Jaques Yves Cousteau ve Neil Armstrong Hakkındaki Gerçekdışı Müslüman İddiaları

14 Yorum
Kuran'ın Allah'tan inmiş olduğunun bir çeşit delili olarak ve Kuran'ın  bilimselliğinin bir iddiası olarak; ünlü deniz bilimcisi Kaptan Jaques Kusto'nun müslüman olduğu ve aya ayak basan  astronotlardan Neil Armstrong'un ayda ezan sesi duyduğu iddialarına yer veriliyor. Bu iddiaların doğruluğunu araştırınca, bu iddiaların gerçekdışı olduğunu Cousteau Vakfı ve Neil Armstrong'un açıklamalarından görüyoruz:

Kaptan Jaques Yves Cousteau Müslüman Oldu Mu?
Bazı müslümanlar, 1997 yılında vefat eden ünlü deniz araştırmacısı Jaques Yves Cousteau'nun Kuran'da yazılı bulunan bir ayeti görünce Müslüman olduğunu iddia etmişlerdir.

Onlara göre, "Cebelitarık boğazında tatlı su ile tuzlu suyun birbirine karışmadığını" bilen Cousteau, Kuran'daki Rahman Suresininin 19.ayetini görmüş de, "1400 yıl önce yazılan bu kitap bu gerçeği nasıl bilebilir?" diye düşünüp, bu büyük(!) gerçek sayesinde müslümanlığı kabul etmiş... (Rahman 19: İki denizi salıverdi, birbirine kavuşuyorlar,(20)Aralarında bir engel vardır, birbirine geçip karışmıyorlar.(21)Şimdi Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?"

Bu iddia'nın gerçekle ilgisi yoktur.  Kaptan Cousteau (Kusto), müslüman olmamıştır. 1997 yılında vefat eden Kaptan Kusto, Paris'teki Notrdam Katedrali'nde yapılan Hristiyan töreni ile defnedilmiştir. cenazesi, bir Cami'den cenaze namazı ile kaldırılmamıştır.

Kaptan Kusto'nun müslüman olduğu yalanına en güzel cevap Kapton Kusto'nun Vakfından gelmiştir. Aşağıda bir fotokopisini bulacağınız yazıyla, Vakıf, Kaptan Kusto'nun hiçbir zaman müslüman olmadığını açıklamaktadır:



Muhammed'den yüzlerce yıl önce yaşamış olan çeşitli denizci ve balıkçı toplumlar, denizler, nehirler ve gölleri dolaştıkça, bunların suları arasındaki  farkları elbette ki gözlemlemişlerdi. Bazılarının suyunun diğerine göre daha tuzlui daha acı ya da tatlı olduğunu biliyorlardı. Yağ ile suyun tam karışmasının mümkün olmadığını bilenler gibi, farklı coğrafi bölgelerdeki farklı kaynaklardan çıkan ve biriken suların birbirleriyle asla tam karışmadığını bilen bu toplumlardan kaynaklanan bilgileri, Muhammed ve arkadaşları hazırladıkları Kuran'a koydular. Durum, bundan ibarettir.

Neil Armstrong Ay'da Ezan Sesi Duydu Mu?
Yine, benzer şekilde, bazı müslümanlar, astronot Neil Armstrong'un aya ayak bastığı sırada ezan sesi duyduğu iddiasını ortaya atmışlardır. Bu da gerçekdışı bir iddiadır. Nitekim, 14 Nisan Temmuz 1983 tarihinde, Neil Armstrog'un ofisinden yapılan açıklamada aşağıda görüldüğü gibi, bu müslüman iddiası da yalanlanmaktadır:
    NEIL A. ARMSTRONG
                                              LEBANON, OHIO 45036
    
                                              July 14,1983
    
    Mr. Phil Parshall Director
    Asian Research Center
    International Christian
    Fellowship 29524 Bobrich
    Livonia, Michigan 48152
    
    Dear Mr. Parshall:
    
    Mr. Armstrong has asked me to reply to your letter and 
    to thank you for the courtesy of your inquiry.
    
