Kişisel Görüş ve Düşünceleriniz, Arşiv -2

254 Yorum
Kişisel görüşleriniz ve düşünceleriniz adlı önceki sayfada yorum sayısı 200'ü aşması sebebiyle bazı kullanıcılar için sıkıntı oluşuyor ve yapılan yorumları göremiyorlardı. Bu başlık, eski sayfanın devamı niteliğindedir. Dolayısıyla önceki başlıkta yapılan açıklamalar aynen geçerlidir: 

"Bu başlık altında (yorum gönder kısmında) belirtmek istediğiniz kişisel görüşlerinizi veya düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra değinilmesini istediğinizin bir konuyu belirtip veya aklınıza takılan ya da benim aklıma takılması gereken bir soruyu sorabilirsiniz. Kısacası diğer bölümlerden bağımsız bir çeşit iletişim olanağı sağlayan bir başlık olarak görebilirsiniz bu başlığı."

Buna ek olarak bir de blog için mail hesabı açtım. Zaman zaman herkesin görmek istemeyeceği yorumlarda bulunmak veya bir çeşit özel iletişime geçmek isteyenler oldu. Bu sebeple tanrivarmi@gmail.com mail adresini yayına soktum.

Temennim, bu sayfa altına yorum göndererek blogun amacı çerçevesinde fikirlerinizi beyan etmenizdir. Ancak kişisel olarak iletmek istediğiniz bir durum olması durumunda tanrivarmi@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Zaman ayırabildiğim kadarıyla mailleri okuyacağım, lakin şimdiden ufak bir uyarıda bulunayım: Dini savunmak adına birebir tartışma yapmak amacında olanlar mail atmasınlar, zira bu mail hesabında tartışmalara girmeyeceğim, sadece blogda yayınlanması istenilmeyen derecedeki özel yorumları okuyarak, o yorum sahipleriyle iletişimi sürdürmeye çalışacağım.

254 yorum:

  1. Ben 10 yaşımdan beri dünyayı ölümü ve tanrı'yı sorguladım, sonra inanmak istedim ailem ve çevremin zoruyla kur'an kurslarına gittim ama anladım ki kapanmak ve arapça şeyler okumak bana göre değil, zaten özgür olmayı seven bir insanım dinin kısıtlamalar bana çok zor geldi, daha sonraları yine inanmadım ve dinle alakalı hiçbir yakınlığım olmadı göstermelik olarak bir kaç dua okumak haricinde.Ta ki bir gün ateist biriyle tanışana kadar dünyam değişti diyebilirim meğer ben onunla aynı şeyleri düşünüyormuşumda farkında değilmişim, şimdi tamamen tanrı'nın olmadığını düşünüyorum eğer olsaydı bu denli adaletsiz olmazdı ve bu kadar ilkel bir kitap göndermezdi diye düşünüyorum en önemliside tanrı'nın özelliklerinden düşüncelerine kadar kendi yarattığı varlıkların ona inanmıyorlar diye cezalandırması, sanki kendini gösterdide biz bile bile inanmıyormuşuz gibi.

    YanıtlaSil
  2. " Çok şey öğrenen şiddetli tutkularını unutur. Tüm karanlık yollarda fısıldanan söz budur. " - Nietzsche.

    YanıtlaSil
  3. Sayfaya uzun zaman giremediğim için herkezden özür dilemekle beraber Sn Hayal II'e saygılarımı sunarım.Din ve bilim arasında tek bir ortak nokta vardır.Hayatın gizemini,neler yapmamız-yapmamamız gerektiğinin ayrıntılı açıklaması, nereden geldiğimiz sorusunun nihai cevabını ve geçmiş-gelecek çizgisinin uçsuz bucaksız yolunu açıklamaya yönelik olmalarıdır.Ancak ortan nokta burada sonbulur;Tutucu din bunu savlar ,evsaneler ve safsata benzeri dayanağı olmayan hikayelerle anlatırken,bilim ise aklın,mantığın,kanıtın ve ispatın varolduğu makul açıklamalarla cevapverir.

    alınrı/Clinton R D

    YanıtlaSil
  4. Kur'an Falı (Yorum Yok)

    http://www.hurriyet.com.tr/magazin/astroloji/okuma/kur1.asp

    YanıtlaSil
  5. Ateizm, Deizm, Agnostisizm vs. hakkında, görüleri hakkında, istekleri hakkında, aklınıza gelebilecek her türlü konu hakkında herkes e-kitaplar oluştursa diye düşünüyorum. Pdf paylaşım siteleri var. Bu sitelerde bu kitaplar paylaşılabilir. Aramalarda da kitabın çıkma olasılığı yüksek. Dolayısıyla daha fazla sayıya ses duyurma ihtimali yüksek. Sizce?

    YanıtlaSil
  6. http://video.haberturk.com/haber/video/islam-ekonomik-olarak-sosyalisttir/63384

    YanıtlaSil
  7. E-kitap önerisini sunan sayın adsız,

    Tam olarak nasıl bir şey düşündüğünüzü kavrayamadım. İnsanların teizm dışındaki görüşlerini dile getirmemesi zaten en büyük sorun. En iyi ihtimalde, teizmin doğru olmadığını düşünüp susuyorlar. Bu koşullar altında, her bireyin kendi penceresinden teizm dışı görüşleri özenli ve düzenli bir şekilde yazacağından şüphe duyuyorum.

    YanıtlaSil
  8. Bende sizin gibi düşünüyorum özen ve düzen konusunda fakat, nasıl yazılırsa yazılsın, bişeyler yazılsın, önemli olan yazılsın. Kimi özenli olsun kimi olmasın. Varsın nasıl olursa olsun. Bişeyler olsun. Ağırlık olsun. Ben varım denebilecek bişeyler olsun. E-kitaplar oluşturmak daha başka bir ortam verir. Daha geniş kitleye ulaşabilir. Fikir ve topluluk varlığını ve ağırlığını hissettirebilir.

    YanıtlaSil
  9. Neden sıcak su, soğuk sudan hızlı donar?

    Aristoteles ve Descartes bile cevaplayamamış.

    Bende cevaplayamadım. :)

    http://www.haberturk.com/yasam/haber/754552-bu-soruyu-bilene-3-bin-lira

    Bu soru Türkiye için geçerlimidir acaba?

    YanıtlaSil
  10. Bir devlet kurumunun seviyesiz yazıları.

    http://www.diyanet.gov.tr/yayin/basiliyayin/yweb_kitap.asp?id=323&yid=6

    YanıtlaSil
  11. Bir not daha ilave ediyim. Bir devlet kurumunun, Din'i kurumunun yalanları, hurafeleri, uydurmaları.

    YanıtlaSil
  12. Yazı oldukça uzun, genel hatlarıyla bildiğim şeyler olduğunu düşünerek incelemedim. Seviyesiz olarak düşündüğünz yeri tam olarak neresi? Örnek verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  13. Örneğin Ateizm'in iddialarını okuyun. Gülünç kelimesi kullanmış.

    Ateizm'i almış istediği gibi evirmiş çevirmiş yazmış.

    Pek bildiğimiz şeyler gibi görünmüyor Hayyam. Biraz kapalılık ve uydurmalarla süslenmiş yazı. Oldukça seviyesiz, oldukça berbat bir yazı gibi görünüyor.

    Ben hepsini okuyup bitirmeyi düşünüyorum. Oldukça geriliyorum okurken. Oldukça sinirleniyorum. Bu kadar saygısızlık, yalancılık, seviyesizlik olmaz.

    Güya bu adam bu yazıyla Ateizm'i anlattı. Güya Ateizm'e cevap verdi. Üç tana yalan, üç tane iftira, üç tane saçmalık, üç tane uyduruk cümleyle cevap verildi oluyoruz ya, böyle durumda ne olduğumu ne hallere girdiğimi anlayan anlar. Anlamayana da anlatsak iyi olacak.

    Şimdi bu Diyanet'e biz ne yazsak haktır değil mi? Diyaneti'in ne olduğunu şöyle insanın yüzüne çarpsak haktır.

    YanıtlaSil
  14. Sinirlenmekte ve okurken gerilmekte haklısınız. Ben de ateizm karşıtı bir yazıda 'art niyet' gördüğüm zaman aynı şekilde sinirleniyorum. Çünkü yapılmak istenen, gerçekleri ortaya koyarak ateizmin yetersiz olduğunu söylemek değil; ateizmi karalayarak kendi düşüncelerinin ne kadar yüce olduğunu gösterebilmek.

    Kısacası, taraflı ve iyi niyetli olmayan yazılar bunlar. Durum gerçekten buysa, tepkinizde çok haklısınız.

    YanıtlaSil
  15. Ateizm'in tanımını okuyun. Ateizm'i gitmiş nerelere getirmiş, ne hale sokmuş. Budizm'e Şintoizm'e girmiş. Ne anlatıyor bu adam?

    Biz problemmiyiz? Biz çıkmazdamıyız? Biz anlaşılmazmıyız? Biz tanımsızmıyız?

    Biz kafamızdan bişeyler uydurupmu ateist oluyoruz, gözlemlerimizle mi oluyoruz?

    Ateizm uydurmaları için başka bir link.

    http://pdf.gen.tr/ara/pdf/Ateizm/

    O adamın yazısını yavaş yavaş okuyacağım. Çünkü oldukça sinirleniyorum. Cümleyi bitiremiyorum inanın. Sakinleşip tekrar başlıyorum. Böyle böyle gidiyorum. Bu kadar seviyesizlik ve yalancılık olmaz.

    YanıtlaSil
  16. http://www.sosyalarastirmalar.com/cilt4/sayi17pdf/1diledebiyat/dogan_enfel.pdf

    http://e-dergi.atauni.edu.tr/index.php/taed/article/viewFile/1175/1165

    http://turkoloji.cu.edu.tr/ESKI%20TURK%20DILI/akarturk_karahan_tarihi_turk_dili_kadinla_ilgili_sozler_katkilar.pdf

    http://tonuk.me.metu.edu.tr/Sozluk/Sozluk2.pdf

    http://turkoloji.cu.edu.tr/DILBILIM/ahmet_buran_gakgo_kokenbilgisi.pdf

    YanıtlaSil
  17. http://tr.wikipedia.org/wiki/Dinsizlik

    YanıtlaSil
  18. http://www.diyanet.gov.tr/yayin/basiliyayin/yweb_kitap.asp?id=323&yid=6

    Okuyamıyorum.

    Buradan müslümanları uyarıyorum. Bu adamı okuyup Ateizm bu demeyin. Bu adamı okuyup Ateizm'i anlama yoluna gitmeyin. Bu yazı Ateizm'i Anlama çalışması değil, Banlama Çalışmasıdır. Bu yazıda Ateizm adına hiç bir doğru yoktur. Bu yazı yok yere Ateizm düşmanlığı amacından başka birey değildir. Bu tür yazılarla terör doğar ve ölürseniz şehit olmaz niyazi olursunuz. Allah yolunda ölüp şehit olduğunuzu sanmayın, bok yoluna gittiniz. Yok yere bu yalanlara inandınız ve öldünüz. Problem olmadığımız halde, düşman olmadığımız halde, düşman gibi problem gibi gösterildik ve öldünüz. Durum bu olur.

    Ateizm problem değil, çözümdür. Ateizm tüm sorunalrınıza bilimsel çözümdür. Problem olan Din'dir. Problem çıkaran Dindir. Durduk yere ortaya fitne sokan Din'dir. Terör estiren Din'dir. Şu ana kadar hiç bir Ateist'ten bu insanlığa zarar gelmemiştir. Geldi diyen yalan söyler.

    Din istemediği, kendisi için olumsuz olduğu, çözüm üretici Ateistleri yıllarca bir bir yok yoketmiştir. Yok etme hevesi halen vardır. Öldüremiyorsa bu tür fitne, yalan, safsata, uydurma yazılara yönelir.

    Uydurma ve hurafe Din'den çıkar. Başka yerden Din'inize fitne, fesat, hurafe vs. beklemeyin. Din'in düşmanı Din'dir. Din'in dinden başka düşmanı olmaz/yoktur.

    Din ölümü süslü gösteren bir şeytandır.


    Bir uyarıda ilahiyatçılar için;

    İlahiyatçılarınıza dikkat edin. Hepsi ayrı bir yalancıdır. Ayrı bir şeytandır. Hepsi ayrı bir ayet saptırandır.
    Bu yalanları görmeniz zor değildir. Siz Kur'an'ı Kur'an'dan anlayın, ilahiyatçıdan değil.

    Kullanılıyorsunuz, dikkatli olun.

    YanıtlaSil
  19. http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dok/satanizm.pdf

    Yazık. Bunları okuyanlara yazık.

    YanıtlaSil
  20. Hakkında yalan yanlış yazılmak çok kötüdür. Bu uydurmalar Teizm dışı için yapıldığı gibi, Teizm içi içinde yapılır. Dinler içindede hep birbirine uydurmalar yaşanmıştır. İslamiyet'e Hristiyanlık, Hristiyanlığa İslamiyet uydurulur durur hep. Alevilik-Sunnilik böyle uydurmalarla çatışmaya gider.

    Uyanın müslümanlar uyanın. Din'e Din zarar verir, Dinsiz zarar vermez.

    ----------------------------------------
    Ateizm içinde Ateizm uyduranlar da var. Onlarda ayrı bir dert.

    Bu kavram karıştırmakla, uydurmalarla, saptırmalarla nereye gidicez bakalım.

    Şu ayet bir gün gerçekleşecek gibi;

    "Kafirleri gördüğünüz yerde öldürün"

    Bir daha söylüyorum; Eğer bu ayet gerçekleşir, Teizm-Ateizm savaşı çıkar ve ölürseniz şehit olmayacak bok yoluna gideceksiniz.

    Size doğru yerden bilgilenmenizi öneriyorum.

    YanıtlaSil
  21. Çok doğru,işte bütün meseleyi bir kaç cümlede özetlemeyi başarmışsınız.İnsanlar DÜŞÜNMÜYOR!..Ahmet Hulusi,Adnan Oktar gibi adamların peşinden gidince cennete gideceklerini sanıyorlar.Ama kendilerini kandırmaktan başka bir şey de elde etmiyorlar.Aslına bakarsanız insanlar nasıl bu kadar aptal bir psikoloji içine girip kendilerini bu adamlara teslim ediyorlar anlayamıyorum.Adnan Oktar'ın programlarının sadece 5 dakikasını izleyip hala ona tabi olan insanlar varsa,gerçekten bu insanlar salak demektir.Yanına makyaj kovasına düşmüş 18-19 yaşlarındaki kızları almış,kendisine peygambermiş gibi hürmet ettiriyor,ondan sonrada Allah,peygamber diyor.Ve de insanlar bu adama tabi oluyor.Yazık,gerçekten çok yazık!..

    YanıtlaSil
  22. http://www.focushaber.com/videogaleri/cnn-turk-te-insanliga-faydali-ateistler-listesi-v-16766

    http://www.youtube.com/watch?v=fi7IPnlDXxI

    YanıtlaSil
  23. Verdiğiniz ikinci linkte absürt bir şey göremedim.Adam inancına uygun bir şekilde davranmış.Özgürlükten dem vurulan bir dünyada Allah'ın adıyla programa başladı diye birisini tartışma konusu yapmak da pek hoş değil.Bu şekilde bazı olayları çarpıtmak sadece ortalığı karıştırır,başka bir işe yaramaz...

    YanıtlaSil
  24. Selamlar. Arapça bilen Ateist varmıdır acaba? Bu konuda bilginiz varmı? İyi meal yapabilecek, ayetleri bir bir açıklayabilecek, bunun yanında bilimsel bilgisi olan, bir çok şeyi bilen, Bilimle Kuranı iyi denetleyebilecek kıyaslayabilecek vs.

    YanıtlaSil
  25. Şahsen tanıdığım yok, ama internetteki diğer a-teist forumlarda veya bloglarda Arapça bilen ateistler var. Hatta bir ara a-teist Kur'an meali çalışması vardı başka forumlarda ama ne oldu bilmiyorum.

    Şahsi fikrim, Arapça bilmenin çok da gerekli olmadığı. Çünkü dünyada binlerce din var ve her dini öz dilinde ve kültürüne göre doğru mu yanlış mı diye incelememiz mümkün değil. Örneğin; Kur'an'da meali kin ve nefret içeren ayetler varsa veya Kur'an'ın içeriği diğer efsaneler ile paralellik gösteriyorsa orada mantığımızı kullanmalı ve belli sonuçlara varabilmeliyiz. Aksi durumda bir gizemci olup çıkarız.

    YanıtlaSil
  26. http://www.hurriyet.com.tr/planet/20994819.asp

    tuh sizin müslümanlığınıza.

    YanıtlaSil
  27. http://www.youtube.com/watch?v=c78syuLsXmU&feature=related

    YanıtlaSil
  28. Ramazan işkencesi başlıyor. Hadi bakalım, Ya Sabır. Bunu acaba günde kaç kere çekeceğiz. Ben bir 999'luk tespih alayım.

    YanıtlaSil
  29. Öldürmeye Programlananlar - Sat Komandoları

    http://www.youtube.com/watch?v=TuQo0Yt8G1E

    YanıtlaSil
  30. Tabu: İnsan Bedenine Dair

    http://www.belgesellci.com/2012/04/ng-tabu-insan-bedenine-dair.html

    YanıtlaSil
  31. http://www.haberturk.com/medya/haber/760609-medeni-islam-gitti-bedevi-islam-geldi

    Kuran'da binaların depreme dayanıklı olması, temiz havalı, sağlıklı olması gerektiği yazılıymış.

    YanıtlaSil
  32. Bu arada şunuda ekleyeyim, kentleşme doğanın küntleşmesi demektir. Kur'an kentleşmeyi destekliyorsa bu onun doğa bilgisizliğini gösterir.

    YanıtlaSil
  33. http://i47.tinypic.com/2nvv71v.png

    Bismillahişşeytanirracim

    Taşlanan/Taşlanmış ve kötü niyetli Allah'ın adıyla.

    Bu ifadeye geni/detaylı/uzun (matematik/meal/tefsir/Edebiyat vs. her alanda) bir çalışma/inceleme iyi olur düşüncesindeyim.

    YanıtlaSil
  34. Kuşlar yollarda oralarda buralarda yiyecek arıyor. Çekirdek kabuklarını kontrol ediyor, dökülen saçılan herşeyi kontrol ediyor. Ama hiç birşey bulamıyor. Üzüldüm.

    YanıtlaSil
  35. Her şeyi geçtim,firavun cesedini de mi bilmiyorsunuz?Londra British Müzesinde yatıyor kendisi.Bir zamanlar ilahlık iddaasında bulunan adamın cesedi,şimdi ibretlik olarak cam muhafazanın içinde sergileniyor.Saçları bile yerinde..

    YanıtlaSil
  36. Resim yapan filler;

    http://www.youtube.com/watch?v=He7Ge7Sogrk

    YanıtlaSil
  37. Bu Firavun hadiseside Ateizm için tehlike.

    http://www.youtube.com/watch?v=qYoAcaG4zbI

    Bu hikayeyi izleyen/dinleyen/okuyan müslüman Ateistlere ölüm diyor.

    Ateizm'i bozgun olarak görüyor.

    YanıtlaSil
  38. Bilginiz yoksa size Müslüman olan yabancıları sayayım da biraz düşünün,bu insanlar acaba İslam'da ne buluyor diye(Hiç Müslümanlıktan başka bir dine geçen aklı başında insanda duymadım o da ayrı bir mevzuu).
    Frank Ribery,Snoop Dogg,Nicolas Anelka,Samir Nasri,Frederic Kanoute,Muhammed Ali,Mike Tyson,Robin Van Persie,Thierry Henry,Bilal Abidal,Malcolm X...İngiltere Prensi Charles ise belirsiz,türkçe kaynaklara değil yabancı basın kaynaklarından alıntıdır...

    YanıtlaSil
  39. Kuşları gördükçe, belgeseller aklıma geldikçe, açlık konusunda geniş düşününce insanda hayvanda aç dedim.

    Açlık sadece midenin boş olması değildir. Mideyi doldurmak doymak değildir. İnsan her an kaliteli/iyi beslenme özlemindedir. Yani insan aslında hep açtır.

    İyi birşey isteyince çarpılacan derler insana.

    Din bu işte. Akıllının gireceği birşey değil.

    Aç bırakan Din'e gireceğime, öleyim daha iyi.

    Çöpte orada burada insan besin arıyor, hayvan besin arıyor, hayvanlar birbiriyle besin savaşına giriyor, birbirini yiyor, YAZIK.

    Bu tabloya rağmen Din'de var olana ve bu tabloya YAZIK.

    Aç bırakan Din, öldüren Din, hasta eden Din.

    Bu Din'in içindekine akıllı diyene YAZIK!

    İkinci olarak, bu manzaraları, ölümleri, cinayetleri, şeriatları, uydurmaları, rivayetleri, hurafeleri, ayetleri, hadisleri, uygulamaları........ her konudaki bozuklukları/kötülükleri/yanlışları Din'e bağlamak değilde insan Din'i yanlış anlıyor demelerine sinir oluyorum. Din yanlış anlatmış demiyorda, insan yanlış anlıyor diyor.

    Din'in temiz kurulmamış, temiz anlatamıyor, Kur'an'ın temiz ifade yazamamış, net cümle kuramamış, yamuk yumuk konuşuyor, UYAN EVLADIM UYAN!!! AKLINI KULLAN!!!

