The Genius of Charles Darwin (2008)

6 Yorum
"Bu seri, belki de şimdiye kadar insan zihninde ortaya çıkan en güçlü fikir hakkında. Fikir, doğal seçilim yoluyla evrim. Ve onu düşünen dahi Charles Darwin'di. Ben bir biyoloğum ve Darwin tüm kariyerim boyunca bana bir ilham kaynağı oldu. Onun başyapıtı "Türlerin Kökeni Üzerine", 150 yıl önce yayınlandı. Ve dünyaya bakışımızı ve onun içindeki yerimizi sonsuza kadar değiştirdi. Darwin'in yaptığı şey, tüm yaşamın karmaşıklığını ve çeşitliliğini tam olarak açıklamaktan hiç de az değildir. Hal böyleyken, herhangi birinin şu ana kadar sahip olduğu en basit fikirdir.

Bu seride, sizi, evrimin herhangi bir dinsel hikayeden çok daha zengin ve göz alıcı bir hayat görüşü önerdiğine ikna etmek istiyorum. Bu benim tanrıya inanmama sebeplerimden biri. Size, Darwin'in, gözlerimizi dünyamızın olağanüstü gerçekliğine nasıl açtığını göstermek istiyorum."

Richard Dawkins'in hazırladığı Charles Darwin’in Dehası adlı bu üç bölümlük belgesel Darwin'i ve evrimi bugünkü mikrobiyolojik ve genetik bilimin geldiği boyutuyla aydınlatıyor. Ayrıca evrim üzerine yaptığı bu bilgilendirici sunumuyla herkesin anlayabileceği bilimsel bir üslupla karşımıza çıkıyor.

1. Bölüm: Life, Darwin and Everything



2. Bölüm: The Fifth Ape



3. Bölüm: God Strikes Back

6 yorum:

  1. elinize bilginize sağlık izlenecek çok şey var

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Bu blogda da var biraz ama bunun dışında gerçekten izlenecek (öğrenilecek) çok şey var.

    YanıtlaSil
  3. God Strikes Back videoları görünmüyor. Acaba sorun bende mi?

    YanıtlaSil
  4. Bu arada Hayyam şu üç bölümlük Galapagos belgeselini bloga eklersen bence iyi olurdu.

    http://www.sinelive.net/etiket/galapagos-tr-dublaj-izle

    Ayrıca God Strikes Back videoları hala görünmüyor ve izleyemiyorum.

    YanıtlaSil
  5. Uyarı için teşekkürler sevgili Fatih.

    Galagapos'u da izler izlemez koyarım bloga. Kaç zamandır pek istediğim gibi gitmiyor bir şeyler izleme durumum. Daha senin önceden önerdiğin "The Century of the Self" adlı belgesel var. İlk bölümünü izleyebildim, oldukça başarılı.

    YanıtlaSil
  6. Düzeltme için teşekkürler Hayyam.

    YanıtlaSil