    The reports of his conversion to Islam and of hearing 
    the voice of Adzan on the moon and elsewhere are all 
    untrue.
    
    Several publications in Malaysia, Indonesia and other 
    countries have published these reports without verifi-
    cation. We apologize for any inconvenience that this 
    incompetent journalism may have caused you.
    
    Subsequently, Mr. Armstrong agreed to participate in a 
    telephone interview, reiterating his reaction to these 
    stories. I am enclosing copies of the United States 
    State Department's communications prior to and after
    that interview.
    
                                  Sincerely
    
                                  Vivian White
                                  Administrative Aide
 

Kaynak

14 yorum:

  1. İkinci Dünya Savaşı'nın ilk iki yılında ardı ardına kazandığı zaferler nedeniyle Adolf Hitler hakkında "Gizli din taşıyor, aslında müslümandır." diye halk arasında dedikodu çıktığını, Nazım Hikmet "Memleketimden İnsan Manzaraları" kitabında yazar.

    YanıtlaSil
  2. Olsa nolur olmasa nolur dünyada milyonlarca Müslüman vardır ve bende elhamdurullah müslimim ve Kur'an in sadece iki suyun birbirine karışmadıgi yazmıyor bu siteyi kurup saçma sapan yazılar yazacağınıza yüce kitabımızı bı okuyun sonra konusun

    YanıtlaSil
  3. Dua edin kiyamet kopmasin koparsa ben rahatim siz ne olacaksiniz .kopmazsa hep beraber toprak oluruz bir kaybimiz yok.

    YanıtlaSil
  4. Ben senin kitabını senden fazla okudum. Kat kat fazla hemde. Benim hafızam, hafızlığım, bulgularım, bilgilerim sende yok. Buna emin ol.

    YanıtlaSil
  5. Sizin nufus kagidinizdada musluman yaziyor bunu belge olarak gosterebilirim .onemli olan siz kendinizi ne goruyorsunuz bunun belgesiyok .ayrica ortacagda dunya donmuyor diye kilise belge veriyordu demekki dunya donmuyor

    YanıtlaSil
  6. Bu blog sana belge olamıyorsa, sen körsün demekki. Oku müslüman evladı oku. Okusan bunları yazmassın burada. Allah sana oku demiş ama, okumaktan haberin yok.

    YanıtlaSil
  7. Onlarin gozleri vardir gormezler kulaklari vardir duymazlar.okuma bilmeyene kuantum fizigini vermissin ne anlar zavalli.

    YanıtlaSil
  8. karışmayan denizler akdeniz ve kızıl denizdir. aralarında engel vardı . süveyş kazılana kadar.

    YanıtlaSil
  9. Belki Tanrı vardır ama Allahın olmadıgına eminim.