    YanıtlaSil
  40. http://allahvardir.com/
    http://allahvarmidir.com/
    http://allahvardir.org/

    http://allahvarmidir.com demiş ki;

    Ateizm'in Mantıksızlığı :

    Ateizm akla, mantığa, ispata değil, bir kabule istinad eder. Onlar “Ben böyle diyorum ve bu böyledir” iddiasındadırlar.

    Cevap : Sizi Ateizm'i (daha doğrusu insan beynini) anlamaya davet ediyorum. İnsan beyni sizin dediğiniz gibi asla çalışmaz. Ben böyle diyorum ne demektir ya?

    http://allahvardir.org demiş ki;

    Gerçek şu ki, körlük gözün körlüğü değil, sadırlardaki kalplerin körlüğüdür. (Hacc 46)

    Cevap : Doğru. Gerçek olan müminin gözünün kör olmasıdır/görmeyişidir/körlüğüdür. Bu yüzden de gerçeğe kavuşamaz. O inanandır. Bilimin açıklığına (zahir) değil, gizliliğine (batın) inanır. O bilimi gözde arayacağına kalpte arar.

    YanıtlaSil
  41. diğer başlıkta biri haşa Allah'ında bir yaratıcısı olabileceğini yazmış. Yüce Rabbimiz kendinden başka yaratıcı olmadığını bildiriyor. eğer başka tanrılar olsaydı kesin bir dille tek yaratıcının kendisi olduğunu bildirmezdi. İnanç ve tapmak bir ihtiyaçtır herşeyden önce. kimileri Allaha ihtiyaç duyar kimileri duymaz. Her koyun kendi bacağından asılır. aç bırakan dine gireceğime öleyim daha iyi demiş bir arkadaş, din aç bırakmaz,insanlar çalışır çabalar ve karnını doyurur. nimetleri Allahın verdiği muhakkaktır ama armut pişip ağza düşmez,çaba gerek emek gerek. Çabalamayı,kendi başının çaresine bakmayı denemeyi de insan seçmiş, Allahta irade vermiş. iradeyi,çabayı da boşver. onca zengin insan var, neden Allahın verdiği malı,parayı Allah rizası için harcamıyorlar? dinde değil hür iradeye sahip insanlarda arayın suçu. iyi bir şey isteyince yanacaksın diyenler var evet ama buda dinin değil dini yanlış algılayanların kusuru ve kabahatidir. İslam güçlünün güçsüzü korumasını ,zenginin fakiri doyurmasını emreder. açlıktan dert yanan arkadaş kaç aç insan doyurdu acaba? doyurduysa müslümanım deyip de açları doyurmadan daha mübarektir bu dine göre. peki ya doyurmadıysa nasıl açlıktan şikayet edebilir. din yanlış anlatmaz, yanlış konuşmaz. Yamuk yumuk okuduysan çeviriyi daha doğrusu meali yapanda hata vardır. inanmayanlara hakaret etmicem çünkü Allah onların kalplerini mühürlemiş,gözlerini kör,kulaklarını sağır yapmıştır. Kendi inançsızlıkları içinde boğulurlar. Allah irade vermiş dedim ya bu iradeyi kullanarak kim inanırsa Allah o kişiye daha çok inanç verir,kim inanmazsa o kişiyi daha çok saptırır. Herkesin kusursuz olması her kulun Allaha layık olması şart değil ama dilerim benim Rahman ve Rahim olan Rabbim sizlerin kalplerinizdeki perdeyi,gözlerinizdeki kulaklarınizdaki ve ruhlarınızdaki hastalıği kaldırsın. Cehennem nasıl bir yer bilmiyorum,görmedim ve tam olarak ateş olup olmadığından emin değilim bu ateş teşbihi bir anlatım olabilir ama azap olduğu kesin. her ne şekilde olursa olsun azap ağır bir yüktür ve düsmanımin bile Allahın azabına uğramasını istemem. çünkü O kullarını çok seven çok rahmet eden olmasının yanı sıra düşmanlarına şirkin cezasını verendir ve O'nun cezası,cezaların en çetinidir. Dilerim sizleri doğru yola iletir. dilerim merhamet eder.

    YanıtlaSil
  42. Yerin ve Göğün yaratıcısı,yerdekilerin ve göktekilerin tek sahibi Allahtır. istesenizde istemesenizde bu gerçek değişmez. Allaha hakaret eden sapıklardan Allaha sığınırım, onları saptıran şeytandan Allaha sığınırım. Sapkınları, yoldan çıkmışları gördükçe binlerce kez şükrediyorum Rabbime beni sapkınlardan yapmadığı için içime iman koyduğu için her durumda O'nu iyi ve güzel anmama sebep olduğu için milyonlarca kez şükürler olsun.

    YanıtlaSil
  43. Sinekler çöpte, kediler çöpte, köpekler çöpte, böcekler çöpte, kuşlar çöpte ve insan çöpte.

    Hayvanlar ve insanlar birbiriyle gıdayı paylaşamıyor. Birbirinin ağzından besini alıyor. Güçlü hayvan güçsüz hayvanın elinden besinini alıyor. Güçlü insan güçsüz insanın elinden besin alıyor. Çocuklar sofrada besin kavgası yapıyor. İnsanlar markette iyi bir şey gördüğünde yutkunup geçiyor.

    Afrika açlıktan ölüyor. Belki hayvanlarda da açlıktan ölenler oluyor.

    Sinekler bizi ısırıyor bilirdim, şimdi yiyor demeye başladım. Sinekler açlıktan bize saldırıyor.

    Karıncalar, fareler, hamam böcekleri, arılar, kelebekler, .................. evinizde hep yiyecek arıyor.

    Bir paket çekirdek aldım. Yolun kenarına saçtım gece. Sabaha karşı bütün kuşlar bayram havasında gibiydi.

    Karıncalar ne yer bulamadım. Yolun kenarında karıncalar dolaşıyor, artık ne arıyor bilmiyorum. Bilen varsa söylesin.

    YanıtlaSil
  44. Açlık

    http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=Y7qcNiJTfVU

    http://www.youtube.com/watch?v=ft9g18cnaFU

    http://www.youtube.com/watch?v=Or4Vf3yhcgo&feature=related

    http://video.nationalgeographic.com/video/animals/birds-animals/seabirds/seagulls_eating_snails/

    YanıtlaSil
  45. Rakı, şarap, cin, votka, viski ne varsa getir.

    https://www.youtube.com/watch?v=-9kkuUT3AHM

    YanıtlaSil
  46. "Yerin ve Göğün yaratıcısı,yerdekilerin ve göktekilerin tek sahibi Allahtır. istesenizde istemesenizde bu gerçek değişmez. Allaha hakaret eden sapıklardan Allaha sığınırım, onları saptıran şeytandan Allaha sığınırım. Sapkınları, yoldan çıkmışları gördükçe binlerce kez şükrediyorum Rabbime beni sapkınlardan yapmadığı için içime iman koyduğu için her durumda O'nu iyi ve güzel anmama sebep olduğu için milyonlarca kez şükürler olsun."

    Merak ediyorum bu yazıyı yazarken bir gram düşündünüz mü acaba "Madem sizin içinize iman koyan,başkasının da yoldan sapmasına izin veren oysa,nerede onun merhameti???ve nerede insanlara verdiği özgür irade???
    Burada savunduğunuz tanrının gönderdiği söylenen kitabı objektif bir şekilde okusanız(yani kuranı),kolaylıkla anlarsınız ki kuranın birleştirici bir amacı yok,üslubuna bakarsanız anlayacaksınız ne kadar katı bir şekilde yazıldığını...Bence buradaki mesele George Carlin'in dediği gibi "BİR GRUBUN DİĞER BİR GRUBU KONTROL ETMEK İSTEMESİ"...

    YanıtlaSil
  47. Yahu ne kadar çabuk aldanıyorsunuz şu şeytanın kuruntularına.Etrafınıza bakıyorsunuz boş gözlerle ama Rabbinizi göremiyorsunuz.Çünkü nefsinize o kadar düşkün hale gelmişsiniz ki Rabbinizi görmek istemiyorsunuz.Çünkü iman edince kulluk sorumluluğu geleceği için kaçıyorsunuz.Nefsinizi şu geçici dünya için rahatlığa kavuşturmak istiyorsunuz.Oysa ki bir bilseniz imanda ne kadar hadsiz güzellik ve kat kat fazla rahatlık olduğunu.İnkar edince bütün sorumluluktan kaçıp kurtulacağınızı sanıyorsunuz.Evet,bu dünyadan göçene kadar kurtulmuş olacaksınız ama son nefesi verdiğiniz an,gel bakalım diyecekler.Gel bakalım,Allah'ın sana verdiği ellerle neler yaptın,sana verdiği ayaklarla nerelere gittin,gözlerle nelere baktın,aklı nerelerde kullandın?
    Şu etrafınıza bakıp da Rahman'ı,Rezzak'ı,yaşatan Rabbimizi nasıl da göremezsiniz size hayret ediyorum.Kendinizi inkar etmeye öyle bir programlamışsınız ki,Resulullah zamanındaki mucizeleri görseniz gene iman etmezsiniz.Firavun gibi siz de bu apaçık bir büyüdür dersiniz.
    Oluştu,gelişti,değişti,evrimleşti,olgunlaştı derken bir gün gelecek pat öbür taraftasın.Sen ömründe nefsine ve şeytana aldanıp hiç Allah'ı ve onun nimetlerini anmadın.O gün de Allah seni kurtarmayacak.Buraya yazdıklarınızdan dahi hesaba çekileceksiniz.Hatta belki de buraya yazdıklarınız yüzünden çoğu kimselerin imanına mani oldunuz.O yüzden artık kendinize gelin.Tevbe edin.Eyvah demeden Allah deyin...

    YanıtlaSil
  48. Uzun sayılabilecek bir zamandır bloga yorum giremiyordum, işlerim vardı. Kaba taslak yokluğumda yazılan mesajları gördüm de, din savaşçıları diye tabir edebileceğim, dinsizlerden nefret eden bir güruh mesken edinmiş burayı. Bunda elbette bir sorun yok; ancak temel bir yanılgıya düşülüyor, ona değinmek istiyorum.

    Öncelikle inanca/seçime saygı meselesine değinmek istiyorum. Müslüman arkadaşşlar inanmayanlara 'kör' diyebiliyor; sapkın diyebiliyor; bu dünyayı ahlaksız bir yere çevirmek istiyorlar diyebiliyor ve bunun ifade özgürlüğü olduğunu düşünüyor. Oysa bizler dini betimlerken bir parça kontrolümüzü kaybetsek saygısız oluyoruz, inançlara saygı duymamız konusunda eleştiriliyoruz. Bu, apaçık ikiyüzlülüktür. Eğer sizler inançlılara akılsız derken ürpermiyorsanız, gün gelince biz de sizin ve peygamberleriniz hakkında gerçeği ağdalı bir dil kullanmadan tüm çıplaklığıyla söylediğimizde siz de "inanca saygı" mottosuna sarılarak bizleri kötü göstermemelisiniz.

    İkinci olarak, inançsızlık sizin kafanızdaki bastırılmış cinsel sapkınlıkları gün yüzüne çıkarmak için oluşturulmuş bir felsefe değildir. Bizler inançsızız; çünkü tanrının varlığına ilişkin bir delil yok, efsanevi hikayelerden başka elle tutulur bilgi yok. Buna rağmen bir masala inanmamız gerektiğini ve bu masalın bizi ahlaklı kılacağını belirtiyorsunuz. Bunu belirtmekte yine sorun yok; ancak kendinizi kuşkusuz bir şekilde haklı görüyor, üstelik buraya gelip ahkam kesebileceğinizi sanıyorsunuz. İlginçsiniz.

    Bilen bilir, her zaman anlayışlı bir üslubum vardır; bir çok fikre benimle aynı düşünceye sahip olanlara kıyasla daha objektif ve açık fikirlilikle bakmak isterim. Ancak ne zamanki bir müslüman sırf inançsız olduğumuz için bize ahlak dersi vermeye kalkışsa sinirlenirim. Ahlak kimsenin tekelinde değildir. Bu kadar küstah ve kibirli olmaya hakkınız yok. Ya da varsa, benim (ya da başkalarının) çok daha sert eleştirilerini hak edersiniz.

    YanıtlaSil
  49. Hayyam, İslam'ın pofesörlerinde bile seviye yok. İslam böyle öğretmiş. İslam kendi sıfatlarını başkasına atmayı öğretmiş. Yazık diyorum ve geçiyorum. Ne diyeyim.

    YanıtlaSil
  50. Müslüman Aklı;

    Kur'an'ını bilmez, Ateisti Kur'an bilmemekle suçlar.
    Din'ini bilmez, Ateist'i Din bilmemekle suçlar.
    Kibir, gurur, nefret ne ararsanız müslümanda vardır, Ateist'te var zanneder.
    En pis kafir müslümandır, Ateist'i pis kafir zanneder.
    Kör, sağır ve dilsizdir, Ateist’e kör, sağır, dilsiz der.
    Bilimin ne olduğunu bilmez, Ateist’e cahil der.
    Şeytanın yolunda ilerleyen müslümanken, Ateist’i şeytan yolu görür.
    İçine şeytan giren kendisiyken, Ateist’i şeytan girmiş görür.
    Allah’ın dalaletine/çarpmasına uğrayan kendisiyken, Ateist’i çarpılmış görür.
    Tehlikenin, terörün, şiddetin, hiddetin temeliyken, Ateist’i tehlike görür.

    Örnekler çoğalabiliyor, ne yazık ki. Yazık.

    İman içinde imansız olmak çok kötü bireydir. Müslüman budur.

    YanıtlaSil
  51. Tüm müslümanları aynı kefeye koyamam. Bence dine inanmak için geçerli hiçbir sebep yoktur, ama yine de kendi halinde inanıp başkalarına saldırmayan ve dini katı ve şekilci bir biçimde anlamayan inançlılar beni hiç rahatsız etmez. Ama inançsızları düşman edinip de, yukarıda sayılan özellikleri barındıran müslümanlar beni (ve eminim birçoğumuzu) çığırından çıkarır. En büyük sorun da, yukarıda sayılan özellikteki müslümanların azınlık olmaması.

    YanıtlaSil
  52. Cenazenizi gönderin yayınlayalım. Tüm Dünya sizi izlesin.

    http://www.haberturk.com/medya/haber/766984-saka-degil-gercek


    Flaş.. Flaş.. Flaş..

    Şeytan Hilelerini Anlattı. Şeytana hazırlıklı olun.

    http://foto-galeri.bugun.com.tr/seytanin-hileleri-141969-galerisi.aspx?p=1

    YanıtlaSil
  53. Kur'an'da (Arapça'da) ve tüm dillerde fazladan kelime bozukluğu

    Kafirun Suresi:

    http://www.kuranmeali.org/109/kafirun_suresi/1.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

    Abdulbaki Gölpınarlı Meali:

    1-De ki: Ey kâfirler.
    2-Tapmam sizin taptıklarınıza.
    3-Ve siz de tapmazsınız benim taptığıma.
    4-Ve ne ben taparım sizin taptıklarınıza.
    5-Ve ne siz taparsınız benim taptığıma.
    6-Size, sizin dîniniz, bana, benim dînim.

    Fazladan Kelimeleri Kaldıralım:

    1-Ey kafirler de
    2-Tapmam taptıklarınıza
    3-Tapmazsınız taptığıma
    4-Ve ne taparım taptıklarınıza
    5-Ve ne taparsınız taptığıma
    6- Size dininiz, bana dinim

    Varmı bir sorun?

    YanıtlaSil
  54. Kafirun Suresi için bir not.

    3. ve 5. ayetler latin metin/orjinal metin aynı. Ama mealler aynı değil. Mealcilerde sık rastladığım bir husustur bu.

    Kur'an'ın çok bozuk, çok şüpheli bir çeviri olduğu aşikar.

    Aynı zamanda ilahiyatçılarında pek şüpheli olması mümkün. Neden aynı olmaz meal. Bu sizce şüpheli değilmi?

    YanıtlaSil
  55. Dildeki fazlalığıAynı ayetlere bir kaç örnek vereyim. Bunların orjinal metni aynı ama mealleri aynı değil.

    Şuara : 8-67-103-121-174-190
    Rahman : 31 kez tekrar eden ayet
    Şuara 147 = Duhan 52
    Hicr 36 = Sad 79 : Hicr ve Sad'da Aynı Ayetler Çoğunlukta

    YanıtlaSil
  56. Yazı yanlış çıkmış. Düzeltme.

    Aynı ayetlere bir kaç örnek vereyim. Bunların orjinal metni aynı ama mealleri aynı değil.

    Şuara : 8-67-103-121-174-190
    Rahman : 31 kez tekrar eden ayet
    Şuara 147 = Duhan 52
    Hicr 36 = Sad 79 : Hicr ve Sad'da Aynı Ayetler Çoğunlukta

    YanıtlaSil
  57. Bence işin özeti;din,insanların düzen ve adalet oluşturmak için yaptığı ahlak arayışıdır.Ve sizin de belirttiğiniz gibi tarih boyunca evrimleşmiştir. Bundan dolayı onları suçlalamamak lazım.Ancak hataları bunların kabul edilmesi için Allah'tan,Tanrı'dan,Firavun'dan vs.geldiklerini söylemek ve diğer insanların özgürlüklerini küçümsemektir.
    İnsanlarda ne bitmez,tükenmez nefis varmış onları bunca yalana inandıran:)Barış ve kardeşlik için doğru olmaması çok muhtemel,bir çok şeye körü körüne inanmamız mı gerekiyor?
    Başımızın ucunda elinde sopayla birisi bekliyor.Çocukken bize doğru diye öğretilenleri yapmadığımızda kafamıza vuracak birisi...

    YanıtlaSil
  58. Pekala; Tanrı kavramının pekte mantıklı olmayışı ( elbette tek tanrılı inançlar için) göz ardı edilemez..
    Ben ise uzun ara yazmadıktan sonra size mantıklı bir açıklama sunuyorum , ve sözde ahlak sahipleri dindarlara ve agnostiklere ,ateistlere ve ya komik pastafaryanizm'e bel bağlammış olan biz ""Ölümlüler"" burada elbette kendi fikirlerimizle ve soyut düşüncelerden ibaret olan kanıtlarımız-la tartışıyoruz.
    Bizi İnananların soyut düşüncelerinden ayıran en önemli artımız kafir icadı olan Bilimdir.
    Benim mantıklı açıklamam şu;
    İnsan genomu projesinden sonra elbette büyük bir çığır açılmıştır ve DNA analizlerimiz önceki yıllara göre daha ayrıntılıdır ve yüzdelik dilimde çözülen DNA zincirinin payı artmıştır.
    Yapılan araştırmalara göre bir insanın 100 yıl yaşayıp yaşamayacağını DNA zincirlerindeki belli noktalara bakarak bebekken bile öğrenebiliriz.
    ABD Ulusal Bilimler Akademisi Üyeleri olan Üniversiteler bir araya gelip 100 yaşlarının üzerinde 300 kişinin DNA zincirlerini en ince ayrıntısına kadar inceledi ve 300 kişiden 276 sının DNA' larında ortak 3 nokta vardı; Bunun ışığında bir insanın 100 yaşını aşıp aşmayacağını öğrenebilirsiniz elbette yaşadığı hayatında bunun üzerinde etkisi vardır ama steril bir ortamda herhangi bir artı yada eksi dış müdahalede bulunulmazsa DNA kendi görevini yapacaktır.
    Hani her şeyi Tanrı bilirdi ? Hani yarın herkes ölebilirdi ? Burada demek istediğim dış şartlardan korunaklı steril uygun hayat koşullarıyla emin olun Tanrı sizi yarın öldürmez yada ertesi gün.
    Aynı İnsan Genomu Projesini Geliştiren bilim insanlarımızda mevcut ve sıradaki konum EŞCİNSELLİK. Musevilikte,Hristiyanlıkta ve Müslümanlıkta Eş-cinselliğe karşı nefret vardır.Saydığım bu üç dinin tanrısı eğer eş-cinselseniz sizi sonsuza kadar cehenneminde yakar.
    Çocukken arkadaşlarım sakat insanlarla dalga geçince kızar "Allah onu böyle yaratmış dalga geçme " derdim.Eşcinsellik DNA zincirindeki hatalardan hormonsal bozukluklardan oluşan bir nevi rahatsızlıktır.Bir bebek anne karnındayken eşcinsel olup olmayacağı bellidir.
    An-ti Tezim şu:
    Sözde sakatları öyle yaratan tanrı Eşcinsellik bir rahatsızlık ve genomlarda bir bozukluksa neden kendi yarattıklarını yakmaya çalışır? heden bir Eşcinsel görüldüğünde "Allah onu öyle yaratmış" veya "Tanrı vergisi" yada "Tanrı onu böyle gönderdi" denmez ?
    Tanrı hem her şeyi yaratıyor ve hatalı yazılmış genlere sahip bebekleri her şeyi bildiğine göre daha doğmadan ve doğduktan sonra keyfiyen cehennemin 9. katında sonsuza kadar onları yakıyor neden?
    Neden Sn. Baylar ve Bayanlar neden ? Ya Tanrı sadomazoşist ya Bir çocuk ya da Orada Spagetti canavarından başka bir şey yok...

