Allah'ın Allah'ı

9 Yorum

9 yorum:

  1. Tam bir saçmalık bu video ! Bunun yerine şunu izleyin youtube da /watch?v=a6rO72bOFrY Selametle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Videon çıkmamış ama, seninki kesin tam sıçmalıktır.

      Sil
  2. Sayın Adsız,

    "Allah'ın Allah'ı" adlı video için 'tam bir saçmalık' demişsiniz. Ve karşılık olarak şu videoyu önermişsiniz. Videonun her bir hatası teker teker ele alınabilir ama daha ortalarındaki şu pasajı özellikle buraya aktarmak istedim, çünkü beynini dogma inançlar ile doldurmuş ve bilimden zerre anlamayan kimselerin küstah bir tavırla sanki birçok şeyi biliyormuş gibi davranmasını tüm açıklığıyla gözler önüne seriyor. Aşağıdaki kısım aynen videodaki gencin konuşmasından aktarılmıştır:

    "Materyalist felsefe elmanın yere düşmesinin sebebinin yer çekimi olduğunu söyler? Nereden biliyorsunuz? Görüyor musunuz? Belki gök itiyor onu? (...) Materyalist felsefeye göre yok yer çekti, yok su büyüttü, yok bulut yağdırttı. Ne ezberletip duruyorsunuz arkadaş bunları. Bana yerin çektiğini kim gösterebilir? Gösterebilir misin? Ben diyorum ki gök itiyor. Hadi, ne olacak şimdi. Kavga mı edelim? (Gülüşmeler) Bilim felsefesi açısından bakarsan, bir yağmur damlasını yer çekti demekle melek indirdi demekle hiçbir fark yok ki. Ne diyorlar ağabey, 'din dogma'. Dogma olur mu? Yerin çektiğini kim gösteriyor yani. Anlatabiliyor muyum ne demek istediğimi? Ama, bundan sonrası kopuyor. İşte materyalist, sadece maddeci felsefe burada çöküyor, bundan sonra da bizim delillerimiz geliyor. Biz diyoruz ki, kanun iş yapamaz. Yer çekimine kanun ismini verdin diye iş yapamaz. Soruyorum kardeşim, şuraya bir kanun astık: "Burada sigara içmek yasaktır, 62 TL cezası vardır." Tamam mı? Ben de yapıştırmışım sigarayı, hemen sonra söndürüyorum sigarayı. Şu asılı kanun benim elimdeki sigarayı söndürüp bana para cezası yazabilir mi? Yazamaz. Çünkü kanun iş yapamaz. O kanunun bir uygulayıcısı lazım. (...) Ben de diyorum ki, yer çekimi yapıyor demekle bu iş olamaz. Bu işin uygulayıcısı lazım. Bilimsel nazarla baktığın zaman, bu işin öyle olması lazım."

    Sonrasını birebir yazıp koymaya -açıkçası- üşendim. Bu mantık silsilesi devam ediyor ve en nihayetinde "Allah tüm kainatı yarattıysa, Allah'ı kim yarattı" sorusuna cevap olarak diyor ki, bu soruda mantık hatası vardır, çünkü evrendeki düzeni oluşturan ve koruyan odur, bizler onun sanatıyız, sanatçıya benzemeyiz böyle sorular da soramayız.

    E, peki şimdi bu neyi açıkladı? İsteyen videonun tamamını izleyerek durumun ne kadar vahim olduğunu kendi görsün. Nitekim, buraya aktarırken yine insaflı davrandım. Evrenden ve bilimden hiçbir şey anlayamayan böyle insanlar doğru muhakeme de yapamaz. Bir tanrı varsa bile, bu tanrıyı, bilimi küçümseyerek, sırf işlerine öyle geldiği veya akılları ermediği için bilimsel olguları görmezden gelerek bulamazlar.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. Hayyam, hiç üşenmeyip videodaki konuşmayı buraya nakletmişsin. Ben olsam bu kadar zahmete giremem. Senin gibi sabırlı ve sakin değilim herhalde.

    Ben yukarıdaki şahsı, yazıyı kaldıramam. Ben bu tür şahısları hiç kaldıramam.

    Sanki videoyu tümüyle izlemiş anlamış, bilimi yutmuş, bizleri yutmuşta hemen teşhisi koyuveriyor. Videonun içindeki karakterleri, amacını,yayının senaristini, ve bizleri iyi anladımı acaba bu kişi. Acaba bu kişi videoyu tümüyle izledimi. Sen onun videosunu izledin, saygıyla azimle sabırla cevap verdin. O senin yaptığını (detayı) yapmadı. Ama ona göre bu yazısı “cevap verdi” oldu. Sen kitap yazarsın cevap olmaz, o bir cümle yazar cevap olur.