    YanıtlaSil
  10. doğa bilimlerinden alınan ilk yudum insanı ateist yapar fakat bardağın dibinde bir tanrı beklemektedir(nobel ödüllü fizikçi heisenberg) ilk olarak ateist düşüncenin tanrıya inananların sorgudan şüpheden kaçındıklarını düşünme sebepleri nedir? bu fikirlerinin sebebi düşünmekten uzak olan inananlar mıdır eğer böyleyse insana bakarak din öğretisini değerlendirmek yerinde midir?Kuranın en çok öğütlediği davranış düşünmek şüphe etmek ve şüphenin imanın güçlenmesi ile nihayete ereceği inancını taşıyarak araştırmaktır.hakkıyla iman edenler tembellikten uzaktırlar,dünyaya Allahı tanımak için gönderildiklerine inanarak araştırırlar,Allahı tanidikça severler daha çok bağlanırlar.ben araştırma yöntemi olarak tıpbı seçtim.evrime de inanıyorum,evrimi ve bütünsel olarak bilimi Allahın yaratma biçimi olarak kabul ediyorum.bilim tanrının sanatına verilen addır.astronomy tanrının gezegenleri yaratışını anlatan öğretidir.biz inananlar tanriyi tanimaya gonderildigimize inanarak bu ugurda calisiriz.kimimiz bu yoldayken yeni tedaviler bulur kimimiz yeni makineler icad eder yeni köprüler kurar kimimiz çocuklara sevmeyi eşit adil ve yaşanabilir bir dünyayı anlatır bu uğurda çalışırken.hepimiz bir cennetin varlığına inanmakla beraber dünyayı da cennetleştirme gayreti içindeyizdir.kimseyi küçümsemez,ötekileştirmez,yargılamayız.tam ve sağ doğmanın refah adil bir dünya hayatının herkesin hakkı olduğuna inanırız ve bu hakkın hayata geçmesi için çabalarız.20 günlük yaz tatilimizde afrika ülkelerine tıbbi yardım için gittiğimizde Tanrı sevap yazsın diye değil tanrı insanı onurlu bir varlik olarak yarattigi icin iyilik yapariz.trans bireylerin sosyal ve kamusal haklarını da savunuruz türbanıyla savcılık yapmak isteyen hukuk fakültesi mezunu arkadaşımızın da( lütten hemen lut kavmi helak olmustu hani noldu kuran transları helak eden hadise anlatıyo diye düşündüyseniz bilgi eksikliğinizi farkedip daha çok araştırın) son olarak söylemek isterim ki tanriya inanmak kalbinizin muhtaç olduğu tamamlanmışlık hissini hediye edecektir.ben tanrı fikrine ve tüm dinlere inanmakla birlikte kuranın muhteşemliğini biraz öne geçiriyorum.kuran eksiksiz ve harika kendinizi kuranı tanımaktan alıkoymayın zira böyle yaparsanız kendinize büyük haksizlik etmis olursunuz.

    YanıtlaSil
  11. Kur'ani Kerim cevirisini on kez okudum yuz kez okudum islami ogrendim sevmedim inanmiyorum salak muslumanlar inaniyo demekten bi vazgecin artik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya sen ne kadar salaksın islamın neresine inanmıyorsun kuran okuduğunu iddia ediyorsun hemde mealini inanmadığının sebebini söyle bakalım.sana bir soru bana kuranın sözlerine benzer bir söz getir haklısın diyecem kurana madem inanmıyorsun onun benzerini de getirirsin eğer getiremezsem sen helak olanlardan olacaksın.güneşi yandırmak ve onu sürdürmek için dünyalarca odun gazyağı ve ateş olmalıdır , peki milyarlarca seneden beri sönmeyen ve devam eden gendi yörüngesinden şaşmayan bir yıldız kendiliğinden mi yanıyor buna tesadüf denilebilir mi?. Uzaya bak bütün gezegenlerde hayat yok hatta evrende dahi peki hayatın sadece dünyada olması bir tesadüf müdür ? bak yine uzaya güneşten daha büyük yıldızlar var eğer tesadüfe verilse o yıldızlardan birtanesi dünyaya çarpmasıyla dünya yok olur peki milyonlarca milyarlarca yıldız varken hiçbir tanesinin çarpmaması bir tesadüf müdür?.Dünyada doğaya havale ettiğiniz bir takım şeyler var bu kadar meyvenin oluşması tesadüf müdür hemde tatlı olmayan yenilmeyen bir topraktan çıkıyor zamanını şaşmıyor ilkbahar meyvesi ilkbaharda yaz meyvesi yazda kış meyvesi kışta geliyor yüzyıllarca bunun böyle olması tesadüf müdür ? Eğer bunan da vereceğin sözün varsa konuş yoksa sus hem kuranda her şey yazılı önemli olan onu görmektir.Sana bir soru nasa başkanı birkaç yıl önce ayın yarıldığını hemde muhteşem bir biçimde sanki birisinin onu ayırdığını tekrar birleştirdiğini söyledi kuranın mealini okuduğunu söylüyorsun kamer suresinde bunun 1400 sene evvel söylenmesi bir tesadüf müdür ?. Sana birşey söyleyeyim mi sen kendini kandırıyorsun Allah ın varlığı gün gibi aşikar iken sen nefsine uyuyorsun.YA ZATEN SEN İNANMASAN NE İNANMASAN KIYAMET GELDİĞİNDE YA DA ÖLDÜĞÜNDE GÖRECEKSİN.ALLAHI TANIYAN ZİNDANDAN DA OLSA BAHTİYARDIR ONU TANIMAYANA RET EDEN SARAYDA DA OLSA BETBAHTIR.