    YanıtlaSil
  59. Müslüman her yerde şu ifadeyi kullanır;

    "Allah size Hidayet versin"

    Ne demek kardeşim bu? Ne demek istiyorsunuz?

    Açıklarmısınız?

    YanıtlaSil
  60. Bajaular

    http://www.youtube.com/watch?v=xBIWtw_hcyg

    YanıtlaSil
  61. Herşeyden ikişer (çift değil ikişer) konusuna ve Kamer 1'e Yeni Yorum:

    Ay iki tane/parça.

    İkişer = İki tane = İki parça

    Evrende herşey ikişer tane.
    İki el, ayak, yanak, dudak, damak, dil (dilin ortasındaki çizgi, iki dilimiz var), göz, burun (iki delik, iki kanal, iki burnumuz var), kalça, göğüs, testis, penis, vajina, kaş, kol, bacak, ense, …....................
    İkişer parmak.
    İç organları iyi bilmiyorum. Ama onlarda (Kalp
    iki tane) ikişer tane olsa gerek.
    Yapraklar ikişer tane.
    Meyveler, sebzeler. Fasulye iki parça.
    Güneş, yıldız, Dünya iki tanemi/iki parçamı sorusuda aklıma geldi.
    İki doğunun (Dünya'nın iki tarafına doğma) iki batının (Dünya'nın iki tarafına batma) rabbi.
    Parmaklı ikişer organ el ve ayak.
    İkişer zaman.
    İkişer iklim.
    İkişer sıfat, ikişer fiil.
    İkişer karakter.
    İkişer davranış.

    Herşey İkişer.

    YanıtlaSil
  62. Gerçi şey diye bir kelime olmaz. Her şundan ikişer olmalıydı ayet. Şey kelimesiyle ayet esnedikçe bir yere varılamıyor.

    YanıtlaSil
  63. Allah kuranda neden biz diyor ???

    http://forum.islamiyet.gen.tr/dini-sohbet/29373-allah-kuranda-neden-biz-diyor.html

    Kur'an'da, bu konuda unutulan, düşünülemeyen, mütevazi gibi mantıksız açıklamayla izah edilen, fazla kelimelerden ve anlamsızlıklardan ibaret cümle bozukluklarından biridir.


    Tevbe edenin tevbesini kabul ederim. (Bekara 160)

    Şükredenlerin mükafatını vereceğim. (Al-i İmran 145)

    Cehennemi kâfirler için bir zindan yaptım. (İsra 8)

    Oruç insana farz kıldım. (Bekara 183)


    Varmı bir sorun?


    Allah insanamı konuşuyor, Muhammed'e mi?

    Allah tekil bir insana mı konuşuyor, toplumamı?

    Allah direk Muhammed'e mi konuşuyor, Cebrail'i aracımı yapıyor?

    Bunlar ve daha bir sürü soru cevaplanamıyor/çatışıyor. Buda Kur'an'ı ve ortalığı karıştırıyor.

    Kurban konusu:

    El kesme, insan kesme vb. mecaz anlam yüklerler ama nedense hayvan kesmeye bir türlü mecaz yüklemezler.

    YanıtlaSil
  64. Pardon "Cehennemi kâfirler için bir zindan yaptım. (İsra 8)" yanlış oldu.

    Buradada bir kelimesi bozukluğu var. Bir ne demek?

    Doğrusu;

    Cehennemi kâfirler için zindan yaptım. (İsra 8)

    YanıtlaSil
  65. Bir Kitaplı Din büyürdü
    Dünya'nın dört bir tarafından usuldan usuldan
    Aydınlığı örtmüş
    Karanlık ayetler yürürdü sayfalarından
    Uzun yazılar doluydu Kitaplı Din
    İnsanları gökyüzüne baktırır
    Tanrı'yı düşündürürdü derin derin
    Başka şeyde dilemezdi
    En uzak inançlara bürümüştü kendini
    Ona inanmayan insana insan
    Onu yazmayan alime alim denmezdi

    5 vakit namazlar kılınırdı
    Sıcaklarda oruçlar tutulurdu usanmadan usanmadan
    Zekata koşardı imanlı
    Kabe'yi 7 değil 77 dönerdi hacı
    Cennet sözü vardı Kitaplı Din'in
    Tek şeyi affetmezdi
    Kul hakkıyla gelmeyin
    Şerefeler yanardı parlak parlak
    Camiler ezan sesiyle, derdi ahlak ahlak

    Şehitlerin ölümüne sevinilir
    Şahitlerin sözlerine halılar serilirdi
    Hastalıklar bitecek diye dualar eksilmez
    Ekonomi düzelecek diye umutlar bitmezdi
    Allah derlerdi başka şey demezlerdi Kitaplı Din'liler
    Laf söyleyene kılıç gösterir
    Kılıçsız Din'liye Din'li denmezdi
    S-ilah kelimesi hiç ağızdan düşmezdi
    S-elah la hiç alakası olmasada

    Gel zaman git zaman
    Birer birer üye kaybetti Kitaplı Din
    Şerefeler bir bir sönmeye
    Zekatlar durmaya Kabe sessizleşmeye başladı
    Huriler, ırmaklar, şaraplar
    Söktü attı herkes zihinden bir bir
    Kitaplı Din'in Kitabı'nı verdiler ateşe
    İşte sana yakıcı azap der gibi
    Kitap acıyla yana yana haykırdı utanmadan utanmadan;
    "Kitapsız insana insanmı denir
    İnsan kitabına azab mı verir?"

    YanıtlaSil
  66. Bir müslüman bayan arkadaşla bir diyalog:

    Ben: Allah yok
    O: Sen Allah'a inanmıyormusun?
    Ben: "Allah'a inanmıyorum" değil "Allah yok"
    O: Nasıl, e tamam işte yok demek inanmıyorum demek?
    Ben: Hayır. Yok başka inanmıyorum başka.
    O: Nasıl ya? Biri masaya geliyor konu dağılıyor.

    YanıtlaSil
  67. Herşey ikiden yola çıkınca, daha önce çoğuldan (çoğul insandan) bahseder gibi görünen ayetler tekilden (tekil insana) bahseder hale geliyor.

    Gözler, diller, burunlar, boyunlar derken topluluktan değil, insan yapısındaki ikili (ikişerli) organları kastetmiş oluyor.

    http://www.kuranmeali.org/24/nur_suresi/24.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx
    http://www.kuranmeali.org/36/yasin_suresi/8.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

    Bu ayet kısastan bahsediyor gibi görünüyor şu an ama, organlarla alakalı gibi;
    http://www.kuranmeali.org/5/maide_suresi/45.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

    YanıtlaSil
  68. İki meselesine yeni örnek :

    http://www.kuranmeali.org/25/furkan_suresi/53.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

    Buradaki konuda şöyle olabilir.

    İki deniz, iki parça yada iki tane.

    Organdan, örneğin dilin iki parça olduğundan yola çıkarsak, buradada aynı konuyu anlatıyor olabilir. Her organ iki parça, ikiside birbirinden ayrı çalışıyor, birbirine karışmıyor, birbiriyle bağlantılı değil vb.

    Dil iki parça ve ikiside ayrı ayrı çalışıyor. İkiside aynı işi yapıyor. (Birbirine karışmamak bunu ifade etse gerek)

    İki göz ayrı ayrı çalışıyor. İki gözde ayrı ayrı görüntü alıyor. Birbirine karışmıyor. İkiside çalışmalı ki görüntü alınsın diye birşey yok. Biri sol tarafı biri sağ tarafı alıyor. Görüş çizgisi hedefte birleşmiyor. Her iki gözde görüntüyü ayrı ayrı (alanına göre) alıyor.

    İki el var. İkiside ayrı ayrı çalışıyor.

    Yaprak iki parça. İkiside ayrı ayrı oluşuyor, çalışıyor.

    Fasulye iki parça. İkiside birbirine karışmıyor.

    Denizin biri acı biri tatlı demesi göz konusundaki biri sağ biri sol mevzusuyla aynı şey gibi geliyor bana.

    Böyle bir durummudur acaba?

    YanıtlaSil
  69. Ya sabır.

    http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=3975

    Hangi ateist diyor bunu ben duymadım. Ne diyor bunlar? Bu ne yalancılık, sahtekarlık, düzenbaz bir müslümanlıktır. Bu ne kepazelik, bu ne rezil bir kişiliktir. Bu ne aağılık bir mahluktur böyle. Bu sitenin aşağılık olduğunu ilan etmek lazım her yerde.

    Ateistlerin iğrenç yüzü deyip uyduruyorlar. Müslümanların iğrenç yüzü deyip göstermek lazım iğrencin kim olduğunu.

    Yüzlerine tükürmek lazım bunların.

    YanıtlaSil
  70. Hırsız olan insanlarmı, maymunlarmı?

    http://www.youtube.com/watch?v=whj1qYI3KW0

    YanıtlaSil
  71. İfade özgürlüğü, düşünce özgürlüğü derler ama hemen alttada yasakları koyarlar. Çelişkinin yaman olanı budur herhalde.

    Örnek Google Blogger Politikası;

    http://www.blogger.com/content.g?hl=tr

    “ve özgürce konuşabileceğiniz ücretsiz bir hizmettir.”
    “ Bu içerikteki herhangi bir sansürün, ifade özgürlüğünü temel alan bir hizmetin kendisiyle çelişeceğine inanıyoruz.”

    “Çocuk istismarını içeren içeriğe karşı kesinlikle tolerans göstermeyiz.”
    “Ensest veya hayvanlarla cinsel ilişki içeriğine izin verilmez:”

    Bu nasıl düşünce özgürlüğü?

    YanıtlaSil
  72. Çelişkiye bir örnek daha;

    http://haber.gazetevatan.com/font-color%3Dredflas-flas-fonttskdan-cemevi-aciklamasi/473501/1/Gundem

    “Açıklamada, törenin cemevi ve cami de yapılması hususunda ailenin olurunun alındığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) "Laik devlet" anlayışı ile din ve vicdan hürriyetine her zaman sadık kalındığı bildirildi.”

    YanıtlaSil
  73. Hayyam bloğunun bir kısmını e-kitap yaptım. Biraz uğraşınca bloğun güzel bir e-kitap olur sanırım.

    http://depositfiles.com/files/l7cqyxvjg

    YanıtlaSil
  74. Biraz karışık olmuş ama fikir güzel aslında. Şimdilik net olmamakla birlikte ileride okuyuculardan makale/deneme tarzında yazılar almayı planlıyorum. O zaman aylık olarak e-kitap şeklinde bir çalışma da yapılabilir gibi.

    Beklemede kalsın bu fikir, destekleyecek ayrıca fikir beyan edecekler varsa da önerilere açığım.

    YanıtlaSil
  75. Kur’an’da Dil Problemi Yeni Örnek:

    Kur’an’da büyük harf küçük harf diye bir şey yok herhalde. Burası güzel. Peki ayet sayılarının mantığı ne? Öyle olmasa ne olurdu? Olmazmıydı? Olmaması için sebep ne? Ayet sayıları gelecekteki şifre hesapları içinmi planlandı?

    kafirler konusu: (Ayrıca kafirun suresi demek yanlış oluyor ilahiyatçılar. kafirler konusu olarak çevirmelisiniz. Ne biçim ilahiyatçısınız.Ayrıca arapçayı alıp yazmaktan başka bişey yapmazsınız. Alemlerin Rabbi Allah’tır ne demek mesela. Ben bunu anlamıyorum.)

    ey kafirler de. tapmam taptıklarınıza. tapmazsınız taptığıma. ve ne taparım taptıklarınıza. ve ne taparsınız taptığıma. size dininiz bana dinim.

    YanıtlaSil
  76. Artık ölümlere (cinayetlere, intiharlara) sevinesim geliyor. Kurtuldular diyorum. Kafayımı yiyorum yoksa doğruyumu buluyorum bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  77. Kur'an'da ve Dillerde Bağlaç (Ve Bağlacı) Sorunu:

    Kur'an'da bol bol "ve" bağlacını okuruz. Bu bağlaç dillerde çoğu kez anlamsız ve gereksizdir. Bağlaçların çoğu, çoğu yerde aslında dili boğmaktan, anlamsızlıktan, başka birşey değildir. Bağlaçlar Kur'an'da ise oldukça anlamsızlık içindedir. Kur'an'da belki "ve" bağlacı ayetlerin % 80'lnde geçer.

    Örnek Nisa 110/111/112/113;

    4 / NİSA - 110

    Ve kim kötülük yapar veya nefsine zulmeder, sonra da Allah'tan mağfiret dilerse, Allah'ı mağfiret edici ve rahmet edici olarak bulur.

    4 / NİSA - 111

    Ve kim bir günah kazanırsa o taktirde onu, sadece kendi nefsine (negatif derece olarak) kazanır. Ve Allah Alîm'dir (en iyi bilendir), Hakîm'dir (hüküm ve hikmet sahibidir).

    4 / NİSA - 112

    Ve kim hata yaparak veya bir suç işleyerek günah kazanır sonra onu bir suçsuzun üzerine atarsa, o taktirde o, iftirayı ve apaçık bir günahı yüklenmiş olur.

    4 / NİSA - 113

    Ve eğer Allah'ın fazlı ve rahmeti senin üzerine olmasaydı, onlardan bir grup mutlaka seni saptırmaya kastedecekti. Ve onlar kendilerinden başkasını saptıramazlar. Ve sana hiçbir şeyle zarar veremezler. Ve Allah, sana Kitab'ı ve hikmeti indirdi ve sana bilmediğin şeyleri öğretti. Ve Allah'ın senin üzerindeki fazlı çok büyüktür.

    Bu ayetleri bir paragraf haline getirelim.

    Ve kim kötülük yapar veya nefsine zulmeder, sonra da Allah'tan mağfiret dilerse, Allah'ı mağfiret edici ve rahmet edici olarak bulur. Ve kim bir günah kazanırsa o taktirde onu, sadece kendi nefsine (negatif derece olarak) kazanır. Ve Allah Alîm'dir (en iyi bilendir), Hakîm'dir (hüküm ve hikmet sahibidir). Ve kim hata yaparak veya bir suç işleyerek günah kazanır sonra onu bir suçsuzun üzerine atarsa, o taktirde o, iftirayı ve apaçık bir günahı yüklenmiş olur. Ve eğer Allah'ın fazlı ve rahmeti senin üzerine olmasaydı, onlardan bir grup mutlaka seni saptırmaya kastedecekti. Ve onlar kendilerinden başkasını saptıramazlar. Ve sana hiçbir şeyle zarar veremezler. Ve Allah, sana Kitab'ı ve hikmeti indirdi ve sana bilmediğin şeyleri öğretti. Ve Allah'ın senin üzerindeki fazlı çok büyüktür.

    "Ve" kaldıralım;

    Kim kötülük yapar, veya nefsine zulmeder, sonra da Allah'tan mağfiret dilerse, Allah'ı mağfiret edici rahmet edici olarak bulur. Kim bir günah kazanırsa o taktirde onu, sadece kendi nefsine (negatif derece olarak) kazanır. Allah Alîm'dir (en iyi bilendir), Hakîm'dir (hüküm hikmet sahibidir). Kim hata yaparak veya bir suç işleyerek günah kazanır sonra onu bir suçsuzun üzerine atarsa, o taktirde o, iftirayı apaçık bir günahı yüklenmiş olur. Eğer Allah'ın fazlı, rahmeti senin üzerine olmasaydı, onlardan bir grup mutlaka seni saptırmaya kastedecekti. Onlar kendilerinden başkasını saptıramazlar. Sana hiçbir şeyle zarar veremezler. Allah, sana Kitab'ı, hikmeti indirdi, sana bilmediğin şeyleri öğretti. Allah'ın senin üzerindeki fazlı çok büyüktür.

    Fatiha 5:

    Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.

    "Ve" kaldıralım;

    Yalnız, sana ibadet ederiz senden yardım dileriz.

    YanıtlaSil
  78. Kur'an Evrimi:

    Bakara 1 gibi (elif lam mim) ayetler sonraki ayetle birleşerek anlam kazanabilirmi?

    Mesela Kur'an'daki diğer ayetler incelendiğinde elif lam mim "e lem" (elem tere keyfe den esinlendim) olabilirmi?

    Mesela rum 1 "Biz Rumları mağlup etmedik mi" olabilirmi?

    YanıtlaSil
  79. Irak'lıların Bir Google Araması Tespiti:

    سكس مع قاصرين

    Çevirisi : Küçükler ile Seks

    YanıtlaSil
  80. Merak ettiğim bir soru, Kur'an nasıl üretiliyor, imal ediliyor? Aşama aşama, detay detay, an an?

    YanıtlaSil
  81. http://www.youtube.com/watch?v=H3anOR-pjP0

    YanıtlaSil
  82. Kur'an'da (eğer hata yapadıysam) "ey insan" 2 kez, "ey insanlar" 13 kez, "De ki: ey insanlar" 4 kez geçiyor. Ey ünleminin anlamsızlığını bir tarafa bırakalım. Tekil ve çoğul bozukluğu yok mu burada? Çoğul eki zaten anlamsız, bir tekil bir çoğul olması ne? İki kez tekil geçip, 17 kez çoğul niye?

    Kısacası Kur'an'da çoğul niye?

    İnşikak ve İnfitar 6:

    İnşikak 6:

    Ey insan! Şüphesiz, sen Rabbine (kavuşuncaya kadar) didinip duracak ve sonunda didinmenin karşılığına kavuşacaksın.

    İnfitar 6:

    Ey insan! Seni kerim olan Rabbine karşı aldatan ne oldu!

    Buradada insanları demiyor, insanı diyor;

    Beled ve Tin 4:

    Beled 4:

    Gerçekten de biz insanı sıkıntı içinde yarattık.

    Tin 4:

    Biz insanı en güzel biçimde yarattık.

    Fatır 5:

    Ey insanlar! Şüphesiz Allah’ın vaadi gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın. Sakın çok aldatıcı (şeytan), Allah hakkında sizi aldatmasın.

    Burada "ey insan" denebilirdi, denmeliydi?

    Zariyat 56'da da çoğulu kaldırınca ifade daha anlamlı olmuyormu?

    Zariyat 56:

    Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.

    Cin'i ve insan'ı ancak bana kulluk etsin diye yarattım.

    YanıtlaSil
  83. Bir yanlışta "yarattım" ve "yarattık" ifadeleri. Kur'an'da bir tekil-çoğul bozukluğu var ama, artık Arapçamı sorun yoksa Arapçayımı bilmiyorlar bilemiyeceğim.

    YanıtlaSil
  84. Bu adam dalga geçiyot.

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/21311371.asp

    YanıtlaSil
  85. hiçlik yolcusu27 Ağustos 2012 21:49

    Tanrının düzeninde açıklar var, merhamet etmek zorundadır!..

    YanıtlaSil
  86. Dil Sorunu (Maide 1):

    Ey iman edenler! Akitlerinizi yerine getirin. İhramlı iken avlanmayı helâl saymamanız kaydıyla , okunacak (bildirilecek) olanlardan başka hayvanlar ,
    size helâl kılındı. Şüphesiz Allah istediği hükmü verir.

    "okunacak (bildirilecek) olanlardan başka hayvanlar";

    Yenmeyecekleri, olmayacakları, olmazları neden söylüyorsun?

    Şu hayvanları yiyebilirsiniz olmalı. Tek tek saymalı. Mesela tavuk, horoz, hindi, dana, deve vs. gitmeli.

    Maide 49:

    Sen de aralarında, Allah'ın indirdiğiyle hükmet. Onların keyiflerine uyma.

    Onların keyiflerine uyma. : Fazla cümle. Olumsuzluk (ma-me) eki bozukluğu.

    İndirmek fiili bozukluğu. Bunu anlatmama gerek yok.

    Sen zamiri ve de bağlacı sorunu.

    Maide 97:

    Allah Kâbe'yi, o saygıya layık evi, o saygıya layık "ay"ı, o kurbanlık hediyeleri ve gerdanlıkları insanlar için bir dayanak, bir ayağa kalkış aracı kıldı. Böyle yaptı ki, Allah'ın göklerde olanı da yerde olanı da bildiğini, Allah'ın herşeyi bilici olduğunu siz de bilesiniz.

    "o saygıya layık evi" : Fazlalık (Eğer kabe kastediyorsa)
    "o" : İşaret sıfatı anlamsızlığı
    "dayanak", "ayağa kalkış aracı" : Kelime anlamı, gerçek anlamı, mecaz anlamı her türlü anlam incelemesiyle bu kelimeler bozuk.
    "Böyle" : Güya cümle uzun olmasın diye "böyle" kullanılması güzel gelebilir ama, insan yine o kelimeye döner okurken. Dolayısıyla bu tür kısaltma etkeni (Bu işaret sıfatıda) olan kelimelerde anlamsız.
    Kur’anın dil sorunu bitmez. Bu kadar anlattım, yeter sanırım. 6236 ayet tümüyle alfabetik, şekilsel, kelimesel, cümlesel herşeyiyle bozuk.

    Kur’an’da 1001 türlü dil arayışına girsenizde, toparlayım dye uğraşsanızda toparlayamazsınız. Kur’an’ın dili ve dilbilgisi zekası, kültürü yok.

