The Meaning of Life

3 Yorum
Film bir insanın hayatının anlamının ne olduğunu söyleyeceği vaadiyle başlıyor ve bir insan hayatını doğumundan ölümüne kadar çeşit çeşit skeçler toplamı şeklinde ele alıyor. Böylesine ciddi bir misyon edindiğine bakılmasın, kesinlikle mizahi bir yapı içerisinde ilerliyor film. Sosyal, ekonomik, dini her türlü kurum ve kuruluşa göndermelerde bulunuyor. Aynı zamanda film ufak bir müzikal özelliği de taşıyor.

Tek başına bir insanın hayatının anlamının ne olduğuna yönelik kafasında dönen fikirleri kaliteli bir mizahla anlatıyor. Aslında öve öve bitiremeyeceğim bir film. Her kurumun eleştirilmesine açık bir insan için bu film vazgeçilmez bir fırsat.

Film 15 dakikalık bir kısa film ile başlıyor. Açıkcası o ilk bölüm biraz sıkıcı ve absürt gelebilir ama uzun metrajlı film kısmında bir an bile sıkıntı yaşamadım hatta keşke daha uzunca anlatılsın dediğim bir gidişat izledi.

Bu blogla ne ilgisi olduğuna da değineyim, film başta da dediğim gibi hayatın anlamının ne olacağını açıklama vaadi veriyor (açıklıyor mu açıklamıyor mu onu siz izleyerek görün) ve bu hayatın anlamı kapsamında en önemli sorunlardan biri olan tanrı var mı yoksa yok mu sorununu oldukça objektif ve önemli bir biçimde ele alıyor.

Özellikle fikirleri benimle uyuşan birinin bu filmden büyük zevk alacağından eminim. Imdb'de kesinlikle hak etmediği bir puan almış durumda. Bu puanın sebeplerinden biri, çok fazla bilinen bir film olmamasına da dayanabilir, yeterince açık fikirli insanların seyrine denk gelememesine de dayanabilir.

Hayyam

3 yorum: