapları . Bu olsa olsa Kutsal İsrail’in ön çalışmaları yoklamalarıdır.( Kutsal İsrail projesini bilmeyen yoktur sanırım) 
    Zeitgeist belgeseli olanı anlatıyor; görün gücümüzü tarihimizi ve organizemizi der.Yiyorsa alın size alternatif der.Ama bedeli din yok der.Para yok der,garanti yok ,kural yok kanun yok.yok.yok
    görelim kimler atlayacak der gibime geliyor !!!.
    Acaba kaç balık oltaya gelecek ; onları da, şu koyun sürüsünden ayıklayalım mı ? ; bırakın sürüyü uçurumdan aşağı atsın mı.?!!!

    Arkadaşlar...
    Size küçük bir örnek vereyim; Türkiye yi.
    Elinizde halkın iradesiyle siyasi dini askeri sivil vs. bir önder,lider,şahıs,kaldı mı.!?
    Nefes aldığını mı sanıyorsun !??? ( matrix ten )
    Bu ne rahatlık ki internette cirit atıcan , yüzyıllarını bu oluşuma heba etmiş ve güç bende diyen diktatöryayı yıkıcam diycen , ses yok . Etik değil , kural bozucu, istisna dahi değil.Bizim yaratmadığımız bir kaus kaus değildir diyen bir istihbarat ağının ( CIA) göz ardı edeceği işler değil bunlar.
    Biz yine kendi çapımıza dönelim, kendi yerli ütopyalarımızla avunalım. Mehdiyi bekliyelim, bakın internette oda var ben geldim bu düzeni değiştiriyoruz katılın dindaşlar diyor…
    Ya da zülkarneyn gelicek biliyorsunuz ; bilge hanmış hem kendisi yüzde yüz yerli malı.Agartayı ayağa kaldıracak , önce Türkler sonra tüm müslümanlar ve diğer insanları kurtaracak…
    İkilemin olduğu her yerde muhakkak; noksanlıkla beraber ,bozgunculuk,dolan , entrika ve oyun vardır. Hak vermiyor da değilim özellikle din konusunda ama, dışlayamazsın ayrıda tutamazsın . O zaman ya ikna edicen; yada karşında görücen . Bu nu da göze alamazsın. Karşındaki zaten başlıbaşına bir devken , bu dev ‘’yahu ben niye uğraşayım , dindarlar yeter onlara ‘’ der ki haklı…
    Umarsız baktığın yer senin sonunu getirir .Kapital sistemin kurucularının en önemlileri din adamları bunu biliyorsunuz , halkı nasıl kurban edeceksiniz .Din adamları elinde kartopu tutan noel babadır ,uçurumdan aşağı yollamasın o topu maazallah önünden kaçamazsın. Velasıl daha da uzatmıyım.
    Bu iş olmaaaz.!!!

    YanıtlaSil
  9. özür dilerim yanlış yere yazdım ama anlamışsınızdır neresi için yazdığımı

    YanıtlaSil