    YanıtlaSil
  87. http://www.liveleak.com/view?i=413_1339017292

    YanıtlaSil
  88. Masum insanların çeşit çeşit işkenceler gördüğü bu lanet ve gereksiz yerde, tanrının amacını anlamakta gerçekten zorlanıyorum!..

    YanıtlaSil
  89. herşey kendi elinizde,yaşamınız ölümünüz zaferleriniz yenilgileriniz...

    YanıtlaSil
  90. İslam kalkıp birilerinin terörünü eleştirmesin. Kendi terörüne baksın. Tunus'ta yaptığına baksın. İnsan düşmanı bir Din'den başka değil. Her gün bir ölüm, her gün bir cinayet. Dünya'yı sarıp insanları katleden bir Din var, buna rağmen inanan bir insanlık var. Ne diyeyim bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  91. Hayyam, aslında İslam'ın terörü için ayrı bir bölüm yapsan olmaz mı? Bu tür videoları, terörle ilgili yayınları, konuşmaları bu bölümüne alsan?

    YanıtlaSil
  92. Öncelikle şunu belirtmek isterim, düşüncelerinize saygı duyuyorum.

    Ama neden sürekli aynı şeylere takılıp kaldığınızı anlayamıyorum. Kuran-ı Kerimin yazım yanlışlarının ne önemi var ki amacınız inanç sisteminde ki hatalarsa bu konuyla gereksiz ilgileniyorsunuz bunu belirtmek isterim.Ve Kuran-ı Kerimde önemli olan içeriktir, onu nasıl anladığındır.

    Meallerin birbirini tutmadığından bahsediyorsunuz ki zaten İslam dininde dini meallerden öğrenin vs. denmiyor.Kuran-ı okuyup yorumlamak senin görevin başkasından öğrenmek değil.Sen sadece aklınla bulabilirsin Allah'ı deniyor.
    Şu konuda da hatalı olduğunuzu düşünüyorum. İnanmak için bir nedene ihtiyacı yoktur insanın. Hayvan sevgisinden falan bahsediyorsunuz ama sevgide soyut bir kavram kötülükten bahsediyorsunuz soyut bir kavram. Bu kavramları kabullenirken bir gerekçeye ihtiyaç duymazken neden bir yaratıcının varlığını kanıtlamasını bekliyorsunuz tezat bir durum değil mi bu ?




    YanıtlaSil
  93. http://haber.gazetevatan.com/ateist-ogrenci-yargi-karariyla-din-dersinde/478029/1/Manset#.UEEITMHN8qJ

    Niye dava açıyorsun ki. Derse girme. Senimi bırakacaklar. Bırakamazlar. Yemez. Ne uğraşıyon aptal mahkemelerle.

    Aslında sen bu aptal okullara niye gidyorsun desem daha doğru.

    YanıtlaSil
  94. Habere bakın.

    http://www.haberturk.com/gundem/haber/772588-fuhus-rezaletinde-son-nokta

    Genelevde bir bayan yapınca rezalet olmuyorda anne-kız, karı-koca yapıncamı rezalet oluyor?

    Genelevi eleştirmiyorsunda, aileyi niye eleştiriyorsun.

    YanıtlaSil
  95. Tanrı küçük bir çocuk.

    YanıtlaSil
  96. İlk günahın tersine biz insanlar yükseleceğiz ve Tanrı düşecek.

    YanıtlaSil
  97. Biz sevaplarımızla Tanrı'yı yok edeceğiz/yakacağız.

    YanıtlaSil
  98. İnsan şu şekilde iki eşit parçamı?

    http://i47.tinypic.com/2s7j86v.gif

    YanıtlaSil
  99. Adsız demiş ki;

    "Öncelikle şunu belirtmek isterim, düşüncelerinize saygı duyuyorum.

    Ama neden sürekli aynı şeylere takılıp kaldığınızı anlayamıyorum. Kuran-ı Kerimin yazım yanlışlarının ne önemi var ki amacınız inanç sisteminde ki hatalarsa bu konuyla gereksiz ilgileniyorsunuz bunu belirtmek isterim.Ve Kuran-ı Kerimde önemli olan içeriktir, onu nasıl anladığındır."

    İfadenizi tam anlamadım. Ne demek istediniz.

    Yazımın önemi yok, önemli olan anlamakmı demek istediniz.

    Ben ifadenizi anlayamadıysam demekki dil sorunu var, demekki yazım önemli.

    Ben sadece Kur'an dilini değil tüm dilleri eleştirdim.

    Dünya'da dil sorunu düzelmezse, Kur'an sorun olmaya devam edecektir. Dil sorunu düzelmezse herşey sorun olmaya devam edecektir.

    "Meallerin birbirini tutmadığından bahsediyorsunuz ki zaten İslam dininde dini meallerden öğrenin vs. denmiyor.Kuran-ı okuyup yorumlamak senin görevin başkasından öğrenmek değil.Sen sadece aklınla bulabilirsin Allah'ı deniyor."

    Buraya cevap vermeyeceğim. Çünkü uzun. Ama kısaca şunu söyleyeyim. İslam sizin dediğinizi demiyor. İslam'ın ne dediği belli değil ya da.

    "Şu konuda da hatalı olduğunuzu düşünüyorum. İnanmak için bir nedene ihtiyacı yoktur insanın. Hayvan sevgisinden falan bahsediyorsunuz ama sevgide soyut bir kavram kötülükten bahsediyorsunuz soyut bir kavram. Bu kavramları kabullenirken bir gerekçeye ihtiyaç duymazken neden bir yaratıcının varlığını kanıtlamasını bekliyorsunuz tezat bir durum değil mi bu ?"

    Hayvan sevgisinden nerede bahsettim? Anlayamadım.

    YanıtlaSil
  100. Bu dil konusunda bir çok bozukluk, sorun var ama, sorunun en berbatı şu belki. Fiil problemi. Fiil tanılama bozukluğu yada fiil kalabalığından biri olarak tanımlanabilir. Bunun üzerinde uğraşıyorum. Sonuçlandırdığımda yazarım.

    Matematik, kimya, coğrafya, fizik, tarih, edebiyat, vs. diğer unsurlarda da çalışıyorum. Toparlanmış bir yazı yada ayrı ayrı yazabilirim.

    YanıtlaSil
  101. http://www.mailce.com/porno-pornografi-erotizm-gercekleri.html
    Pornocu futbolcudan daha fazla kazanıyormuş.
    Pornoda kariyer yapmak istiyorsanız, ya gay, yada çekici bir kadınla heteroseksüali oynayabilirsiniz. Kadro yokmuş. (Oyuncu olmak istiyorsanız zaten onlara ihtiyacınız yok. Arkadaşınızla/arkadaşlarınızla çekim yapabilir, bundan iyi bir gelir elde edebilirsiniz. Serbest oyunculuk yapılabilir. Serbest her türlü iş yapılabilir. Bir ajansa bağlı kalmanız gerekmez. Diyelim porno değilde, dizi (Tv’lerde izlediğiniz türden) çekmek istiyorsunuz. Diploma lazım, şu lazım yok. Ekibinizi kurun, kameranızı yönetmeninizi oluşturun. Site yapın yayınlayın. Çok para kazanmasanızda fena sayılmayacak gelir elde edersiniz.)

    Bu arada pornocu futbolcudan iyi kazanıyorsa adaleti burada incelemeye almak lazım. Bir manav bazen günde üç-beş kilo elma ile dükkan kapatıyor. Namussuzluk namustan çok kazandırıyor. Gelde namussuz olma.

    YanıtlaSil
  102. Kitapsız Alimler

    Bir kitapsız alimler büyürdü
    Dünya'nın dört bir tarafından usuldan usuldan
    Karanlığı örtmüş
    Aydınlık cümleler yürürdü ağızlarından
    Uzun bilgiler doluydu kitapsız alimler
    İnsanları çağırır
    Bilgilerini paylaşırlardı derin derin
    Başka şeyde dilemezlerdi
    En derin en aydın bilgilere bürümüşlerdi kendilerini
    Onlara insan denmezdi
    Hep kovulurlar, hep atılırlardı

    Her an yazar çizerlerdi
    Anlatırlar, açıklarlardı
    Kulak asmadılar kitapsız alimlere
    Ne görmek istediler gördüklerini
    Ne duymak duyduklarını
    Katletilmekle anılırlardı
    Hiç bir zaman Din'e düşman olmasalarda
    Allah demezlerdi, Silah demezlerdi
    Barış, huzur, sevgi mesajları verirlerdi
    Ne boğaz kesti kitapsız alimler
    Ne de kin kustu hayatları boyunca

    Milliyet tanımaz, devlet tanımaz
    İnsana ve hayvana özgürlük tanırdı
    Dünya'yı kendine put yapmazdı kitapsız alimler
    Her gün öğrenen ve öğreten sadece onlardı
    Sadece onlardı Allahsız, imansız, dinsiz, kitapsız alimler
    Ne ezan sesinden sarhoş olurlardı
    Ne de Orhan Gencebay sesinden
    Gerçekten otmuydu kitapsız alimler

    Gel zaman git zaman
    Çoğaldı kitapsız alimler
    Bir bir tükendi kitaplı zalimler
    Ne ezan duyuluyor, ne de Rihanna söylüyordu
    Ne bir orospu vardı sokaklarda
    Ne de bir berduş
    Cennettemiyiz ne
    Yoksa bu alimlik kitapsızmı oluyor?
    Bunlara rağmen azınlıkta kalmış kitaplı zalimler seslendi
    "Kitapsıza alimmi denir
    Dünya'ya hiç cennet mi gelir?"

    YanıtlaSil
  103. Biz ilmi Kur’an/Kitap yaprağında değil, ağaç yaprağında okuruz.

    Biz halı üstünde değil, ot üstünde alim oluruz.

    YanıtlaSil
  104. İnsanlar kötü değil, Dünya kötü.

    YanıtlaSil
  105. http://www.ihya.org/kavram/kavramlar-ansiklopedisi/dt-6910.html

    Bu müslüman sözde alimler uydurup uydurp yazıyorlar. Düalizm bu değil. Düalizm bu kadar bayat değil. Bu kadar hor değil. Bir tür Düalizm sizin Kur'an'ınızda var, haberiniz yok.

    YanıtlaSil
  106. Evren hakkında bitmeyen sorular büyük yük. Nasıl varolduğumuzu bilememek ağır yük. Çok zor günler geçiriyoruz. Çok zor bir ömür geçiriyoruz.

    Bilememek ne kötü.

    YanıtlaSil
  107. Otobanda karşıdan karşıya geçen ördekler.

    http://www.ahaber.com.tr/webtv/videoizle/otobanda-tehlikeli-yolculuk

    YanıtlaSil
  108. Bildikçe iyiyi (huzuru-anlamı-refahı) değil kötüyümü göreceğiz ne? Bilgi ve yaşam hevesi, sevgisi, arzusu insanoğluna oyunmu nedir? Koskoca evren kendinden azınlık topluma (insan-hayvan) birşey veremiyormu, ayak uyduramıyormu, hizmet edemiyormu, yaşam veremiyormu nedir? Dünya ve insan-hayvan birbirini karşılamıyormu nedir?

    YanıtlaSil
  109. Bütün çeşitli cinayetleri, terörleri, katliamları ele alsak; beslenme amaçlı hayvan katliamlarını, ülkenin kanunlarını (ölüm cezaları), vs. ele alsak, acaba Dünya'da günde ortalama 50.000 insan ve hayvan katlima kurban gidiyormudur?

    YanıtlaSil
  110. Kadın kendini bilmezse, erkek ne yapsın?
    Erkek bilip kadın bilmiyorsa, karnım tok sırtım pak olsa neye yarar?
    Aydın kadın duyamıyorsak kadın bilmiyor demektir.
    Kadınlar bilmiyorsunuz, kendinizi bilmiyorsunuz. Hem kendinize hem bize ediyorsunuz. Kendinizi bir bilseniz Dünya’yı değişecek. Dünya erkek bilip kadın bilmeyince değişmiyor. Kadın değişmeyince hiç bir şey değişmiyor.

    Kadını biraz daha yazayım. Bu gece derin bir duygulanım durumum var.

    Kadınlar hala etek giyiyorsunuz. Sizde iki bacaklısınız. Bizden farklı değilsiniz. Kısa giymek istiyorsunuz, giyin ama pantolon giyin. Daha kısa istiyorsunuz, short cinsi bir pantolon ürettirin.
    Saçlarınızı erkek gibi kesin, yapın.
    Bizden farkınız sadece sütyen. Varmı başka giyim farkı. Belki o bile lazım değil size. Sütyen takmamanın zararlı olacağını sanmıyorum. Bu sütyen kesin göğüs uçlarını önlemek için Din icadı bişey.
    Saat niye başka türlü. Erkek saati kız saati diye birşeymi olur.
    Makyajınız neyin nesi. Neye yarıyor. Neye yaradığını geçelim, kendinizi erkekten yine ayırdığınızın farkındamısınız.
    Sokakta sigara içmekten çekinmeyin.
    Açık giyinmekten çekinmeyin.
    Rahatlığınızı engellemeyin.
    Gitmek istiyorsanız, çayhaneye, kahvehaneye gidin.
    Eve erkekle girin, erkekle çıkın.
    İşyerine erkekle girin, erkekle çıkın.
    Çoğunuzun ehliyeti, arabası yok. Kendi arabanız olmalı. Evin yarısı sizin yarısı erkeğin olmalı.
    Erkek gibi olun. Erkek gibi yaşayın. Erkek gibi giyinin.


    Kısacası kadınlar, kendinizi erkekle eşitleyin. Yoksa arpa boyu yol yok bize. Erkekten farklı değilsiniz. Afedersiniz erkekten bir vajina bir göğüs farkı var diye biçiminizi, yaşamınızı, tarzınızı değiştirmek diye birşey yok.

    Değişin kadınlar değişin. Toplum ne der demeyin, değişin. Tabuları yıkın.

    Erkeğin içinde olunca, erkekle eşitlenince ahlaksızlık gelmez, aksine ahlak gelir. Sorun doğmaz, huzur doğar.

    İnsan gibi yaşamak istiyorsanız bunları yapın.
    İnsan gibi yaşamak için size ihtiyacımız var.
    Siz yapmazsanız insan gibi yaşamak yok kimseye.

    Dünya bunlarla, kadınla değişir. Aksini düşünmeyin.

    Bilim kadında yüzlerce keşfe uğrasa birşey değişmez.
    Kadında bilmem ne noktası bulundu ile bişey değişmez.
    Diyanet kadına yüzlerce gelişmiş fetva verse değişmez.
    Kadınlar erkekle camiye gitse değişmez.
    Yukarıda yazdıklarımla değişir.

    Dünya’yı değiştirmek zor değil. Çok basit. Bu sizinle olacak.
    Dünya değiştiremeyiz yok. Değiştiririz. Değiştirirsiniz.

    YanıtlaSil
  111. Yaşar Nuri Öztürk'ün Konuşmaları Işığında :

    Türk milletinin % 60'ı Müşrik/Dinsiz/Allah'sız/imansızdır.

    YanıtlaSil
  112. Ateizm:

    Ateizm nedir? Ateist nedir? Ateizm bir Dünya görüşümüdür? Dünya nedir? Görüş nedir? Ateizm Ateisti anlatıyormu? Ateist Ateizm'e uyuyormu? Ateizm ismi doğrumudur? Ateizm kelime itibariyle, dilbilimsellik, bilimsellik içeriyormu? Din nedir? Felsefe nedir? Felsefi nedir? Dindar nedir? Ateist kafirmi? Ateist ahlaksız, namuassuz, şerefsizmi? Şeref, ahlak, namus nedir? Şeref, namus, ahlak insanlıkmı, insan dışılıkmı? Din Ateizm'e ne diyor? Ateistler nasıl yaşar? Ateist ne iş yapar? Ateist gününü nasıl geçirir? Ateist'in Din'liden farkı nedir? Ateist'in zararı var mı, varsa nedir? Ateist ile Din'li arasında arkadaşlık, evlilik, birliktelik olur mu, olursa nasıl olur? Ateist ebeveynine karşı nasıl? Ateist sevgilisine, birlikte olduğuna şiddet uygularmı? Ateist insan öldürürmü? Ateist Din'liyi öldürürmü? Ateist ne yer, ne yemez? Ateist insanlar iyimidir? Ateist nasıl Ateist oluyor, Din'e dönmüşse nasıl Din'e dönüyor? Ateizm bulandırılıyormu? Ateizm söndürlüyormu? Ateizm iftiraya uğruyormu? Ateizm aslında çok basit bir yolla anlatılabilecekken, becerilemiyor yada engelleniyormu? Ateizm'in üzerine gelenmi var, yoksa geliyormuş gibi olanmı var? Aslında kimsenin Ateizm'i taktığı yokken, ortaya fitne düşmanlık kin sokanlarmı var? Bir gün milliyetçilik kavgasının yerini Din kavgaları alabilirmi? Ateizm Din'le uğraşarak oyalanıyormu? Ateizm kendi laboratuarını, hastanesini, bölgesini, yerleşimini, düzenini kuramazmı? Ateizm insana kendini anlatmalımı, bu insandan ayrılmalımı? Ateizm bu milletten, bu düzenden ayrılabilirmi, nasıl ayrılır? Ateistlerin eksikleri var, bu eksikler nasıl tamamlanacak? Ateistmi müslümandan çekiyor, müslümanmı ateistten?

    Yukarıdaki soruları ve daha onlarca soruyu acil olarak cevaplamak gerektiğini düşünüyorum. Kahrolası sistemin içinde kahrolduğumuzu düşünüyorum. 3 günlük ömür kaybolup gidiyor.

    YanıtlaSil
  113. Pardon son paragraf bozuk oldu. Düzeltme. :

    Yukarıdaki soruları (cevaplanması gereken/gerekmeyen/merak edilen/merak edilmeyen/merak ettiğimiz/önemli olan/önemli olmayan) ve daha onlarca soruyu acil olarak derleyip toparlayıp cevaplamak gerektiğini düşünüyorum. Kahrolası sistemin içinde kahrolduğumuzu düşünüyorum. 3 günlük ömür kaybolup gidiyor.

    YanıtlaSil
  114. Cin-Cen :

    http://en.wikipedia.org/wiki/Jinn

    Cennet Cin kelimesi ile aynı kökten. O zaman bu kök ve kelime Arapça'yı ve Kur'an'ı karıştırıyor. Aynı kök kelimelere dikkat edilmesi gerekiyor. Bu kelimeyi üretenler nasıl üretmiş, neden aynı kök koymuş, neden aynı ek koymuş, neden aynı ünlü eki koymuş vs. bunları incelemek gerekir.

    Etimolojisi bilinmeyen Kur'an'ın hiç bir önemi yok.

    YanıtlaSil
  115. Erkek:

    Kadınım değilsin, sahibim değilsin, aşkım değilsin, sevgilim değilsin, koruyacağım biri değilsin, ben kendimi koruyacam sen kendini, hiç birşeyim değilsin. İki üç sevişcez, iki-üç ekmek elma ile doyucaz, su içip içip tuvalete dökecez, akşam uyuyacaz sabah kalkacaz, ve bir gün ölecez. Şu Dünya’da bi si..im yok keyif alacak, tadı yok tuzu yok, yalan içinde yalanlayız, sen bile yalansın, arızalı bir Dünya, arızalı bir evren, tahmin edemeyeceğin bir arıza, sende arızalısın, insan arıza, bi b.k değilsin, insan değilsin, kafandaki insanla sen uyuşuyonmu bak bakalım, Tanrısız Dünya’da Tanrı sanma kendini, Tanrısız Dünya’da Tanrı sanma hayatı. Bana ne yemek yap, ne benden para iste, ne çamaşırıma bak, ne bulaşığıma. Sen sensin ben ben. Sen kendine ben kendime. Seks aynı anda olandır. Olacaksa olacaktır, olmayacaksa olmayacaktır. Or..pu değilsin bunu unutma. Bende or..pu değilim. Huri değilsin, sinirlendirme beni. Ya öyle yada hiç. Sen bilrsin.
    Ne ben sana işçi, ne sen bana işçisin. Rüyamda görüyorum seninle olan hedeflerimi. Sen rüyamısın gerçekmi? Bu nasıl hayat bu nasıl ilişki, bu nasıl anlamsızlık. Bir daha düşün.
    Sen kadın ben erkek değilim, ikimizde aynı yapıyız. Ben senin bu lafına cinsiyetçilik diyorum, kavram bunu tam açıklamasada.



