Inside the Koran

5 Yorum
Belgeselde Kuranın içeriği, ne kadar doğru ve genel geçer olduğu tartışılır boyutları ve insanlar üzerindeki işlevleri araştırılmaktadır. Kuranı yaratıcının mutlak doğru olarak bize sunduğu iddiası savunulurken neden sadece islam dininde bile bu kadar karmaşa ve ayrılmışlık var, sorusuna yanıt aranıyor. Kuranın ve islamın tartışmalı birçok önemli konusu inceleniyor ve aynı zamanda Kuranın birçok kez değiştirildiği ve yeniden düzenlendiği de gözler önüne seriliyor.

Kuran ideolojik anlamda dünyanın en etkili metni olarak kabul ediliyor. Yine de bu kitabın birçok farklı yorumu mevcut. Peki Kuran gerçekte ne anlatıyor. Müslümanlar ve müslüman olmayanlar Kuranın tarihini ve verdiği mesajı ne kadar anlıyor. Bu sorunun daha büyük önem taşıdığı başka bir çağ hayal etmek gerçekten çok zor. İnanç uğruna toplu katliamların yapıldığı, terör ve şiddet doğumlarının olduğu, toplumsal çatışmalara ve ayrımcılığa yol açtığı bir dine sahipsek artık durup gerçekten de, kutsiyetlerimiz dahi hayatımızı işgal eden tüm ideolojileri sorgulamamız gerekiyor. Çünkü barış ve sevgi adına gönderildiğini dinler -bilhassa islam dini- günümüz dünyasında savaş, kıyım, şiddet, nefret ve ayrımcılıktan başka bir şey getirmiyor.

İzlemek İçin Tıklayın...

5 yorum:

  1. güzel belgesel düşündürüyor

    YanıtlaSil
  2. kişisel fikirler veya yöresel gelenekler islam a mal edilemez. ALLAH'ın ayetleri belli herkes kendisine göre yorumlarsa iş karışır. islam ın dört mezhebi dışındaki uygulamalar (ki her biri sünnetler ışığında kurulmuştur.) bireyseldir. ALLAHın kanunlarını ister kabul edin ister reddedin herkesin hesabı görülecek...

    YanıtlaSil
  3. Yapılan en yaygın dışlamadır bu; insanî zihniyet çerçevesinde zararlı sonuçları olan bir düşünce veya davranışın her ne kadar din kaynaklı dahi olsa reddedilip, "dinin yanlış yorumudur bu." denmesi. Oysa dinde geçmese dahi yararlı bir davranış görülürse, din adına yapılıyor olması onun din kisvesi altında değerlendirilmesi için yeterli görülür.

    Bence bu çok yanlış ve objektif olmayan bir düşüncedir.

    YanıtlaSil
  4. çok öbjektıf olmuş :) acaba bu belgeseli yapanlar norveç de yaşananlara da objektıf yaklaşabılıyormu aynı şekılde kendını ateıst ve komunıst sayanlara da güzel bir lafım var sizler ateıstler ve komunıstler hiçbir zaman veya en az şekılde saldırıya teşvik eden insanlar olarak görüyorlar fakat kimse komunıst çin in hemde soydaşlarımıza neler yapdıgını kimse görmüyor NEDEN Mİ ? Cevap:insan olmamız yeter çünkü insan MENFAAT DOLUDUR MENFAATI İÇİN ÇALIŞIR SADECE :)

    YanıtlaSil
  5. İnsanoglunun bildiği en dogru şey bir konu bir metin üzerinde yorum farkları olabilecegidir fakat insanoğlunun yapdığı en büyük yanlış ve hata bu yorumfarkı nı kendı benliğine yetirememesidir.
    Bu arada kötülüğü yayan insanlardır bu insanlar müslümanlardır hrıstıyanlardır yahudılerdır ateıstlerdır deıstlerdır agnostıkler dir yani insanlardır yani menfaat peşinde koşan hayvan dan daha aşagılık insanlardır.

    Bu arada ben kendımden bahseteyım :harıta teknikerliğini bitırdım şuan jeolojı ve inşaat mühendisliğinde okuyor ve özel olarak kuantum fiziği konusunda özel olarak ders alıyor ve çalışıyorum.

    bilim ve yorum unsurları tarafsız olamayı yanı gerçek anlamda OBJEKTIF olmayı dilerler ama nerde bizde(tüm insanlar) o objektıf olmak :)

    Ama kuran daha objektıf çünkü kendi peygamberınden çok örnegın isa nın ismi geçiyor siz kendınızı tanıtmak istesenız kimi ön plana çıkarırsınız.

    Son olarak da bu belgeseli yapanlar objektif e çok yakın bir başarı gösterdikleri için teşekkürler ederim.

    Ateist bir siteye konulması da güzel bir şey ve bu site sahiplerine de teşekkür ederim.

    YanıtlaSil