    Bunlar önemli şeyler. Daha neler denirde, yazamıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Elmanın yere düşmesi konusunda, yer mi çekti, yoksa gök mü itti şeklindeki bir fizik yasasından emin olamayan bir zihniyetin, nasıl olup bir arabanın radyatörüne benzin, deposuna da su koymayıp; depoya benzin, radyatöre su koyması şeklindeki bir sebep sonuç ilişkisi çerçevesinde arabanın gittiğini görebiliyor olması, bence merak edilecek bir konu.
    Şaka bir yana, bu anlamdaki bir zihniyet, insanoğlunun elde ettiği fizik kanunlarını, doğanın, bu kanunlara “uyduğu” için geçerli olduğunu sanır. Hâlbuki bu formüller, kanunlar, ilişkilendirmeler; insanoğlu bunları bulduğu için doğa bu kanunlara “uymaz”; tam tersi, insanoğlu, doğayı model alarak ve doğayı anlamak için ortaya koyduğu kanunlar, teoriler, modellerin kendileri “doğaya uyar”. Başka türlü söylemek gerekirse, doğanın davranışı, insanoğlunun ortaya koyduğu kanunları referans almaz, insanoğlunun kanunları doğayı referans alır. Değişen, doğanın davranışı değildir, varsa, değişen, insanoğlunun ortaya koyduğu kanunlardaki çelişkiler, yanlışlar, paradokslar, parametrelerdir. Doğanın kendi içinde bir çelişkisi, paradoksu yoktur. Doğa; bizim için biricik referanstır.
    Bu nedenle de, böyle zihniyetler, fizik veya benzer kanun veya modellere, evrendeki doğal davranışların bizzat kendisi gözüyle bakıyorlar ve temel yasaları anlamıyorlar. Bunun altındaki örtük düşünce de, idrak edebildiğim kadarıyla, giderek artan bilimsel çabalarla, evreni anlamak ve hatta insanoğlunun bildikleri çerçevesinde evrenin yönetilebilirliğinin gündeme gelmesi ile, bu işi zaten yapan birisinin işine karışmak olarak algılanıyor. En çok merak ettiğim konu, (bazı düşüncelere aykırı gibi gelebilir) cansız materyal kombinasyonundan, yardımcı hiçbir canlı geçiş yapısı kullanmadan, doğrudan canlı bir yapı (bakteri vb.) yapıldığında esas kıyamet kopacaktır. Ve böyle bir düşüncenin kabul edilebilirliği epey bir yankı yapacaktır sanırım.
    Bu arada, Sayın Hayyam, yukarıdaki satırlarınızı yazarken, klavyenin başında, kendinizi tutarak, nasıl bir sabır gösterip de, düşüncelerinizi makul bir yazıya döktüğünüzü de, düşünmeden edemedim doğrusu.

    YanıtlaSil
  5. Sayın Adsız ve Erol,

    Yıllardır bu blogda yazıyorum. İster istemez bir sabır ve kontrol mekanizması oluşuyor. Zaten diğer türlüsü yapıcı değil, yıkıcı bir üslup olur ve bunca yıllık emekler tamamen boşa gitmiş olur.

    Bilimi tabulaştırmadan ve dogmatikleştirmeden aynı doğrultuda düşünmek ve evreni incelemek önemli ve güzel bir şey.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Hayyam,
    Bloğu her zaman keyif alarak takip ettiğim halde ilk defa şuan yorum yazıyorum. Öncelikle ben de seni tebrik ediyorum sabrından ve üslubundan ötürü ve şunu söylemek istiyorum; böyle bir zihniyete sahip insanlara cevaben bence ufak bir gülücük koyabilirsin. Gerçekten yorulmamalısın anlatabilmek için. Çünkü izledikten sonra inandım ki; o saçma sapan üslupla ve o saçma sapan çıkarımlarla beni gerçek olduğundan şüphe ettiren videonun doğruluğunu ve haklılığını gerçekten inanarak savunan bir zihniyet; burada yazılanların, tartışılanların herhangi birinden herhangi bir fikir edinemez, kendi beyninin içinde ördüğü tuğlaların arasında sıkışıp kalmaya mahkum insanlar vardır ne yazık ki...Bunu kuvvetlice hissettiğimde onlara yalnızca uzaktan gülümserim.
    Ha bir de bu arkadaş buraya nasıl gelmiş yahu ona bir mana veremedim. Birisi bilinçli yapmış da biz de oltaya gelmişiz gibi abes:))

    YanıtlaSil
  7. 'Irmaklarından şaraplar akacak' diyorsun
    Cennet-i alâ meyhane midir?
    'Her mümin'e iki huri' diyorsun
    Cennet-i alâ kerhane midir?