    Kadın:

    -Beni koru, bana destek ol, beni sev, asla terketme.
    -Hiç benim istediğimi yapmıyorsun. Hiç anlamıyorum seni. Böylemi düşünmüştük, böylemi kararlar vermiştik.
    -Saçlarımı seviyorum, ben böyle giyim istiyorum, beni ya böyle ya hiç.
    -Banane ya, benmiyim bir tek, gidicem, ne halin varsa gör.
    -Gidersem ararsın ama.
    -İşyerinde taciz edilicem sanki, biri cins cins bakıyo, yarın uğrasana.
    -Pazara birlikte gidelim ama zaman kaybı olmaması için birlikte dolaşmayalım, sen yukarı tarafa ben aşağı tarafa gidiyim, alalım alacaklarımızı ortada buluşalım.
    -Hiç anlamıyorum seni, uyuzsun, nadir kadınlardanım, değerimi bil, nankörlük etme.
    -Eteğimi kısaltsammı azıcık, birde mavi bady alsam üstüne, hiç ilgilenmiyorsun he, senin gibisini görmedim ya, ben yatıp uyuyacam, gelme yanıma, bu gece sevişme yok.
    -Kızatmayı sen yapsana bu akşam, sen güzel yapıyorsun. Bende kola alıyım.
    -Ben kadınım sen erkek. Ama bu ben altta sen üsttesin demek değil tabiki ama başka türlü birşey var aramızda.
    -Kuaföre gitsem kaç para ister acaba, sen yapsana saçlarımı.
    -Sütyenimi takarmısın, uyuzluk yapma tak, taksana ya, sütyenimi kafana takma bana tak, off. Gıcık.
    -Sıkıldım, tatile gitsek, nereye gitsek, senle gitmeyim bence, başka birini bulayım, ilanlardan başım belayamı girermi acaba.
    -Akşam X gelecek, beğenirsem yatıcam, beğenmezsem napayım.
    -Ben gidiyorum. Düşünüp taşınıcam. Kaç kere düşünüyom ama bişey olmuyo. Neyse olur belki. Grşrz.
    -Ya da Y ilemi konuşsam biraz seni. Bakalım o ne diyecek. A sana gıcık oldu, B bravo dedi, C anlamadı, D oluruna bırak saçmalığına gitti, E ümitli ol deyip duruyo sinirimi bozuyo.
    -Benim anlamadığım bişey var, sende anladığım hiç bişey yok aslında pardon, anlamadığım bişey daha var, sen bende ne buluyorsun, dürüst ol ama.

    YanıtlaSil
  116. Şu seks ne sorun bişey. Her taşın altında o. İnsanı alt üst ediyor. Ne dediğini bilmez, ne bildiğini bilmez hale getiriyor. Fikirler alt üst oluyor. İnsanı insanlığından ediyor. Bazen tecavüzcülere kızmıyorum, tecavüz ettikçe gelişiriz biz diyesim var. Ben bir tek atayım en iyisi. Kendime gelemeyeceğim.

    YanıtlaSil
  117. Kadın ateist ile erkek ateist farklı olamaz. Olmamalı.

    Kadın ateist kadın müslümana, erkek ateist erkek müslümana benzememeli.

    Eğer ateist kadın-erkek beraberliğinde, müslüman beraberliklerinde yaşanan sorunlar yaşanıyorsa onlar ateist değildir.

    Eğer müslüman gibi sevişiyorlarsa yine değildir.

    Eğer bir Ateistte, müslüman benzeri bir nokta dahi varsa, Dünya'da Ateist yok demektir.

    Dip: Sevmekle bu işler olmuyo. Sevmek bedeni doyurmuyo. Sevmek bedeni hazza yükseltmiyo. Bu hala öğrenilmedi. Sevmekle ne seks ne yemek gelir. GELMEZ. GELMEZ. GELMEZ.

    Sevişmek lafınada uyuz olmaya başladım. Sev-iş-mek. Ne kadar berbat bir kelime.

    Sakinleşmenin yolu nasıldır acaba? Bir türlü olmuyo. Nasıl olsun ki. Keşke sevmeyle sakinleşebilsek. O da olmuyo bakın gördüğünüz gibi.

    YanıtlaSil
  118. Herşey iki eşit :

    Bu konu üzerine uzun bir çalışma yapmak lazım. Sanırım çok faydalı olacak. Teknolojiden, bilime, devletten tıbba, esnafından işçisine, herkesin işine yarayacak.

    YanıtlaSil
  119. Genelde Bir Çok Şey Açıklanmış Zaten,Körü körüne Sorgulamadan bilmeden inanç inanç değildir,Günümüzde inanılan dinlerin hepsinin çok eski çağlardan kalma mitolojik kalıntılar olduğunu kafası çalışan herkes okuyabilen, okuduğunu anlayabilen biliyor artık.İnsanın Ölüm korkusu yok olmayı kabul edememesi masalsı bir öbür dünya ortaya çıkarmıştır,Eski çağlarda açıklayamadıkları bir çok güçlü doğal felaketi yada mucize saydıkları tuhaf olayları hep güçlü bir varlığa yormuşlardı,Adıda tanrı oldu,Son Din İslama bakın.Kan,Vahşet,Fakirlik,Kölelik,Cehalet,Birbirlerini öldürüyorlar,Sonrada Tanrı dedikleri varlığın sevdiği kulları olduklarını söylüyorlar bunada inanıyorlar,Pek Yaman Bir Sevgi Bu Böyle,Elin Cehenneme gidecek kafiri dedikleride teknolojide bilimde aldı başını gidiyor,Din Kitaplarını okuyun gerçekler orada...

    YanıtlaSil
  120. http://www.youtube.com/watch?v=MAiOEV0v2RM

    http://www.youtube.com/watch?v=9dqHt6gsoxU

    YanıtlaSil
  121. Bir devletin suça para cezası alması ne demek? Devletçiliği istismar demek. Ve daha çok şey demek.

    YanıtlaSil
  122. http://www.yenimakale.com/turkce-hatim-duasi.html

    Yukarıdaki dua İslamı anlatıyor. İslamı anlamak için o dua yeterli. İslam nedir, ne değildir, nasıldır. Ne kadar çelişme, bilimsizlik, yanlışlık varsa hepsi orada.

    Bunun dışında,
    Yukarıdaki duayı kaç kişi anlayıp amin diyor? Yukarıdaki dua türkçemi?

    YanıtlaSil
  123. Bir ateist kadın ruhtan bahsediyorsa, onunla sevişmeyin.

    Bir ateist kadın seninle aramızda fark var diyorsa, onu hayatınızdan çıkarın.

    YanıtlaSil
  124. Sevişmek kelimesi kullandım, olmadı.

    Bir ateist kadın ruhtan bahsediyorsa, onunla seks yapmayın.

    YanıtlaSil
  125. Miras Hesaplayıcı Program.

    http://www.kurandersleri.net/miras/Miras_Erkek.html

    YanıtlaSil
  126. http://www.youtube.com/watch?v=SVSnb-LkBQU

    YanıtlaSil
  127. Keşke hayvan olsaydım. Köpek olsaydımda köpekle seks yapsaydım. Yok, yoksa aslanmı olsam. Yada kartal.

    10-9-8-7....0

    Sakin.

    YanıtlaSil
  128. Bir müslüman komşu ile diyalog:

    Ben - Tunus'ta birinin Hristiyan oldu diye boğazını kesmiler.

    O - İyi yapmışlar.

    Ben - Şimdi o yönetim Türkiye'de olsaydı, senin oğlun o durumda olsaydı?

    O - Allah korusun.

    Ben - Olsaydı?

    O - (Takılıyor burada. Olmaz öyle şey, olamaz. Geçiştirmeye çalışıyor filan.)

    Ben - Olsaydı?

    O - Dağa çıkardım. Dağıtırdım meclisi. Hepsini gebertirdim.

    Oğluna, evlatlarına dükün bir baba.

    YanıtlaSil
  129. Sevgili Hayyam veya diğer arkadaşlar,

    Efsunlanma diye bir olay var. Birisi bir dua okuyor ve akrep, yılan türü hayvanlar dua okunan kişiyi sokmuyor. Bunun bir mantıklı açıklaması var mıdır?

    YanıtlaSil
  130. Herşeyde İki Fiil (Toplama-Çıkarma) :

    http://www.zekirdek.com/forum/315901-matematikte-4-islem-yoktur.html

    Arkadaşın biri forumda matematik hakkında konu açmış. Ama tam emin olmamış yada çözümleyememiş herhalde. Ben hem matematiği hemde evrensel bir meseleyi açayım.

    Herşey iki işlem/fiil? :

    Matematikte, evrende, herşeyde toplama/çıkarma var, çarpma/bölme yok.

    Dolayısıyla matematikte, evrende çarpışma, çarpılma, çarpma, çarpan, ….. bölünen, bölen, bölünme, bölüşme, bölünüm, yarılma, bölündü........... işlem ve fiilleri yok.

    6*7 = 6 tane 7’yi topla = 7+7+7+7+7+7 = 42

    42/7 = 42’de kaç tane 7 var = 42-7-7-7-7-7-7 ; 7 leri sayın = 6 Adet = 6

    0 sayı değildir :

    Evrende yok olan birşeyle işlem/fiil yapılamaz. Elinizde varlık olmadıkça hiç birşey (toplama/çıkarma) yapamazsınız. Dolayısıyla 0 ile bir işlem yapamazsınız.

    0 (Yokluk/Yok Olan) ; (Yok Olanı Varlayan Matematik) (Yok olan bir şey nasıl kullanılabilir olur?) :

    0-3 = Yoktan Varlığı Çıkar = Yoktan 3 çıkar = Anlamsız
    3-0 = Varlıktan yokluğu Çıkar = 3’’ten Yok çıkar = Anlamsız
    0+3 = Yok ile Varlığı Topla = Yokla 3’ü topla = Anlamsız
    3+0 = Varlıkla Yokluğu Topla = 3’le yoku topla = Anlamsız
    0*3 = Yok tane 3’ü topla = Yok kere 3 = Anlamsız
    3*0 = 3 tane yoku topla = 3 kere Yok = Yok + Yok + Yok = Anlamsız
    0/3 = Yok’ta kaç tane 3 var = Yoku 3’e böl = Yokta kaç tane 3 var = Yok - 3 - 3 - ? = Anlamsız
    3/0 = 3’te kaç tane yok var = 3’ü yoka böl = 3’te kaç tane yok var = 3 - Yok - Yok - ? = Anlamsız

    Evrende tanımsız hiç birşey yoktur. ANLAMSIZ.

    0 işlemsiz kalınca negatif sayıda ortadan kalkmış oluyor.
    0 sayı olmayınca; sayı 1’den başlayıp giden oluyor.

    Evrende, herşeyde iki fiil:

    Çıkarma fiili çok kez kullanılıyor ama, toplama fiili az, kaybolmuş.

    Odayı toplamak, işten çıkmak, fişi çıkarmak, ….......................

    Pastayı 7 arkadaşa vereceksiniz. Pastayı bölüştürmüyor, bölmüyorsunuz. Pastayı 7 arkadaşa vermek için pastadan parçalar çıkarıyorsunuz.

    Cümlelerle detay;

    İşyerine toplandım (girdim), işyerinden çıktım.

    Fişi topladım (taktım), fişi çıkardım.

    Akşama Bodrum’a gideceğim (toplanacağım). (Gitmek fiili yok).

    Akşam Bodrum’dan çıkacağım.

    Arabaya toplandım (bindim), arabadan çıktım.

    Can toplandı, can çıktı (öldü).

    Göktaşı toplanacak (çarpacak).

    Muhammed ayın yarı parçasını çıkardı (yardı).

    Her canlının canı çıkacaktır-Her can çıkacaktır (Her canlı ölümü tadacaktır).

    Güneş toplandı (doğdu), güneş çıktı (battı). (Doğmak, batmak diye bir fiil yok.)

    Belleğe (Zihne) veriler toplanıyor (kaydediliyor), bellekten çıkıyor. (Kaydetmek, silmek, unutmak diye bir fiil yok.)

    Belleğimden çıktı/çıkarttım (unuttum).

    Bilgisayar sadece toplama/çıkarma. Bilgisayar çarpma/bölme işlemi yapmıyor. Hesap makineleri çarpma/bölme işlemi yapmıyor. Toplama/çıkarma yapıyor. Yazılımlar toplama/çıkarma. Bilgisayarda kes-kopyala-yapıştır-sil diye birşey yok. Topla, çıkar.

    Herşey sadece bu iki fiil. Herşey toplanıyor, çıkıyor.

    Evrenin oluşumuda bu iki işleve dayanabilir.

    YanıtlaSil
  131. Porno yıldızı olmaya özenen arkadaşın neden bunu burada belirttiğini düşünelim. Ayrıca benim bu kadar yazı içinde aklımda sadece onun kaldığını da düşünelim.

    YanıtlaSil
  132. Kimse kızmasın, kusura bakmasın.

    Dinsizlerin (Ateistlerin, Agnostiklerin, vb.) % 60'ı aptaldır.

    YanıtlaSil
  133. müslümanların masumiyeti

    YanıtlaSil
  134. İsla-m-iyet : Masu-m-iyet

    YanıtlaSil
  135. Ali Caymaz, aklında o yazı kaldığına göre aklın pek iyi bir mekanizma değilmiş. Onu düzenle, tertiple.

    Senin aklın hem yazılanı anlamıyor, hemde inceleme, kıyaslama, tartma yapamıyor. Hatta çok sorunlu bence. Sen sıfırdan bir akıl kur.

    YanıtlaSil
  136. Müslüman Olsaydım;

    Sabah ezanı okunuyor. İki ses alıyorum. Biri yakında, biri uzakta.

    Yakındaki ayılmamış gibi, ses çok kalın, çok sert, kısa kesme niyetinde gibi, nitekim öyle oldu. O bide müezzinlik yapar şimdi, içim karıştı, gitmiyorum o camiye.

    Uzaktaki ses gayet ayılmış. Soğuk suyla abdest almış olabilir. Ses ince, güzel değil ama fena da değil. Ama adam ruhen Din kolik gibi. Çekemem. Bu camiyide beğenmedim.

    Ses üç oldu. Buda uzaktan. Adam çocuk sesi tonlu, ne ayık nede dinç. Sade bir ses. İsteksiz okur gibi, aceleyle kaldırılmış olabilir, buda sarmadı..

    Hava çok güzel, tam cami havasıydı ama bu sesler havayı bozdular.

    O kadar cemaat arkadaşla çay sohbetinden oldum, üç tane borozan yüzünden. Yokmu ney sesli hocalar arkadaş. Sonra üstüne çayın keyfini alabileceğim.

    Namazın bile tadı yok Dünya’da. Herşeyi bozmuş bu insanlar.

    YanıtlaSil
  137. http://www.youtube.com/watch?v=Ivzp1X9Ijjc

    Mesela bu ses güzel. Ama akşam namazında gider bu ses. Sabah okşamaz bence.

    Hocalarda ses yok ama ilahi okumak için ekip 3 milyar civarı para istiyormuş. Yukarıda anlattığımdan çok farklı sesler değil. Geçen bir kulak misafiri oldum. Adamlar 3 milyar almış. 1 saat ya durmuşlar ya durmamışlar.

    Bir çöpçü koca yolu süpürsün dursun asgari ücret alacağım diye.

    Neyse, fazla birşey yazmıyım. Ama şunu yazayım.

    O 3 milyarı veren arkadaş (Damat) şunu dedi; "Haram zıkkım olsun."

    YanıtlaSil
  138. Şunuda ilave ediyim. Bu ekibin süleymancılardan olduğunu söyledi.

    YanıtlaSil
  139. Herşeye rağmen Müslümanların Masumiyeti filminin yapılması iyi. Biraz beyinler düşünür belki. Biraz geç jeton düşer ama olsun.

    Aslında ateistler bir olup böyle kısa filmler mi çeksek. Risk var ama, fazla olursak riski düşüreceğimizi tahmin ediyorum. Bütün ateistleri katletmek zor. Üç beş ateistle olursa risk büyük. Ama nüfusça baya çok ateistle bu iş olur gibi.

    Biraz sakin bir senaryo yaparız. Çok hiddet getirmeyecek. Ama çok düşündürecek.

    YanıtlaSil
  140. Efsunlama soran arkadaşa;

    Kaımca bütün hayvanlar korktuğunuzdan saldırır. Eğer korkmazsanız bişey olacağını sanmıyorum. Belki birde eğer besliyorsanız yine bişey olacağını sanmıyorum.

    Zira aslanlarla kaplanlarla ayılarla beraber oynayan, yaşayan insanlar var. Onlara niye saldırmıyorda başkasına saldırıyor?

    Kişi o duayı okuyunca korkuyu kaldırıyor. Hayvanda bunu hissettiğinde bişey yapmıyor.

    Bir diğer durum ise insanların aslana kaplana ayıya vs. vs. karşı güçsüz olma inancı. Bunu bir kez daha düünmek gerekir. Gerçekten bir aslana insan az da olsa müdahale edemezmi? Örneğin bir bacağını tutup itemezmi vs.

    Biraz basit bir açıklama oldu aslında. Bu konu uzun bir inceleme gerektirir. Hayvanları iyi bilmeden birşey denemez.

    YanıtlaSil
  141. Toplanma-Çıkma / Toplama-Çıkarma:

    Bu kural, bugüne kadarki tüm teorileri bozması lazım.

    Yaradılışçılığı en iyi karıştıran kural olabilir. Evrime düzenleme yapan kural olabilir. Bigbangı ortadan kaldırabilir. Felsefik akımların boyutunu değiştirebilir. Eğitimi ortadan kaldırabilir. Edebiyat bitebilir. İşsizlik krizi doğurabilir. Belkide Din’de bahsedilen 7 yıl kıtlık başlayabilir.Yada tam aksine insanlığın açlığını (Her türlü) bitirebilir.

    Bu kural, Kur’anın edebi yazım ödülünü, ve belkide Kur’an’ı bitirebilir.

    6236 ayette toplama çıkarma YOK.

    Bu kural alfabeyi, Dünya dillerini değiştirebilir.

    Bu kural coğrafyayı, tarihi, biyolojiyi, psikolojiyi, tıbbı, devleti, bilimi değiştrebilir, bitirebilir.

    Bu kural çok şeyi değiştirebilir.

    Bu kural belkide hastalıklara şifa bile olabilir.

    2+2 ile 2*2‘nin farkı yok. Farkı yoksa 2*2 demenin, 2*2‘yi hayata katmanın anlamı yok. Demek ki dört işlem olmadığı gibi, dört milyonlarca işlem de yok. 2*2’yi kabul etmek insanlığa ağır sorunlara mal oldu.

    YanıtlaSil
  142. Diyanet’ten bu yazıyı kaldırtalım.

    http://www.diyanet.gov.tr/yayin/basiliyayin/yweb_kitap.asp?id=323&yid=6

    YanıtlaSil
  143. http://www.youtube.com/watch?v=Ql3fRNuIqCs

    Ben bu ülkede yüzlerce belki binlerce ateisti ehli secde yapmı bir adamım. (Y. Nuri Öztürk)

    A si....

    YanıtlaSil
  144. Herşey iki?

    Herşey iki tür? :

    Can/Canlı (Beslenen) iki tür ; İnsan-Hayvan
    Beslenilen iki tür : Bitki-Su
    Yağış iki tür : Yağmur-Kar
    Cinsiyet iki tür : Erkek-Dişi


    Türler kendi içinde iki tür?:

    Kanatlı hayvan iki tür : Uçan-Uçmayan
    İncir iki tür : Kara incir-Yeşil incir
    Erik iki tür, Üzüm (çekirdekli-çekirdeksiz) iki tür, çekirdekli üzüm iki tür, çekirdeksiz üzüm iki tür, altın iki tür, petrol iki tür, mikrop iki tür, erkek iki tür, dişi iki tür, taş iki tür, toprak iki tür, su iki tür, bitki iki tür, insan iki tür, hayvan iki tür, çay iki tür, deniz iki tür, bulut iki tür, kar iki tür, yağmur iki tür, sıcak iki tür, soğuk iki tür........................

    İki ana temelde türeme?:

    Evren (Herşey), iki ana renk temelinde renklendi.
    Evren, iki ana madde temelinde türedi (oluştu).
    Bitki, iki ana lezzet temelinde lezzetlendi.
    Doğa, iki ana ısı ile ısılandı.
    İnsan, iki ana maddede türedi.

    Evren iki eşit parçalar halinde türedi.
    Evren iki işlem (toplama-çıkarma) ile türedi.

    YanıtlaSil
  145. Kur’an’da Düalizm (İki ilah kastı meryem ve isa olmayabilir)
    http://www.kuranmeali.org/5/maide_suresi/116.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

    Tahminim bu Düalizm bir gün mutlak gündeme gelecek. Belki bilim, Dünya tarihinin en meşgul dönemine girecek. Bilimin ana teması olacak. Düalizm ismiyle konusuyla gelişip bilim adı altında (Düaloji) boyut değiştirebilir..

    Evrende tek ve ikiden fazla olan hiç bir şey yok. Evren ikişer eşit, ikişer zıt, ikişer eş, ikişer ….. model üzerine kurulu?

    YanıtlaSil
  146. Galiba boşu boşuna uğraşıyoruz. Sadece iki üzerinde yoğunlaşsaymıyız biz evreni baya çözermişiz.

    Ölümsüzlüğü tartıştık, yaradılışı tartıştık, ayetleri tartıştık, bilimi tartıştık, 20 yıl okula gittik, 20 yıl kütüphaneye gittik, 20 yıl interneti gezdik, 50.000 kelimeyle uğraştık, 20.000 formülle uğraştık.

    Herşey sadece iki?

    Hüzün çöktü birden. Birazda öfke. Neyse.

    YanıtlaSil
  147. Kadını tartıştık, seksi tartıştık, erkeği tartıştık, kurbanı tartıştık, şiddet cinayet terör dedik, İsa musa muhammed kitap, devlet millet vatan, ayılar böylemi, insan hayvan eşitmi, köpek akıllımı, cinler nerede, Allah nerede, şeytan ne yapıyo, özgür irade varmı-yokmu, huylarımız nasıl oluşuyor, kalp neden atıyor, kan neden kırmızı, niye nefes alıyoruz, niye kuşlar ötüyo, niye köpek beni yalıyo, .............