      Sil
    2. Helal olsun kuranı kerim ALLAH cc kendini kullara tanıtması
      Ve yarattığı kulu sahipsiz bırakmadıgın ispatıdır nasibi olan kalbinde taşıyacak ALLAH cc dediği gibi sürtlerinize bakmam yarattığım
      Kulun kalbini görenim kalpde yerim ne kadar diye bildirilmiş ve son din islamiyeti kabul etmiştir ...

      Sil
  12. Unknown
    3 Şubat 2017 11:51
    Ya sen ne kadar salaksın islamın neresine inanmıyorsun kuran okuduğunu iddia ediyorsun hemde mealini inanmadığının sebebini söyle bakalım.sana bir soru bana kuranın sözlerine benzer bir söz getir haklısın diyecem kurana madem inanmıyorsun onun benzerini de getirirsin eğer getiremezsem sen helak olanlardan olacaksın.güneşi yandırmak ve onu sürdürmek için dünyalarca odun gazyağı ve ateş olmalıdır , peki milyarlarca seneden beri sönmeyen ve devam eden gendi yörüngesinden şaşmayan bir yıldız kendiliğinden mi yanıyor buna tesadüf denilebilir mi?. Uzaya bak bütün gezegenlerde hayat yok hatta evrende dahi peki hayatın sadece dünyada olması bir tesadüf müdür ? bak yine uzaya güneşten daha büyük yıldızlar var eğer tesadüfe verilse o yıldızlardan birtanesi dünyaya çarpmasıyla dünya yok olur peki milyonlarca milyarlarca yıldız varken hiçbir tanesinin çarpmaması bir tesadüf müdür?.Dünyada doğaya havale ettiğiniz bir takım şeyler var bu kadar meyvenin oluşması tesadüf müdür hemde tatlı olmayan yenilmeyen bir topraktan çıkıyor zamanını şaşmıyor ilkbahar meyvesi ilkbaharda yaz meyvesi yazda kış meyvesi kışta geliyor yüzyıllarca bunun böyle olması tesadüf müdür ? Eğer bunan da vereceğin sözün varsa konuş yoksa sus hem kuranda her şey yazılı önemli olan onu görmektir.Sana bir soru nasa başkanı birkaç yıl önce ayın yarıldığını hemde muhteşem bir biçimde sanki birisinin onu ayırdığını tekrar birleştirdiğini söyledi kuranın mealini okuduğunu söylüyorsun kamer suresinde bunun 1400 sene evvel söylenmesi bir tesadüf müdür ?. Sana birşey söyleyeyim mi sen kendini kandırıyorsun Allah ın varlığı gün gibi aşikar iken sen nefsine uyuyorsun.YA ZATEN SEN İNANMASAN NE İNANMASAN KIYAMET GELDİĞİNDE YA DA ÖLDÜĞÜNDE GÖRECEKSİN.ALLAHI TANIYAN ZİNDANDAN DA OLSA BAHTİYARDIR ONU TANIMAYANA RET EDEN SARAYDA DA OLSA BETBAHTIR.

    YanıtlaSil