    Tanrı bize cennette vaat ettiği şarabı
    Niçin haram etsin bu dünyada, akla sığar mı?
    Bir sarhoş arap, devesini vurmuş Hamza'nın
    Peygamber de yasak etmiş arap'a şarabı

    Beni özene bezene yaratan kim? sen
    Ne yapacağımı da yazmışsın önceden
    Demek günah işleten de sensin bana
    O zaman nedir o cennet cehennem?

    Kim senin "yasa"nı çignemedi ki söyle?
    Günahsız bir ömrün ne tadı kalır söyle.
    Yaptığım kötülüğü kötülükle ödetirsen eğer
    Seninle benim aramda ne fark kalır ki söyle

    Tanrı bizi çamurdan yarattıgında
    Biliyordu bu dünyada ne işimiz olacak
    İşlediğim günahlar hep onun emriyledir
    O halde cehennemde beni niçin yakacak?

    İsyan edip karşında duracağım, neredesin?
    Karanlığı, ışığa yoracagım, neredesin?
    İbadete karşılık cenneti alacaksam
    'Bağış mı ticaret mi' diye soracağım,neredesin?
    Kör cehalet çirkefleştirir insanları.
    Suskunluğum asaletimdendir.
    Her lafa verecek bir cevabım var elbet
    Lakin bir lâfa bakarım laf mı diye,Bir de söyleyene
    bakarım adam mı diye

    Dünya, üç beş bilgisizin elinde
    Sanırlar ki tüm bilgiler kendilerinde
    Üzülme, eşek eşeği beğenir
    Bir hayır var sana kötü demelerinde

    Sen bu dünyanın sırrına eremezsin
    Erenlerin dilini de sökemezsin
    Öyleyse iç şarabı, cennet et dünyayı
    Öteki cennete ya girer, ya giremezsin

    Niceleri geldi, neler istediler
    Sonunda dünyayı bırakıp gittiler
    Sen hic gitmeyecek gibisin değil mi?
    O gidenler de hep senin gibiydiler

    İçin temiz olmadıktan sonra
    Hacı hoca olmuşsun kaç para
    Hırka, tespih, post, seccade güzel
    Ama TANRI KANAR MI BUNLARA

    Sen sofusun hep dinden dem vurursun
    Bana da sapık dinsiz der durursun
    Peki, ben ne görünüyorsam O'yum
    YA SEN NE GÖRÜNÜYORSAN O'MUSUN

    Sen içmiyorsan içenleri kınama bari
    Bırak aldatmacayı iki yüzlülükleri
    ŞARAP İÇMEM DİYE ÖVÜNÜYORSUN AMA
    YEDİĞİN HALTLAR YANINDA ŞARAP NEDİR Kİ..

    Ey kara cübbeli senin gündüzün gece
    Taş atma dünyayı bilmek isteyenlere
    ONLAR YARATANIN SANATI PEŞİNDELER
    SENİNSE AKLIN ABDEST BOZAN ŞEYLERDE....

    Ben kadehten çekmem artık elimi;
    Tutmam senin kitabını minberini.
    Sen kuru bir softasın, ben yaş bir sapık
    CEHENNEMDE SEN Mİ DAHA İYİ YANARSIN, BEN Mİ?..

    Seni kuru softaların softası seni
    Seni cehenneme kömür olası seni
    Sen mi haktan rahmet dileyeceksin bana ?
    HAKKA AKIL ÖĞRETMEK SENİN HADDİNE Mİ?

    Yaşamın sırlarını bileydin
    Ölümün de sırlarını çözerdin
    Bugün aklın var, bir şey bildiğin yok
    YARIN AKILSIZ NEYİ BİLECEKSİN

    Ey kör!
    Bu yer, bu gök, bu yıldızlar, boştur boş !
    Bırak onu bunu da gönlünü hoş tut hoş !
    Şu durmadan kurulup dağılan evrende
    BİR NEFESTİR ALACAĞIN, O DA BOŞTUR BOŞ

    ÖMER HAYYAM.

    YanıtlaSil
  8. videonun içeriğine ve argümanlarına kısmen katılmasam da; açıkçası keyifli bir video olmuş.

    teşekkürler.

    YanıtlaSil