    Herşey iki?

    Bu bütün sorulara cevap verecek gibi.

    YanıtlaSil
  148. Evrimide daha iyi oturttum kafamda. Bunu belirtiyim. Biraz daha anlamlaştı. Biraz daha zenginleşti. Ama neticede soruları çok yine. Ne olursa olsun ikilik yaradı. İkilik çok konuda çok çok çok yaradı.

    YanıtlaSil
  149. Hadi şu Türkiye-Suriye savaşı çıksında, arada Pkk'da kaynasın. Herkes birbirine girsin ve Türk Cumhuriyetleri birleşsin. Kürdistan Irak ve Suriye'nin bir bölümüne kurulsun. AB Türkiye için kıçının kenarı olsun. MB (Müslüman Birliği) geliyor.

    Türkiye'nin batısı Çanakkale geçilmedi. Doğusu Hakkari'de geçilmemiş olsun.

    Başbakan "Hakkari Geçilmez" "Akçakale Geçilmez" filan desin.

    Birde Ermeni sorunu var. Onu Azerbaycan halleder. O onun işi.

    Müslüman Cumhuriyeti Birliğine az kaldı.

    Türkiye'de bu Cumhuriyet'e katılırsa, sırtı yere gelmez.

    Kur'an'ı da derleyip toparlayıp cumhuriyet'e uydurdukmu tamamdır.

    Laiklik tartışmalarına, şeriat tartışmalarına son.

    Yeni millet Kurani, devlet Kuraniye, yönetim Kuraniyet.

    Kalan sağlar hayata devam. Niyazilere üzgünüm.

    YanıtlaSil
  150. Topla-Çıkar?:

    Gelecek hayvan canı çıkarma bayramınız kutlu! olsun.
    Laiklik, Din ve Devlet işlerinin birbirinden çıkarılmasıdır.
    Milliyetçilik, aynı ırktan kişilerin aynı vatanda toplanmasıdır.
    Cumhuriyetçilik, Devlet yönetimini halkın topladığı sistemdir.
    Saltanatın çıkarılması (kaldırılması) (1922)
    Halifeliğin çıkarılması (kaldırılması) (1924)
    Tekke ve zaviyelerin çıkarılması (kapatılması) (1925)
    “Devletin dini İslam’dır” ibaresinin anayasadan çıkarılması (1928)
    Pkk 10 askerin canını çıkarttı.
    Konuyu topladım (anladım) hocam, yalnız şurayı toplayamadım.
    Aşkım, bugün cafede toplanalımmı (buluşalımmı).
    Ben berbere toplanıp (gidip) saçlarımı çıkarttıracağım, sen?
    Ferhunde toplandı (doğdu).
    Bizim Fulya bebeği çıkartmış (doğum yapmış).
    Ali Fatma’dan çıktı (ayrıldı).
    Mideme portakal toplamaktan, midemde ağrılar toplandı/çıktı.
    Sela okunuyor, bizim Hacı Hüsrevin canı çıktı galiba.
    Her canlının canı acı toplanarak çıkaracaktır.
    Gece bir rüya toplandı (gördüm). Sen yüksek bir binaya toplanmış canını çıkarmak (intihar) istiyordun.
    İslamiyet can çıkaran bir sistemdir.
    Şeytan insanın içine kötülüğü toplatmak ister.
    Cinleri başına toplarsan, onlar sana sıkıntı toplar.
    Namaz, ellerini kulaklarınıza doğru toplayarak başlar, yüzünüze toplayarak biter.
    Toplanmaevleri (Cemevleri) Alevilerin toplanma evleridir.
    Hayatımdan iyiliği, kötülüğü, Din’i, işi, karımı, kocamı, annnemi, babamı, çocuğumu, şunu, bunu çıkarttım.
    Toplanılan yer, toplanma yeri (Cami) müslümanların toplanma yeridir.
    Word.exe’yi çıkarttım (sildim).
    mp3’ü topladım (indirdim).
    Fiyatlara şu kadar fiyat toplandı (arttı, zam geldi).
    Saatler çıkarımda (indirimde).
    Topla pılını pırtını çık (git) buradan.
    İki güneş toplanımının (doğunun) rabbi ve iki güneş çıkarımının (batının) rabbi O’dur.
    Kim eğer özünü çıkarmazsa (ikiyüzlü, münafık), onlarla toplanmayın.
    Güneş toplanma vaktine andolsun.
    Size öbür tarafta altından ırmaklar toplanan cennetler var.
    Biz insanı (canı) çıkarızız, toplarız. Sonra yine çıkarırız, yine toplarız.
    Kim Allah’tan (Din’den) çıkarsa, Allah O’nu ağır azaba toplar.
    Şüphesiz biz, gerçekten biz toplar (diriltir) ve çıkarırız (öldürürüz).
    Biz insanı şununla şunu toplayarak yarattık.
    Karısı çığlık çıkararak toplandı. Elini yüzüne toplayarak: "Ben insan çıkaramayan bir kocakarıyım!" dedi. (Zariyat 29)
    Allah’ım cümle ölmüş müslümanların kabrine nur çıkar.
    Yüce rabbim, bana para çıkar (zenginlik ver), bana sana kulluk çıkaracak evlat ver, beni cennetine topla (al), tarlam iyi ürün çıkarttır,.............
    Din’den çıkanları gördüğünüz yerde çıkarın (öldürün).
    Kim ki, Peygamberin sözünü toplamaz, onun diline kaynar su toplarım.
    Allah merhamet çıkaran (eden), bağışlama çıkaran, adalet çıkaran, size iyilik çıkarandır.
    İslamiyet mutluluk toplatandır (verendir).
    Arabistan’da bir kıza tecavüz toplayanın (edenin) penisi çıkarıldı.
    Ben evrim ile toplandığımıza inanıyorum.
    Din’den çıktım, Evrim’e toplandım.
    Evrim’den çıktım, Din’e toplandım.
    Balyoz soruşturma toplantısı sonuçlandı.
    Devletinize verginizi çıkarın (verin).


    Irak'taki Türk askerlerinin çıkmasını talep etti.
    http://www.haberler.com/irak-tan-turkiye-ye-asker-uyarisi-3983914-haberi/

    12 PKK’lının canı çıkarıldı.
    http://www.haberler.com/12-terorist-etkisiz-hale-getirildi-3983456-haberi/

    Mezardan çıkartılan Özal'ın naaşı, Adli Tıp'a toplatıldı.
    http://www.haberler.com/ozal-in-naasina-ulasildi-3981779-haberi/

    AK topluluğu grup toplantısında CHT ve MHT'ye tepki çıkarttı.
    http://www.haberler.com/kuzu-kuzu-oturur-gidersin-3982437-haberi/

    Canlı yayında can çıkma tepki topladı!
    http://video.ok.net/oynat/2825/haber/canli-yayinda-olum-tepki-topladi/

    YanıtlaSil
  151. Uzun zamandır deniyorum. Çok sıcak (75-80 derece civarıdır) suda duş almak. Hamama keseye gerek yok. Sabun bile gereksiz kalacak neredeyse. Tam alışamadım ama alışacağım.

    Yağınızı pasınızı kirinizi kepeğinizi bırakmıyor. Sıcak suyu vücudunuzda gezdirin, bir süre bekleyin, elinizle bölgede hafifçe gezdirin. Kiriniz pasınız dökülüyor. Cilt yumuşuyor. Krem yerine birebir çok sıcak su. Vücudunuzda herhangi bir kaşıntı (sinek ısırığı vs her türlü) varsa kalmıyor.

    Çok sıcak su sanırım çok şeye faydalı.

    YanıtlaSil
  152. İkinci denemem ise soğuk havada çok fazla giysiye yüklenmemek. Bunu geçen kış yaptım. Herhangi bir zararını görmedim. Atleti kaldırdım, yaz kış giymiyorum. Çorapta yaz kış giymiyorum. Normal bir ayakkabı, bir gömlek, bir pantolon ve üzerine hafif bir montla geçen kışı geçirdim. Hatta bazen evde kaloriferi kapatıp soğuğu anlamaya çalıştım. Evde tam soyunuk duramasamda, hiç olmazsa soğuğu baya tanıdım ve hafifledim. Soğuk o kadarda feci birşey değil.

    YanıtlaSil
  153. Üçüncü konu aydınma. Masraflı oluyor dedim önce. Nasıl ışığı kısarım. Daha sonra masrafın yanına sağlığımıda ekledim.

    Işığı kapattım, perdeyi tülü çektim. Dışarıda yol ışıkları yanıyor. Ben niye ışık yakıyorum dedim.

    Lambanın cildime yaptığı etkiyi hissettim.

    Öyle böyle derken, ışığı neredeyse kullanmıyorum. Dışarda lambalar yanmasada gerek yok. Doğa o kadar karanlık değil zaten.

    YanıtlaSil
  154. Bir çok deneme yapıp, çok şeyi değiştirmek, çok şeyi görmek güzel. Bugün biri çıkıp kan şu yüzden kırmızı, böyle olursan beyaz ve mis kokulu akar dese dikkate alıyorum.

    Denemelerle, pratiklerle, düşüncelerimle işimde maliyetlerim düştü, hayatımda masraflarım düştü, vücudumdan yükler kalktı, psikolojim güzel, sağlığım güzel, bir çok şey güzel.

    YanıtlaSil
  155. Özgürlük Toplama/Diktatörlük Çıkartma/Baskıları Çıkartma/Krallığı Çıkartma (İstiklal) Marşı,
    Özgürlük Toplayan Topluluğun Dizeleri, Özgürlük Toplama Çıkartması (Marşı), Bağımlılığı Toplama/Çıkartma Marşı, …..........................

    Toplandığın yerleri 'toprak' sesi çıkararak çıkma, tanı!
    Aklına topla altındaki binlerce kefen toplamayan bedeni.
    Sen can çıkartılan oğlusun, kötü birşey çıkartma, merhamet topla, atanı.
    Çıkarma, dünyâları toplasanda bu cennet toplamış vatanı.

    Kim bu cennet toplanmış vatanın uğruna çıkarmaz ki can?
    Can çıkmışlar fışkıracak toprağı sıksan, can çıkmışlar! (sıksan?)
    Cânı, cânânı, bütün varımı çıkarsında Hudâ, (Canı, sevgilimi, bütün malımı çıkarsında Allah)
    Çıkarmasın tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ/çıkık/ayrı. (Vatanımdan çıkartmasın) (Yaşamım boyunca Allah bana vatandan çıkartma çıkartmasın)

    Nasip etmesin = Çıkartmasın/Toplamasın.
    Vatandan ayrı kalmak ölümden beter/Vatandan çıkmak, can çıkmasından beter. (M. Akif Ersoy)
    ***********************

    YanıtlaSil
  156. Ateizm insanları boşluga ve her türlü pisliğe iten kuralsız ve dünyanın bir HAYVANLAR ÇİFTLİĞİ oldugu fikrini benimseten bir hastalıktır... Yeryuzundeki en basit din bile ATEİZMden daha iyidir çunku kurallar manzumesi vardır ve DÜZEN vardır.. Ama ateizm duzensizliktir ve insanlar uzerinden butun inanç ve duzenlerden kopardıktan sonra bir sistem kurmaktır.. Bu durum RUSYADA 70 yıl denendıkten sonra vazgecilmiştir. Cunku insanın dogasına terstir. İnsanın dogası inanmayı gerektirir... ŞEytan hariç.. Şeytandan esinlenen insanlar tabii ki inançsız olmak isteyeceklerdir. Şeytan herşeyi bildigi halde cezayı kabul ederek kovulmuştur ve muhlet verilmiştir... Hayyam arkadaşımızın butun terennumleri HUMANİSTCE gorunerek tam bir ŞEYTANIN yaklaşımıdır. Kendisi de biraz daha araştırırsa şeytanın butun vasıflarını taşdııgını ve yeryuzune BOZGUNCULUK aşıladıgının farkına varıp vazgeceçektir. Güneşin DOGMAMASI durumunda butun hayatın bitecegini bildigi halde ONU EVİRİP çeviren gücü düşünebildigi halde her seferinde TANRINI Olabileceginin KANITININ olmadıgından bahsederek ŞEYTANA yaklşamıştır.. Yeryuzundeki en kuçuk canlı hucresi bile bir YARATICININ Oldugunu bagırarak VARDIR derken kalkıp bu çagda ben TANRININ VARLIGINI algılayamıyorum demek sadece kendi ALGILARINI sorgulaması gereken biriyle KARŞI KAŞIYA Oldugumuzu gosteriri başka hic bir şeyi ıspatlamaz... Bence bu insanların birazcık sag duyu ile olaylara yaklaşıp BUTUN kainatiın atomlarının hareket ederken bile ALLAHI anlattıgını ve Einsteini bile şaşırttıgını bildikleri halde ŞEYTAN Gibi kendilierin kandırıp İMANDAN kaçarak küfre gidiyorlar.. Olayın OZETİ Budur... Evet gerçekten AHİRET ve CEZA yoksa bizim kaybedecegimiz hic bir şey yok sadece 60 yıllık dunya omurunu guzel şeylerle meşru Dairede kimseye zarar vermeden geçirmiş oluyoruz(tabii ki gerçek muslumanlaardan bahsediyorum) peki ya varsa sevgili hayyam SONSUZA dek ATEŞLER icinde yanmaya razı oluyorsa gonlun ATEİST Olmaya devam edebilirsin... Bardagın dolu tarafını gormekle boş tarafını gormek gibi bir şey bu... Butun kainat ALLAHI anlatırken gorermemen sadece sana gece yapar ve SENİN KÖR oldugunu ispatlar ve diger insanları etkileyecegini sanmıyorum.. BUtun meleklerin secde edip Şeytanın sadece kendisine hayatı zindana çevirdigi durum gibiidir... BAŞINI KUMA SOKAN DEVEKUŞU sadece kendine karanlık yapar.. Başkasını etkiyeleycegini sanmıyorum... İman intisaptır. Akılla çozulseydi İbni sina Ömer hayyam hataya duşmezdi...Akılda insana imtihan sırrı icin verilmiş bir araçtır... Zalimler icin her daim diyorum YAŞASIN CEHENNEM cuku ZULUM bilerek yapılandır.. Ve butun kafirler birçok şeyi bildikleri halde İMAN etmezler anynen ŞEYTAN gibi.... saygılar

    YanıtlaSil
  157. "Müslüman ezberleyen, Ateist anlayandır" evlat.

    Sen ne diyon? Sen yukarıdakileri anlayarakmı yazdın, ezberleyerekmi? Hı?

    Bir gün belki anlarsın, belkide hiç anlayamadan bu ezberlerinle ölürsün.

    Ezberlettirildiğin (anlayamadığın) cennetine kavuşma hayalinle ezberlediklerini (anlamadıklarını) namazda okumaya devam et. Sen ezberlenmiş orucu tutmaya devam et. Sen ezberli hayatına devam et, biz anlamlı hayaımıza. Kal sağlıcakla diycem diyemiyorum, çünkü ezberleyen sağlıklı kalamaz.

    YanıtlaSil
  158. Hey gidi Aziz Nesin, bu müslüman seni anlamadı, ezberledi.

    Ama bu ülkenin azizleri bitmez, bitmeyecek, ta ki ülkeyi aziz edene kadar.

    Mslümanlar, beklediğiniz aziz devlette yok, siz Aziz Nesinler'de arayın azizi.

    YanıtlaSil
  159. Hey gidi Bahriye Üçok, sende ezberlenenlerdensin.


    Ne biçim bir Dünya bu ya. Ezberleyen anlayanı öldürüyo.

    YanıtlaSil
  160. Beni şeytana uymakla suçlayan sayın adsız,

    Amacınızın sırf hakaret olmadığını, doğru sandığınız görüşü size öğretildiği şekilde savunarak (yani saldırarak) iyi bir şey yaptığınızı sandığınızdan şüphem yok. Diğer bir deyişle, -kendinize göre- iyi niyet ile hareket ediyor olabilirsiniz; ancak o kadar fazla konuda o kadar fazla yanılıyorsunuz ki...

    Misal, bugün Feraiz (İslam Miras Hukuku) hükümleri uygulanmıyor; uygulamadaki Türk Medeni Kanunu ve dolayısıyla Miras Hukuku hükümleri İsviçre'den alınmıştır. İsviçre'deki Medeni Kanun da dini esaslara göre değil; tanrıyı işin içine bulaştırmayan seküler anlayışa göre şekillenmiştir (Kanunların burjuva sınıfına hizmet ettiği varsayımını bir kenara bırakıyorum, çünkü her halükarda dini bir hukuk metninden daha başarılıdır).

    Bunun dışında, bugün hırsızların elini ve ayaklarını kesmiyoruz (oysa islamda 'kesin' der), bunun sebebi yine seküler ahlak anlayışıdır. Yine zina edenlerin taşlanmaması (ki yahudilikte taşlama vardır); eşcinsellerin ve dinden çıkanların öldürülmemesi, kadın-erkek eşitliği gibi modern dünyaya ait her anlayış dinden uzaklaşmış, dünyevi bir şekilde, işin içine din ve tanrı karıştırılmadan, insan aklıyla ulaşılmış tarihi merhalelerin birer ürünüdür.

    Ateizm bir din değildir veya belli bir düzen değildir. Ateizm, mevcut dini ve tanrısal düzenlerin doğru ve gerçek olmadığını söyler; ancak dünyevi bir düzenin oluşumuna karşı da değildir. Sizlere ateizmin kötü bir şey olduğu öğretildi, bu sebeple yaptığınız karşı çıkışı anlayabiliyorum ancak biraz da öz-eleştiri yaparak, 'acaba?' diyerek kendi kendinize sorular sormanız, din karşıtı bir blogda ahkam kesmeden önce kendinizi hiç olmazsa objektif kriterlere göre geliştirmeniz gerekmektedir. Başta da söyledim, iyi niyetinizden şüphe etmiyorum, ancak yaptığınız da hoş bir davranış değil. Kin ve nefret içeren bir şekilde, aşağılayarak, kör-nankör, şeytana uyan, hayvansal bir düzen isteyen vs. olarak tanımlıyorsunuz bizleri.

    Eğer sizin inandığınız din ve ilkeler sizinle aynı görüşte olmayanlara (ki aynı görüşte olmayanların görüşünü bilmediğinizi de yukarıda kısaca anlatmaya çalıştım) böyle saldırmayı tasvip ediyorsa, kusura bakmayın, böyle ilkel din ve anlayışa karşı çıkmak her onurlu insanın görevidir.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  161. Herşey iki? Her organ ikişer? Herşey iki işlem (Topla-Çıkar) ? :

    (Konuyu iyi yazamadım. Dikkatsiz davrandım. Canım sıkıldı dağıttım, üzüldüm geçiştirdim. Pek olmadı. Biraz ti'ye alarak ve eğlenerek yazayım dedim, konuyu anlatmak yerine daha zevkli oluyor diye ama, bozmuşum. Biraz her beyne (beyinler sınıf sınıf berbat malum) uysun istedim. Bazende kendime kızarak, uykuya sinirlenerek, körlüğe sinirlenerek, köhne evrene sinirlenerek, köhne beyne sinirlenerek, üzülerek, sevinerek, karışarak, kuruşarak, bozularak, ne desem ne yapsam bilmez vaziyetlere girerek...... Konuyu sıcağı sıcağına yazmıyacan onu öğrendim. Ama bir yandanda bu keşfi bir an önce yayınlamak istedim. Bazende istemedim. Anlıyacağınız bu buluş beni allak bullak etti. Hafif kısa süreli depresyona bile girdim. Belki yine girebilirim. Çünkü herşey birbirine girmiş vaziyette. )

    Ey beyin, sen bu kadar gafilliğe sürüklenecek bir rezilmiydin.
    Yoksa ben mi suçluyum anlamadım.
    Ağlasammı sevinsemmi bu keşfe anlamadım.
    Ben nasıl bir insanım, insan nasıl birşey anlamadım.
    Okunan ezanın topla-çıkardan başka bişey demediğini bunca yıl anlamadım.
    Okunan Kur’an’ın topla-çıkardan başka bişey demediğini bunca yıl anlamadım.
    Okuduğum kitapların, yazılan şiirlerin, ilkelerin, kuralların, taşın toprağın topla-çıkardan başka bişey demediğini bunca yıl anlamadım.
    Yaptığım şeylerin, yaşadığım şeylerin topla-çıkardan başka bişey olmadığını bunca yıl anlamadım.
    Benim iki dilim varmış göremedim.
    İki böbrek, iki kalp, iki doluyum göremedim.
    2 şey bana 40.000 diye yutturulmuş göremedim.

    Ey mimari zekadan, mucizeden, şaheserden bahseden Din, iki şeymi senin şaheserin.
    Ey bu insanı her yaradılmıştan yüce gören Din, bu mu senin insanın.
    Ey hayvan canı çıkartma neşesi (bayramı) yapan Din, gerçeği ne güzel örtenmişsin sen. (Azgınlığı süsleyen ta senmişsin, sen)

    Asıl buları göremeyen ben, bu musun sen.

    Ey erkeği kadına-kadını erkeğe, insanı hayvana-hayvanı insana düşman eden Din,

    Ben karışık durumdayım. Bu karışıklık yazıyıda dikkatsizleştirdi. Kusura bakmayın. Kafa gidik benim şu an. Sinirlenme ile üzülme arasında gidip geliyor.

    İşin özü şu şu ki,

    iki şeyi 40.000 görmek kadar berbat rezil kepaze varlığız. Ben başka bişey diyemeyeceğim şimdi.

    Hep iki şeyi yaşıyorken 40.000 şey yaşıyoruz diyecek kadar körüz. Ne diyim.

    Herşey Toplanma/Çıkma? (Körlüğün Belgesi) :

    Topla/Çıkar = Gir/Çık
    Topla/Çıkar = Giy/Çıkart
    Topla/Çıkar = Gel/Git
    Topla/Çıkar = Vur/Kaç
    Topla/Çıkar = Sok/Çıkar
    Topla/Çıkar = Tak/Çıkar
    Topla/Çıkar = Tak/Çek
    Topla/Çıkar = Aç/Kapa
    Topla/Çıkar = Kaydet/Sil
    Topla/Çıkar = Yaz/Sil
    Topla/Çıkar = Al/Ver
    Topla/Çıkar = Doldur/Boşalt
    Topla/Çıkar = Üfle/patlat
    Topla/Çıkar = Çaldır/Durdur
    Topla/Çıkar = Çek/Çıkar
    Topla/Çıkar = Çek/İt
    Toplar/Çıkarır = Çeker/İter
    Toplanış/Çıkış = İniş/Kalkış
    Toplandı/Çıktı = Yağdı/Dindi
    Toplaştı/Çıkarıldı = Çarpıştı/Kaldırıldı
    Toplan/Çık = Bin/İn
    Toplanma/Çıkma = Doğma/Ölme
    Toplanma/Çıkma = Doğma/Batma

    Sevişmeler topla-çıkar, yemekler topla çıkar, yollar topla-çıkar, taş topla-çıkar, doğal afetler topla-çıkar, erkek topla-çıkar, kadın topla-çıkar, hayvan topla-çıkar, evren topla-çıkar. Başka bişey yok.

    Hangi işlemden sözederseniz edin, hangi olaydan sözederseniz edin, her fiil, her cümle, her ifade, her kitap, her olay, her bilim adamı, her kutsal kitap, her hoca, her insan toplama-çıkarma ifade ediyor.

    Bütün işlemler bu iki kelime ile ifade edilebilir/edilmeli.

    İnsanda, hayvanda, bitkide, doğada, dağda, taşta, TDK’da, Dünya dillerinde, Evrende, 40.000 kelimeden/işlemden/fiilden sözediliyorsa;

    40.000-2=49998 fiil yanlış/yok/asılsız/anlamsızdır.

    Koca evreni sadece iki şey ile ifade etmeyi bulursam şaşırmayacağım.

    Moralim bozuk. İşim bile aksak aksak gitti. Ne kadar acı kahve içtiğimi hatırlamıyorum. Hiç şekersiz kahve çay içmezdim. Yemeğin tuzunu bile anlamamışım. Aslında şu son bir kaç gündür ne yaptığımı bilmiyorum.

    Gözünün önündeki çizgiyi silip (görmeyip) sen 1 tanesin demek nasıl birşeydir.

    Lisana dil demek nasıl berbat birşeydir. Hele toplamaya çarpma demek ne berbat bişeydir.

    Bu Dünya’nın …..................

    YanıtlaSil
  162. Yukarıdaki yazım "topla-çıkar" a göre yazılmadı, yine yanlış oldu.

    Uykularım karıştı, insanlara başka bakıyorum, hayvanları merak ediyorum, yaprak yedim, ot yedim, çiğ gıdalar yedim, toprak yedim, kabuk yedim, seksi mahvettim düzelttim bozdum karıştırdım, nefes alırken topla-çıkar kalk topla-çıkar, kazancım bozuldu, falan filan durumum yorgun yoğun ve bozuk.

    Kusura bakmayın kafanızı şişirdiysem.

    Herşey iki? Fazla kafa yormayın.

    80.000 işlem/alem/madde/renk filan yok. iki tanecik alemde ikişerli şeyleriz.

    Daire değişikliklerle yeni şekiller almış, şaheser diye yemişiz.

    Yok güneş şöyle olsaymış, böyle olsaymış ne derdin diyenlere filana falana, iki cümlelik cevap herşey.

    YanıtlaSil
  163. http://www.kuranmeali.org/2/bakara_suresi/83.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx
    http://www.kuranmeali.org/4/nisa_suresi/36.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx
    http://www.ayetbul.com/ayetler.php?kelime=AKRABA

    Anne-baba, evlat, kardeş, aile, akraba yok. Bu hayat onlarsız olmaz diye birşey yok. Bu hayat bir tek kadınsız olmaz. Gerisi bana lazım değil.

    YanıtlaSil
  164. Hayvan doğurur, baba yoktur. Baba boşaltır gider, daha aramaz sormaz. Cinsiyeti kadın olan hayvan yavrusuna bir süre sütünü verir biter. O yoluna sen yoluna.

    YanıtlaSil
  165. Hayvan sevişirken hiç görmedim, yada gördüysemde nasıl seviştiklerini pek anlamadım (belgesellere inanmıyorum, zaten onlar çiftleşmeyi anlatıyor cinsellik diye, çiftleşme başka sevişme başka). Bir köpeklerin buluşmasını hatırlıyorum, yalayıp duruyordu dil dile.

    Birde aklıma komşunun yalnız (tek) kadın kedisi geliyor. Bu hayvan hiç erkek kedi görmüyor, nasıl duruyor sekssiz?

    Sanırım erkek hayvan kadın hayvana rastlıyo, iki dil, iki öpücük o yoluna sen yoluna.

    Ben ne insan cinselliğini, ne hayvan cinselliğini anlamadım. İnsan hayvan eşit olması lazım, öyleyse cinsellikte de eşit olması lazım diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  166. Üremek doğanın kanunu gereği var. Canlılar birbirine sahip çıksın diye değil.

    Anneler hep söyler 9 ay karnımda taşıdım.
    Babalar söyler yemedim yedirdim, içmedim içirdim.

    Yanlış yapmışsınız, yalnış konuşuyorsunuz ebeveynler.

    Kurmuşsunuz bir düzen, tek kişilik (kadın sadece lazımken gelir ve gider) hayatı yapmışınız 50 kişi. Bu ne yahu. Uğraş 50 kişinin derdiyle, mamasıyla, canıyla.

    Neden insanlar birileri olmadan iştahı gelmeyeceğine, yemeğin zevkli hale gelmeyeceğine, su bile içemeyeceğine inanmış. Birileri olmadan bişey yapamaz hale gelmiş. Birileri olmadan yaşayamaz. Neden insanlar paylaşımcı olmuş. Neden konuşma ihtiyaçlarına girmiş.

    Yok anneme bişey oldumu, babam kazasız belasız gelir inşallah, evladıma bişey olmasın benim canımı alsın, evladıma kalbimi veririm, böbreğimin hepsi onun olsun. Bırakın bu işleri.

    Çok kötü bir hastalık var toplumda. Aşk hastalığı. Çeşit çeşit aşk hastalıkları. Ölümcül, işkenceli, acılı, çok fena, çok tehlikeli hastalıklar.

    Bu yüzden dert bitmiyor. Bu yüzden cinayetler, terörler, kavgalar, dövüşler.

    Herkes benim desin, dert bitsin. Ben babayım, ben anayım, ben abiyim değil, ben benim.

    YanıtlaSil
  167. Tanrı Öldü : Bir Ateist Vakası

    YanıtlaSil
  168. İslamın Şartları (Huzur Toplamanın Şartları) (Barış Toplamanın Şartları) (Teslim Çıkarmanın Şartları) (Cennete Toplanmanın Şartları)

    1-Kelime-i Şehadet Çıkarmak
    2-Namaz Çıkarmak (Zikir Çıkarmak, Şükür Çıkarmak)
    3-Yemek Toplamamak
    4-Hacca Toplanmak (Kabe’ye Toplanmak)
    5-Zekat Çıkarmak (Yardım Çıkarmak)

    YanıtlaSil
  169. Çiğ gıdalar yediğimden sözetmiştim.

    Çam güzeldi. Patates güzeldi. Patlıcanı pek sevmedim. Ağaç yapraklarıda fena sayılmaz.
    Çevremde çok fazla çiçek yok, yiyemedim. Papatya güzel.

    Tavsiye ederim.

    Bildiğimiz tatları pek tat saymayabilirsiniz.

    Kısacası, hayvanlar işi biliyo.

    YanıtlaSil
  170. http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eehrin_Azizleri_(film)

    Birer çoban olacağız.
    Senin için, Tanrım, senin için.
    Gücümüzü senin elinden alıyoruz.
    Ayaklarımız emirlerini rüzgar gibi yerine getirsin.
    Akıtacağız sana doğru ruhlarla dolu olan nehirleri.
    Baba,Oğul ve Kutsal Ruh adına

    YanıtlaSil
  171. Müslümanmışım gibi bir twitter hesabı açtım. Kur'ansal bir rumuzla. Amaç, Din için iyi konuşurken bir yandanda düşündürmekti. Rumuz o kadar etkili olmuş olacakki bir kaç günde baya yayıldı. Dyanet'in üst makamlarından biri bile takibe aldı.

    YanıtlaSil
  172. İlginç bir düşünce. Önemli bir durum yaşarsanız, burada paylaşın lütfen. Gerçekten ilgi çekici sonuçlara gebe olabilir zira bu durum.

    YanıtlaSil
  173. http://beyn.org/lan-ne-demektir/

    O zaman Cuma 9 :

    Lan iman edenler! Cuma günü namaz için ezan okunduğunda, alışverişi bırakıp Allah'ın zikrine koşun. Bilseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.

    YanıtlaSil
  174. Göğüs gördüler diye ölmek.

    http://www.youtube.com/watch?v=0O5zhQaxJgY

    http://pixabay.com/static/uploads/photo/2011/05/20/11/01/udder-7481_640.jpg

    Vücudu görüldü diye işinden olmak.

    http://www.sabah.com.tr/Yasam/2012/09/19/ciplak-goruntuleri-yuzunden-isinden-oldu

    http://www.canerzincangazetesi.com/upload/5869_1.jpg

    YanıtlaSil
  175. Çok kötü.

    http://www.youtube.com/watch?v=OR4tSA5KAFA

    YanıtlaSil
  176. Herşey Toplama-Çıkarma? :

    Bu iki işleme göre bir sure meali.

    Adiyat Suresi

    1-Yemin olsun soluyuşlarıyla ses çıkararak koşanlara
    2-Çakıp çakıp ateş çıkaranlara
    3-Sabahleyin akına çıkanlara!
    4-Derken, onunla toz duman çıkaranlara
    5-Derken, onunla bir topluluğun ortasına toplananlara ki
    .
    .
    .
    9-Yoksa bilmez mi kabirdekilerin çıkarılacağı zamanı?
    10-Göğüslerin içindekiler derlenip toplandığında
    .

    Kur’an’da toplama-çıkarma geçen mealleri toplayıp tekrar bir okuyun. Toplama-Çıkarma eşanlam yapılmışsa fiilleri toplama-çıkarma yapın.

    Evrende bu işlemden başka işlem, fiil yok. Bu iki işlemin dışında fiillerden, bu iki fiile eşanlam fiillerden, bu iki fiil geçmeyen konulardan, bahseden mealler yada Kur'an geçersizdir.

    Bu iki işlem geçmiyor yada, kapalıysa ifade kapalı, konu kapalı, meal ya da Kur’an kapalı demektir.

    TDK ve insanlık bu iki fiilin dışındaki fiil arşivini kaldırmalıdır.

    YanıtlaSil
  177. Kesit 1) Aldınmı?;

    Müslüman Ateistin karşısında cevapsız kalmıştır. Karışan kafasıyla Ateiste düşmanlığı iyice artmıştır.

    Ateist devam eder. Evet hadi bakalım buna cevap ver. Eğer senin dediğin gibiyse madem şu niye şöyle, bu niye böyle?

    Bir bileni çağırır. Kur'an'dan bir ayet açar ve okur.

    Müslüman gayet cevap verdiğini zannederek

    Kolunu gösterir ve, Hıh. Aldınmı? der.

    Ateist bu ortamdan kalkar ve gider.

    Yukarıdaki kesitte müslüman küfre girmişmidir, girmemişmidir? Din'den çıkmışmıdır, çıkmamışmıdır?

    Yukarıdaki kesitte Ateist'in Allah katında hükmü nedir? Ateist olmasına rağmen bu karakteristik tavrı Allah katında nasıl değerlendirilir?

    Kesit 2) Galip geleceğiz ;

    Ateistler hızlı, keskin, derin, geniş bilim araştırmacısı sıfatıyla forumlarda yazmaya devam ediyor. Cevaplar verilemiyor yada verilmiş sayılıyor. Bunlar yapılırken; Ateistleri mat edeceğiz, onları pişman edeceğiz, geldikleri gibi göndereceğiz, bu savaşı yeneceğiz, bu maçı alacağız, ...... gibi kelimeler sarfedilir.

    Yukarıdaki kesitte müslüman küfre girmişmidir, girmemişmidir? Din'den çıkmışmıdır, çıkmamışmıdır?

    Yukarıdaki kesitte Ateist'in Allah katında hükmü nedir? Ateist olmasına rağmen bu karakteristik tavrı Allah katında nasıl değerlendirilir?

    Müslüman'a göre ayetler birer eğlencemidir? Ateist ile tartışmalar, bir satranç, bir maç, bir tenis karşılaşmasımıdır? Bir fahişeyi satın almak gibimidir? Ayet seksmidir, ayet topmudur, formamıdır, sahamıdır, ayet taşmıdır, soframıdır, sopamıdır. Nedir bu kullanılan kelimeler böyle?

    Ayetleri oyun eğlence haline getiren müslümanmıdır, Ateistmidir?

    YanıtlaSil
  178. Biz yanlış yapıyoruz. Biz Din'i değil, müslümanı tartışmamız lazım. Müslümanın Allah'ını, Kur'an'ını yüzüne çarptırmamız lazım. Yani "Allah Çarpmasını" yaşatmak lazım onlara.

    Din'e değil onlara yüklenmek lazım.

    YanıtlaSil
  179. Kurban Bayramı (Kurban kesimini bayramlaştırma, Cinayetin yanına sevgiyi koyma) yerine Kurban Haftası-Günü gibi birşey neden olmamış, anlaşıldı.

    AZGINLIĞI SÜSLEMEK.

    YanıtlaSil
  180. Ateist Ruhu yada Psikolojisi konulu bir e-kitap yapmak istiyorum. Sizce nasıl olur? Yardımcı olurmusunuz? Kitaba katkı yaparmısınız?

    Mesela şöyle kısa notlarla yazmayı düşünüyorum;

    Her Kurban Bayramı zamanı Ateistlerin moralinin bozulduğu, sinirli gergin anların olduğu zamandır. Bu zamanlarda onlara pek fazla yaklaşmayın.

    Her ramazan aylarında işkencenin en acısını yaşadıklarından çok ters anlarına denk gelebilirsiniz. Dikkat edin. Ateistler bu zamanlarda oldukça hassastırlar.

    Eğer bir kadınsanız aşırı boyutlarda namus mamus filan bahsetmeyin. Deliliği tutarsa bir tecavüz eder, görürsünüz namusu.

    Sadece bu tür değilde bir kaç türlü e-kitaplarda olabilir.

    Mesela biri samimi bir diyalog kuran kitapken, biri bilimsel olabilir. Birisi özlü sözler tarzında yapılabilir. Biri esprili bir havayla yazılabilir. Biri dramatik işleyebilir. Biri ayetlerle yola çıkabilir. Biri Allah ve Ateist diyaloğu gibi bir bakışla yazılabilir. Vs. vs. vs. vs............

    Nasıl fikir?

    YanıtlaSil
  181. E-kitap fikrine sıcak bakmışımdır hep. Yazıları daha kalıcı kılacak ve daha çok kesime ulaştıracak güzel bir yol. Lakin birkaç kişinin bir e-kitap ortaya çıkarması için birbirini tanıması gerekir, fikirlerinin uyuşması gerekir. Misal tanrının kesinlikle olmayacağını düşünen pozitif ateist ile tanrının varlığının bilinemeyeceğini düşünen agnostiğin ortak paydası o kadar da fazla değildir ve bunlar birbirini tanımadan ortak bir e-kitap işine girerlerse, ortaya yetkin olmayan bir çalışma çıkabilir.

    Bu bakımdan, ya birbirini tanıyan insanlar e-kitap işine girmeli ya da e-kitap bireysel olarak çıkarılmalıdır. Ben şimdilik böyle bir yükün altına giremem herhalde ama siz veya bir başkası bir e-kitap çalışması yaparsa da -blogun kapsamı içerisinde olmak kaydıyla- memnuniyetle buradan duyuru yapar, bloga gelenlere duyurmaya çalışırım.

    YanıtlaSil
  182. Biz müslümanız, Ramazan bayramını seks bayramına çeviririz.
    Biz müslümanız, Kurban bayramında eti rakıya meze yaparız.
    Biz müslümanız, hem cumamızı hem fahişeyi aksatmayız.
    Biz müslümanız, Kur'an'ımızı okur sonra dedikoduya başlarız.
    Biz müslümanız, dışarıda müslüman, içeride şeytanlaşırız.
    Biz müslümanız, Allah'ı kullanarak işimizi hallederiz.
    Biz müslümanız, oruç tutarken küfür ederiz.
    Biz müslümanız, oruç tutarken müzik dinleriz.
    Biz müslümanız, rakıyla iftar açarız.
    Biz müslümanız, işimize geldimi doğrucu, gelmedimi yalancı oluruz.
    Biz müslümanız, birine başka birine başka konuşuruz.
    Biz müslümanız, ikiyüzlüyüz.
    Biz müslümanız, gıcığız.
    Biz müslümanız, cinsiz.
    Biz müslümanız, katiliz.
    Biz müslümanız, emeğimizin geçmediği malın kavgasına girip kardeş öldürürüz.
    Biz müslümanız, mal çokluğuyla övünürüz.
    Biz müslümanız, evlat çokluğuyla övünürüz.
    Biz müslümanız, camide imam evde sapık oluruz.
    Biz müslümanız, Din'i ortamda durumu idare eder, çıkınca şeytan oluruz.
    Biz müslümanız, hem nikahlı hem zinalı seks yaparız.
    Biz müslümanız, bayram namazından sonra içmeye gideriz.
    Biz müslümanız, cenabet gezdiğimiz çok olmuştur.
    Biz müslümanız, hoca eşlerini düşünüp 31 çekeriz.
    Biz müslümanız, türbanlı pornoyu çok severiz.
    Biz müslümanız, sağ elimizde Kur'an, sol elimizde si.imiz vardır.
    Biz müslümanız, Allah affeder deyip günah işleriz.
    Biz müslümanız, şeytan sıfatımızla Allah'ı savunmaya kalkarız.
    Biz müslümanız, elhamdülillah müslümanız.

    YanıtlaSil
  183. İslamiyet Eleştirisi (Tanımı) "Bende Diyanet gibi seviyesiz bir yazımı yazsam. Ne kadar gülünç bir durum Müslümanlar, Din'inizin tanımı yok" :

    İslamiyet arapça bir kelime. Kelimeyi değişik şekillerde yazalım.

    İslamilik
    İslamlık
    İslamcılık
    İslamcıllık
    Barışsallık
    Barışçıllık
    Barışçılık
    Huzurculuk
    Teslimcilik
    Teslimcillik
    Teslimsellik
    Bağlanmacılık
    Bağlıcılık
    İnançcılık

    Ve eğer Türkçeleştirmeye çalışırsak bu kelimenin Türkçe karşılığı nedir?

    İslamiyet'in kelime anlamı ve halk dilindeki anlamı nedir?

    İslamiyet nedir? Tanımı varmıdır? Tanımsızmıdır?

    YanıtlaSil
  184. 1)

    Herşey İki? :
    Her şey İki İşlem (Toplama-Çıkarma)? :

    Konuyu çok hor yazdım. Konunun tazeliğinden pek düzgün yazılmadı. Psikolojide ters düz olunca olmadı. Düzgün bir şekilde toparlayayım dedim. Konu beni bayağı yordu, düşündürdü, bozdu, karıştırdı. Konunun yorgunluğu ve psikolojisi hala üstümde. Pek te iyi düzenleyip yazamadım aslında. Affola. Meselenin anlaşılmış olması kafidir sanırım.
    Konuyu aslında toplama-çıkarma şeklinde anlatmalıydım ama, fazla yorulmak istemedim.

    Evren’de, her şey de toplama/çıkarma işlemi işliyor.

    Toplama Anlamı = Bir araya gelmek.

    Çıkarma Anlamı = Bir aradan gitmek.

    İnsan toplama-çıkarma.
    Hayvan toplama-çıkarma.
    Bitki toplama-çıkarma.
    Doğa toplama-çıkarma.
    Uzay toplama-çıkarma.
    Bilim toplama-çıkarma
    Teknoloji toplama-çıkarma
    Tıp toplama-çıkarma.
    Devlet toplama-çıkarma.
    İş toplama-çıkarma.
    Nefes toplama-çıkarma
    Seks toplama-çıkarma
    Beslenme toplama-çıkarma
    Güncel işlemler toplama-çıkarma
    Yaşam toplama-çıkarma.
    Hayat toplama-çıkarma.
    Davranışlar toplama-çıkarma.
    Evren toplama-çıkarma

    Her şey Toplama-Çıkarma İşlemi Yapıyor.
    Her şey Toplama-Çıkarma ifade ediyor.
    Her fiil (telaffuz ettiğimiz her fiil, her olay, her işlem, TDK’daki fiil arşivi) toplama/çıkarma ile eş anlamda kullanılıyor. Ve de toplama/çıkarma’nın dışında bir işlemden/fiilden bahsediliyor. Yani matematik’te olduğu gibi, diğer tüm konularda da toplama-çıkarma’nın dışında bir işlem varmış gibi görülüyor.

    “Toplama-Çıkarma” nın dışında başka işlem/fiil yok.

    (Varoluş işlemi?)
    (Yaratılma işlemi?)
    (Evrim işlemi?)
    (Üretme işlemi?)
    (Matematik’te ve evrende çarpma/çarpışma/çarpılma, bölme/yarma/ayırma/bölüşme/paylaşma/bölünme işlemi yok. Gerçek işlem/fiil toplama-çıkarma)
    (Ayrıca ölmek, doğmak, yürümek, koşmak, bakmak, takmak, sokmak, çakmak, vurmak, yarılmak, ayrılmak, kaymak, patlamak, hortlamak, guruldamak, harıldamak, vızırdamak, kırmak, dökmek, boşalmak, boşaltmak, batmak........................ mek-mak alan, adına fiil denen, adına işlem denen her kelime, her olay, her fiil yok. Gerçek işlem/fiil toplama-çıkarma)

    Gelelim TDK ve dil mevzusuna.

    TDK’da 5000 fiil varsa;

    5000 - 2 = 4998 fiil anlamsız, yanlış, gereksiz, eşanlamlı, mantıksızdır.

    Bu 4998 fiili sanki başka bir fiilmiş gibi görüyoruz demektir.

    Toplama/Çıkarma anlatıldığı halde, başka fillmiş gibi anlatılıyor öğreniliyor.

    Kur’an 5000 fiilden sözediyorsa;

    5000 - 2 = 4998 fiil anlamsız, yanlış, gereksiz, eşanlamlı, mantıksızdır.

    Dünya dilleri toplam fiil arşivi 50.000 ise;

    50.000 - 2 = 49.998 fiil anlamsız, yanlış, gereksiz, eşanlamlı, mantıksızdır.

    Dünya dilleri toplam isim/fiil/sıfat/zamir vs. olarak tüm kelime arşivi 250.000 ise;

    Diyelim doğru olan, işimizi gören aşağı yukarı 200-250 kelime ise. Olmadı 500 olsun. 2 tanede fiilimiz var.

    Dünya üzerinde 250.000 - 502 = 249.498 eşanlam var demektir.

    YanıtlaSil
  185. 2)

    İnsanda ve hayvanda toplama/çıkarma :

    İnsan ve hayvan vücudu topluyor-çıkarıyor (toplama-çıkarma işlemi yapıyor).

    İnsan ve hayvanda toplama organları, çıkartma organları. Hem toplama hem çıkartma organları var.

    Mide hava topluyor-çıkıyor. (Mide şişip inmesi = Nefes al/ver = Nefes topla-çıkar = Hava toplama-çıkarma)
    Mide yemek topluyor-çıkarıyor.
    Mide seks esnasında artık ne toplanıyor-çıkıyorsa, onu topluyor-çıkarıyor.
    Kalp hava topluyor-çıkarıyor. (Kalp atışı = Hava toplama-çıkarma)
    Nabız hava toplama-çıkarma işlemi.
    Göz kapakları toplama-çıkarma. (Göz kapaklarıda hava ile alakalı olsa gerek)
    Kadında yavru çıkarma (doğum) işlemi.
    Kadında süt çıkarma işlemi.
    Kadında kan (adet) çıkarma işlemi.
    Göz, kulak, damak, dil, burun toplama-çıkarma işlemi.
    Bellek (Zihin) toplama-çıkarma işlemi.
    Uyku toplama-çıkarma işlemi. Yada ikisinden biri.
    Ağız toplama-çıkarma işlemi.
    Can toplama-çıkarma işlemi.
    Can toplanması = Doğum
    Can çıkması = Ölüm
    Can sıkılması = Toplama ya da çıkarma işlemi. Cana birşeyler toplanma yada candan birşeyin çıkması.
    Can rahatlaması = Toplama ya da çıkarma işlemi. Cana birşeyler toplanma yada candan birşeyin çıkması.
    İrade toplama-çıkarma.
    Seks esnasında organların birbiriyle toplanması-çıkması.
    Sperm çıkarma (Boşalma).
    Tırnak çıkarma.
    Dışkı çıkarma (çıkartım) işlemi.
    Saç, tırnak, sakal, kıl, tüy çıkarma.
    Kan toplama-çıkarma.
    El, ayak toplama-çıkarma.
    Kişilik, karakter, huylar toplama-çıkarma.

    Hastalık toplama-çıkarma işlemi. Toplama işlemi yapan hastalık var, çıkarma işlemi yapan hastalık var, her iki işlemi yapan hastalık var.
    Hastalıkların sebebide toplama-çıkarma işlemi.

    Tedavi toplama-çıkarma işlemi. Toplama işlemi yapan tedavi var, çıkarma işlemi yapan tedavi var, her iki işlemi yapan tedavi var.

    Doğa Toplama/Çıkarma :

    Doğa da ağaç, çiçek, meyve, sebze, yaprak toplama-çıkarma işlemi.
    Afetler toplama-çıkarma. (Örneğin deprem birşeylerin toplanıp-çıkmasından meydana geliyor. Depremin sebebi sonucu toplama-çıkarma.)
    Doğal olaylar toplama-çıkarma. (Yağmur, kar, yıldırım, güneş, ay, yıldız, dere, ırmak, toplama- çıkarma.)

    Teknolojide toplama-çıkarma :

    Çamaşır makinesi, elektrik, bilgisayar, süpürge, telefon, saat,..... tüm ürünler toplama-çıkarma işliyor (yapıyor).

    Bilgisayarda kes, kopyala, yapıştır, sil, …....... işlemleri yok. Sadece iki işlem, toplama-çıkarma.

    Bilim toplama-çıkarma. (Bilim ne yaparsa yapsın, ne incelerse incelesin, ne anlatırsa anlatsın toplama-çıkarma işliyor, bahsediyor, yapıyor)

    Güncel yaşamda toplama-çıkarma:

    Elbise toplama/çıkarma.
    Bakım toplama-çıkarma.
    Ses toplama-çıkarma
    Birliktelikler toplama-çıkarma.
    Seyahat toplama-çıkarma.
    Yürümek, koşmak, basmak, vurmak, ….......................... toplama-çıkarma.

    İş Toplama-Çıkarma:

    Toplama İşlemi Yapan Sektörler, Çıkarma İşlemi Yapan Sektörler, Her iki işlemi yapan sektörler.

    Herşey toplama-çıkarma olduğuna göre, herşey bu iki fiili anlattığına göre, lisanlarda yer alan her fiil (takmak, giymek, sokmak, unutmak, koşmak, zıplamak, spor yapmak, namaz kılmak, tutmak, gitmek, şehadet getirmek, uçmak, almak, vermek, …....”mek mak alan her kelime = toplama-çıkarma” olduğuna göre) bu iki fiile eşanlam olduğuna göre, iki fiile kim bilir kaç bin eşanlam yüklenmiş olduğuna göre, toplama-çıkarma dışındaki tüm fiilleri aklımızdan, hayatımızdan, TDK’dan çıkarabiliriz.

    YanıtlaSil
  186. Yani;

    sok/çıkar yerine topla/çıkar
    tak/çıkar yerine topla/çıkar
    giy/çıkar yerine topla/çıkar
    bin/in yerine topla/çıkar
    doğum/ölüm yerine topla/çıkar
    doğuş/batış yerine topla/çıkar
    birleştir/ayır yerine topla/çıkar
    birleştir/kes yerine topla/çıkar
    evlen/boşan yerine toplan/çık
    kaydet/sil yerine topla/çıkar
    aç/kapa yerine topla/çıkar
    hatırladım/unuttum yerine topla/çıkar

    demeliyiz. Soldaki fiiller topla/çıkar ile eşanlamdır.

    Binlerce kitap, binlerce sayfa, binlerce fiil, binlerce deyim, binlerce atasözü, binlerce kanun, binlerce site, binlerce cümle toplama-çıkarma anlatıyor.

    Açın Kur’an’ı bu iki işleme göre ele alın, her ayet toplama-çıkarma. Tüm fiiller toplama-çıkarma ile eşanlam. Eğer Kur’an toplama-çıkarma’nın dışında fiilden sözediyorsa yanlış yapıyor.

    Kur’an’daki ikişerli ayet düzeni toplama-çıkarma mevzusu olabilir.
    Kur’an’da devamlı iki deyip durması “her şey iki” mevzusu olabilir.
    Kur’an’ın çok evrimler geçireceği görünüyor.

    2 fiile binlerce eşanlam olduğu gibi, isimlerede binlerce eşanlamlar var. Büyük bir eşanlam kirliliği yaşıyoruz. Dünya’nın dillere ayrıldığınıda düşündüğümüzde dehşet eşanlam kirliliğini görüyorsunuz.

    İşlem kelimesi bile eşanlam (fiil, davranış, eylem, iş, oluş, hareket, aksiyon.........) dolu.

    Sıfat, zamir, tümleç, bağlaç vs. yanlışlığını daha önce yazmıştım.

    Kelime kirliliğinin dehşetini sanırım görmüşsünüzdür böylece.

    Örnek cümleler;

    Ankara’dan çıktım (ayrıldım).
    Ankara’ya toplanacağım (gideceğim).
    Dişimi çıkarttırdım (çektirdim).
    İşyerinden çıktım, sana toplanıyorum (geliyorum).
    Azrail can çıkaran (alan) melektir.
    Can şu şekilde çıkar.
    Mikail yağmur, kar, fırtına............... çıkaran (yağdıran) melektir.
    Yağmur, kar, fırtına şu şekilde çıkar.
    Fişi topla (tak) kiri çıkaracağım (temizlik yapacağım), fişi çıkart kiri çıkarttım (temizlik bitti).
    Arabaya toplandım (bindim), arabadan çıktım (indim).
    Ali-Fatma toplanması (Düğünü, Evliliği) için beyaz gömleğimi toplayacağım (giyeceğim).
    Ali-Fatma toplanması saat 7’de. Hemen elbiselerimi çıkarıp, yenileri toplanayım (giyeyim).
    Ali-Fatma toplandı (evlendi, sevgili, birleşti).
    Ali-Fatma çıktı (boşandı, ayrıldı)
    Ezan toplandı (başladı).
    Ezan çıktı (bitti).
    Sanatçı şarkıyı çıkarıyor (söylüyor).
    Başbakan çıkarıyor (konuşuyor).
    Atatürk 19 Mayıs’ta Samsun’a toplandı (ayak bastı).
    Saltanat 1922’de çıkarıldı (kaldırıldı).
    Laiklik, Din ve Devlet işlerinin birbirinden çıkarılmasıdır (ayrılmasıdır).
    Şeriat, Din ve Devlet işlerinin birbirine toplanmasıdır (Din’le yönetimdir).
    Cumhuriyet 1923’te toplandı (kuruldu).
    Muhammed, 571’de toplandı (doğdu).
    Muhammed 632’de çıktı (öldü).
    Muhammed’in 632’de canı çıktı (öldü).
    2011’de ortalama 1200 kişi Din’den çıktı,
    2011’de 100 kişi Hristiyan’lıktan çıkıp İslamiyet’e toplandı.
    Öyleyse çık oradan, çünkü huzurumdan çıkarıldın (kovuldun). (Hicr 34)

    YanıtlaSil
  187. Yemin olsun göğe ve Târık'a; o, gece toplanana/o, tokmak gibi toplanana/o, çıkıverip de korku toplatana. (Tarık 1)
    Yemin olsun, İsrailoğullarını, rezil çıkarıcı bir azaptan çıkardık. (Duhan 30)
    Pantolonumu ateşte çıkarttım (yaktım).
    İşe toplanıyorum (gidiyorum), toplanacak (alınacak, eve alınacak gıda vb.) bişey var mı?
    İşten çıktım, nerde toplusun (nerdesin), toplaşalım (görüşelim, buluşalım).
    Camım ortadan birbirinden çıktı (kırıldı, ayrıldı).
    Cam komple çıktı (kırıldı).
    Karımın yüzüne sopa topladım (vurdum).
    Karanlık toplandı (karanlık oldu).
    Sümük çıkma (nezle, grip) hastasıyım.
    Tansiyon toplanma/çıkma (düşüşü/çıkışı) hastasıyım.
    Damarlarıma şu madde toplandı, doktor çıkardı.
    İslam’da Ramazan ayında bir süre yemek toplamama (yememe) işlemi var.
    Bir çocuk toplayında (yapında) eve neşe toplansın (gelsin).
    Bu akşam sizin evde toplanalım (buluşalım).
    Suya toplanan (karışan) atıkları çıkarttım (arıttım).
    Bu akşam patates kızartması toplamak (yemek) istiyorum.
    Çok sıcak topladım (yandım), bir soğuk su toplayım (içeyim).
    Göğüslerine çıkarmak (boşalmak) istiyorum.
    Gece sabaha kadar topla-çıkar (sok-çıkar).
    Sekste dudağın dudakla toplanması temel işlemlerdendir.
    Cinsellikte ellerin yanakla toplanması vazgeçilmez işlemlerdendir.
    Fişi çıkart.
    Fişi topla (tak).
    Elbiseni çıkart.
    Elbiseni toplan (giy).
    Arabaya toplan (bin).
    Arabadan çık (in).
    Güneş toplandı (doğdu).
    Güneş çıktı (battı).
    Saçlarımı çıkarttırdım (kestirdim).
    Işığı topla (aç).
    Işığı çıkar (kapat).

    Herşey toplama-çıkarma ise (Bilinmeyenlerde, Bilmediklerimizde Toplama Çıkarma);

    Her şeyde toplama-çıkarma arayabiliriz. Ölümde, doğumda, kanda, midede, kulakta, toprakta, yağmurda, karda, bulutta, venüste, marsta...................................

    Her şey toplama-çıkarma ise;

    Evrende ki her şey bu iki işlemi yaşıyor demektir. İki işlemin harici işlemler, eşanlam, yanlış, gereksiz, kapalı, şüpheli, bozuk, anlamsız, mantıksız................ demektir.

    Ayrıca Evren (varoluşundan her şeyine kadar) bu iki işleme göre çözülebilir demekte olabilir.

    Can toplanacak-çıkacak (doğulacak-ölünecek) demektir. (Ölümsüzlüğü tartışmak = Nefessizliği, beslenmesizliği, tartışmak demektir)
    Toplama-çıkarma dışında ifade edilen bilimsel işlemler/fiiller/konular/anlatımlar ya eşanlam ya da yok demektir.

    YanıtlaSil
  188. Herşey İki? :
    Her şey İki tane?

    İnsan ve hayvan vücudunda tüm organlar iki tane.
    Bitki iki tane. Yaprak iki tane. Meyve iki tane. Sebze iki tane.
    Güneş iki, ay iki, yıldız iki, toprak iki, su ikişer, taş iki.......
    Hava iki, Dünya iki, kaya iki, atom iki, sodyum iki, oksijen iki...............
    Petrol iki, maden iki, gaz iki...........

    İnsana hayvanda bitkide doğada evrende tüm varlıklar/nesneler/organlar iki tane.

    İnsan ve hayvan; ikişer göz, kulak, diş, can, bellek, burun, mide, böbrek, kalça, penis, vajina, bağırsak..............

    Bitki; ikişer. Yaprak ikişer, çiçek ikişer, portakal ikişer, çam ikişer, karpuz ikişer, fasulye ikişer, papatya ikişer...........

    Yukarıda resimlerle anlattım.

    Kalp solda değil. Kalp iki yanda sağlı sollu. Sağ tarafta atıyo, sol tarafta.
    Mide, bağırsak, penis, böbrek........... iki yanda sağlı sollu.

    YanıtlaSil
  189. Her Şey İki? :
    Her Şey İki Cinsiyet? :

    Herşey erkek-kadın. (Dişi kelimesi gibi eşanlamlara lüzum yok.)

    İnsan, hayvan, bitki, Dünya, güneş, ay, yıldız, toprak, taş.................. erkek-kadın.

    Organlar kadın-erkek. (Erkek göğüs, kadın göğüs, Bence cinsel organda şöyle tanımlanmalı, erkek penis kadın penis)

    Belki, tuğla, çimento, perde, ampül, telefon, anten............... erkek-kadın

    Belki portakal erkek mandalina kadın, siyah incir erkek yeşil incir kadın.

    Belki farklı su, toprak, bulut vb. erkek-kadın.

    YanıtlaSil
  190. Herşey İki? :
    Her Şey İki Evrim?

    Her şey iki evrim geçirerek evrimleşti.

    Bu konuyla ilgilenemedim henüz.

    YanıtlaSil
  191. Herşey İki? :
    Her Şey İki Temelden Türedi? :

    Bunun üzerinede tam çalışmadım.

    YanıtlaSil
  192. Herşey İki? :
    Her Şey İki Tür?

    Buna da detaylı inceleme lazım.

    Hayvanlar iki tür.
    Her hayvan kendi özelliğinde biçiminde şeklinde iki tür.

    Kanadı ve iki ayağı olan her varlık kuş.

    Uçan yırtıcı ve büyük kuş iki tür.
    Uçan yırtıcı ve küçük kuş iki tür.
    Uçmayan yırtıcı ve büyük kuş iki tür.
    Uçmayan yırtıcı ve küçük kuş iki tür.
    Uçan zararsız ve büyük kuş iki tür.
    Uçan zararsız ve küçük kuş iki tür.
    Uçmayan zararsız ve büyük kuş iki tür.
    Uçmayan zararsız ve küçük kuş iki tür.

    Sürünen ve uzun iki tür.
    Sürünen ve kalın uzun iki tür.
    Yürüyen kalın uzun iki tür.
    Yürüyen ince uzun iki tür.
    Zebra tipi iki tür.
    Boğa tipi iki tür.
    At tipi iki tür.

    Ata benzeyen temel varlık iki tür. At benzeri toplam tür sayısı = İki türün evrimi.

    İki ayağı iki eli olan her varlık insan.

    Siyah ten iki tür.
    Beyaz ten iki tür.
    Siyah göz iki tür.
    Göz iki tür.
    Kulak iki tür.

    Bitki iki tür.
    Sebze iki tür.
    Meyve iki tür.
    İncir iki tür.
    Portakal iki tür.
    Karpuz iki tür.
    Elma iki tür.
    Papatya iki tür.
    Gül iki tür.

    YanıtlaSil
  193. Çarpma/Bölme = Şiddet/Cinayet :

    Bu ne demek. Çalışıyorum. Yazıcam.

    YanıtlaSil
  194. Matematik'teki bozukluk diğer unsurların bozukluğu demektir. Matematik düzelirse herşey düzelir.

    Zaten bir şey düzelirse her şey düzelmeye gidiyor biliyorsunuz ki.

    Matematiğin dehşet kirliliğini ve şiddet/cinayet üretimini yazıcam.

    YanıtlaSil
  195. Tavuklar geziniyo yollarda, yiyecek bir şey arıyor.

    YanıtlaSil
  196. Ne büyük mucize.

    Çarpma işlemi = Çarpma (Şiddet)
    Bölme işlemi = Bölücü (Cinayet)

    İnsanda gerçekte işlemeyen iki işlemden bahsediyorlar, ve insanlar dövülüyor, ölüyor.

    Kerrat cetveli ezberleyemeyen (bir şeyin ezber olmaması gerektiğide ayrı bir saçmalık) çocukların yediği çarpmalar (darplar, tokatlar) aklıma geliyor.

    YanıtlaSil
  197. İnsan vücudunda, davranışlarında vs. de de buna benzer iki işlemden söz ediyorlar. Olmayan işlemden sözedilip şiddet ve cinayet görüyoruz. Tam çözümleyemedim burayı ama, öyle bir görüntü var.

    "Allah çarpar" "Allah böler" işlemi çürüdü.

    YanıtlaSil
  198. Yanlış oldu.

    Organların, aklın, zihnin çalışma şekli mevzusu :


    İnsan vücudunda, davranışlarında vs. de de buna benzer iki işlemden söz ediyorlar. Olmayan işlemden sözedilip şiddet ve cinayet görüyoruz. Tam çözümleyemedim burayı ama, öyle bir görüntü var.

    Din mevzusunda ise :

    "Allah çarpar" "Allah böler" işlemi çürüdü.

    YanıtlaSil
  199. Bu Dünya'da düalizm'in genişlediği büyüdüğü mantıklı bir şekilde oturduğu çağ olacak. Mutlaka. Mutlaka olacak.

    İşte o zaman büyük rahatlamai büyük huzur gelecek.

    Adalet o zaman gelecek. Barış o zaman gelecek. Açlık sefalet o zaman bitecek.

    YanıtlaSil
  200. Kediler dükkanlara girip yemek arıyor. Anormal giden birşeyler var.

    Hayvanlar açım der gibi miyavlıyo.

    YanıtlaSil